Cum se gatesc scoicile corect

Cum se gătesc scoicile corect. Reguli esențiale

Scoicile sunt foarte gustoase, dar și sănătoase, de aceea este recomandat să le incluzi cât mai des în alimentația ta. Află cum se gătesc scoicile corect.
În cazul în care nu știi exact cum se prepară, îți oferim câteva sfaturi esențiale. Iată de ce trebuie să ții cont:

Cum se gătesc scoicile corect: Scoicile proaspete

Scoicile proaspete, pe care le poți cumpăra din pescării sau marile magazine, se pot consuma crude, asezonate cu sosuri speciale sau doar cu puțină zeamă de lămâie. În acest caz, scoicile trebuie să fie foarte proaspete și vii. Alege numai scoici care au cochilia întreagă și care nu sunt deloc desfăcute. Păstrează-le pe un pat de gheață până le prepari, dar intervalul de timp dintre achiziționare și consumare trebuie să fie cât mai mic.
Este obligatoriu ca scoicile consumate crude să fie foarte proaspete. Acestea se desfac cu un cuțit și se păstrează pe una dintre cochilii, peste care se toarnă sosul sau zeama de lămâie, iar apoi se servesc direct din cochilie. Scoicile proaspete trebuie să aibă un miros plăcut, de mare, și o consistență proaspătă. Aruncă-le pe cele care par alternate sau au un miros neplăcut. De asemenea, scoicile proaspete pot fi gătiete la abur, la cuptor și chiar pe grătar. Înainte de prepararea lor este foarte important să le speli foarte bine sub jetul de apă rece și să freci cochilia cu o perie dură pentru bucătărie.
Vei îndepărta în acest fel impuritățile, iar scoicile vor putea fi incluse întregi în preparatele tale culinare.

Carnea de scoici congelată

Dacă alegi să cumperi carne congelată de scoici, primul pas pe care trebuie să-l faci este să le lași la decongelat înainte de a le prepara. Spală foarte bine scoicile sub jet de apă înainte de a le găti. Este foarte important să reții faptul că scoicile, la fel ca și celelalte fructe de mare, nu trebuie fierte foarte mult. Carnea lor este fragedă și are o consistență ușorasă, de aceea sunt gata destul de repede, în aproximativ zece minute.
Dacă le gătești prea mult își pierd din savoare, dar și din proprietățile nutritive.

Cum se gătesc scoicile corect: Scoicile întregi congelate

Și în cazul în care ai ales scoici întregi congelate va trebui să le lași să se dezghețe, de preferat peste noapte, în frigider. Scoicile se spală apoi foarte bine, sub jetul de apă, iar cochilia se freacă cu o perie dură pentru a îndepărta impuritățile. Scoicile întregi pot fi preparate la abur. Alege-le numai pe cele care au cochilia întreagă și sunt perfect închise.

Adaugă o cană cu apă într-o oală adâncă, pune scoicile, acoperă oala cu capac și lasă la foc mic timp de zece minute după ce scoicile se desfac.
Scoate scoicile din oală cu o paletă și aruncă-le pe cele care nu s-au desfăcut. Le poți include astfel întregi în preparate precum paste, supe, sosuri. Atenție! Scoicile care au fost congelate nu se consumă crude! Sperăm că sfaturile privind cum se gătesc scoicile corect ţi-au fost de folos.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod