Rulouri de vinete în sos Marinara

Cauți idei pentru un meniu de vară, delicios și ușor de preparat? S-ar putea să îți prindă foarte bine sugestia noastră de azi! Ba chiar am trecut la fapte și am pregătit, în bucătăria Eva.ro, ceva delicios!
O să-ți arătăm, în cele ce urmează, cum se prepară, pas cu pas, o rețetă fantastică de rulouri de vinete în sos Marinara, preparat cu roșii proaspete.

Cum alegem cele mai bune legume


Noi am făcut cumpărăturile în Piața Lidl (zona de legume și fructe pe care o găsiți în fiecare magazin Lidl din țară), aprovizionată zilnic atât cu produse românești, cât și cu produse din afara țării – cele care nu se cultivă în România sau care nu sunt disponibile într-o anumită perioadă din an.

Lidl susține producția locală prin parteneriate cu furnizorii de fructe și legume românești, lucru care duce la creșterea anuală a acestora la raft. Ca idee, în primele două săptămâni din luna iulie, 95% dintre roșiile de pe rafturile magazinelor Lidl erau românești.

Foarte important de precizat este faptul că toți furnizorii Lidl de fructe și legume sunt certificați Global G.A.P. – un standard global pentru producția agricolă sigură și durabilă.

Pentru rulourile noastre, am ales legume românești din Piața Lidl: vinete, roșii, usturoi, busuioc. Acum 4 ani, Lidl a lansat #trecipeproaspăt, o platformă de informare despre originea produselor românești din Piața Lidl, așa că poți afla imediat cine sunt furnizorii fructelor și legumelor pe care le cumperi, doar scanând codul QR de pe lădițele de fructe și legume din magazinele Lidl.




Iată de ce ai nevoie pentru rulourile cu vinete în sos Marinara (și găsești totul la Lidl):


  • 300 g brânză de capră Milbona
  • 3 căței de usturoi
  • o lămâie
  • 1 kg de roșii țărănești
  • 30 g parmezan
  • busuioc proaspăt
  • sare
  • piper

Cum se prepară


Rulourile

 
Vinetele se taie felii pe lungime, se dau cu sare și ulei și se lasă câteva minute. După acest interval, cu un șervețel, se șterge excesul de sare și ulei de pe fiecare felie.
 
Într-o tigaie antiaderentă suficient de bine încinsă, se pun feliile de vinete și se lasă câte un minut pe fiecare parte, până se fac aurii și moi. Se scot cu grijă și se lasă la odihnit.
 
Brânza se amestecă cu cei 3 căței de usturoi pisați, zeama de la o jumătate de lămâie și se condimentează cu piper.
 
Amestecul de brânză se pune pe fiecare felie de vânată și apoi se fac rulourile.

Sosul Marinara

 
Roșiile se spală și se decojesc, apoi se dau prin răzătoare. Sosul acesta se pune într-o tigaie la foc și se adaugă sare, piper și, după gust, câte frunze de busuioc proaspăt doriți. Se lasă pe foc mediu 15 minute.

Și (aproape) gata!


Într-un vas, se pune sosul de roșii Marinara, apoi pe rând rulourile de vinete. Se bagă la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

După ce le scoateți de la cuptor, adăugați parmezan proaspăt ras deasupra și deliciul este gata de savurat.

 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod