De ce un dressing de calitate isi merita banii?

Cu toții trecem prin momente copleșitoare în viață care ne pun la încercare rezistența, concentrarea și puterea de a depăși o anumită provocare.
Dacă le privim cu atenție, aceste momente vin cu sentimente de apăsare, cu blocaje, cu lipsa de chef, cu amânare și cu haosul care se instalează încet, dar sigur, în mintea și în viața noastră.
 
Primul lucru pe care este nevoie să-l facem în astfel de situații este să facem ordine! 
 
Să începem să prioritizăm, să abordăm situația metodic și să așezăm fiecare lucru la locul lui, în sertare și cutii imaginare, exact ca într-un dressing, pentru ca în cele din urmă să putem privi ansamblul cu claritate și să decidem ce ne este de folos și ce ne face să ne simțim bine.
 
Trebuie să recunoaștem că pentru a ieși din situații dificile, depunem adeseori eforturi considerabile investind timp, energie, și nu în ultimul rând - bani. Și numai după ce am făcut toate aceste eforturi, realizăm că ordinea, disciplina și organizarea sunt neprețuite în toate aspectele vieții.
 
Credem sau nu, echilibrul interior, claritatea asupra deciziilor și bunăstarea emoțională sunt în bună măsură influențate de echilibrul exterior, claritatea și ordinea spațiului în care locuim.
Din această perspectivă, felul în care ne organizăm locuința, funcționalitățile și confortul trebuie să ne reflecte personalitatea și stilul de viață, și să ne ofere cadrul pentru a ne manifesta liber și încrezător.
 
Când vine vorba despre amenajarea zonei de noapte, dormitorul se află în centrul atenției: patul, culorile, texturile materialelor, filtrarea luminii și corpurile de iluminat sunt fără îndoială piesele principale. Pe un binemeritat loc 2, se află dressingul!
 
În funcție de dimensiunea camerei și de spațiile adiacente, dressingul poate fi un sistem de depozitare generos, integrat în camera de dormit și dispus paralel cu patul sau față în față cu acesta. Aspectul exterior trebuie să fie aliniat la design-ul camerei, urmărind astfel să obținem armonia volumelor și unitatea ansamblului.
În plus, folosind finisaje reflectorizante sau chiar oglinzi montate pe fețele ușilor dressingului, obținem impresia de mărire a spațiului; așadar, pentru dormitoarele mici, acest gen de personalizare merită investiția.
 
Pentru a ne servi scopului de a păstra lucrurile cât mai organizat și ordonat cu putință, compartimentarea dressingului este esențială! 
 
Anumite dressinguri vin cu modele de compartimentare standard: bare pentru umerașe, rafturi și sertare care nu întotdeauna acomodează nevoile noastre. De aceea, din nou, chiar dacă vorbim de un cost suplimentar, merită să ne croim de la început dressingul după nevoile noastre particulare. Un dressing bine gândit ne poate pune viața în ordine: putem crea etaje superioare pentru garderoba ieșită din sezon, sertare voluminoase pentru lenjerii, putem integra rafturi cu sisteme speciale pentru pantofi și chiar spații cu separatoare pentru accesorii.
 
Să vorbim și de varianta de dressing dormitor care necesită ceva mai mult spațiu și desigur, o investiție mai mare: dressing-ul amenajat într-o cameră alipită la dormitor, sau într-o nișă de dimensiuni generoase.
Într-un astfel de spațiu, posibilitățile de organizare sunt practic nelimitate, iar avantajele beneficiarului – extraordinare!
 
Proiectarea dressing-ului de tip walk-in closet se face întotdeauna pornind de la piesele pe care ne dorim să le organizăm aproape ca într-o expoziție. Dacă într-un dressing integrat în camera de dormit obiectivul este de a optimiza spațiul, dressing-ul creat într-o camera dedicată ne dă posibilitatea să ne păstrăm garderoba în cele mai bune condiții și ne oferă ocazia să ne începem fiecare zi cu cele mai bune alegeri vestimentare și cu zâmbetul pe buze.
Merită să investim într-un dressing de calitate?
 
Noi spunem că da! Și vă așteptăm cu sfaturi și idei de amenajare pe rovere.ro și în magazinele Rovere Mobili.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod