Un inceput altfel

Dupa vacanta, a venit timpul sa te intorci la birou si sa iti faci un plan de bataie pentru a incepe anul in forta. Desi negarea nu este niciodata o rezolvare, ma gandesc ca, daca vrem sa atragem atentia, un "nu" raspicat face mult, nu-i asa? Prin urmare vreau sa va invit sa ne incepem acest an nou prin a atrage atentia asupra noastra.

NU te simti daramata ca incepi serviciul, bucura-te ca ai unul! Nu-ti place? Intreaba-te de ce. Daca ar fi sa-ti iasa astazi cel mai mare proiect al carierei tale, te-ai mai simti la fel de amarat sau neimplinita? Sunt sigura ca nu! Si atunci cine te impiedica sa te apuci de treaba?

NU mai spune "sper sa am un an mai bun".
Pur si simplu fa-l tu mai bun! Nu-ti place serviciul, schimba-l! Nu-ti place casa, schimb-o! Nu-ti place ceea ce faci acum, nu esti multumita de cunostintele tale, de limba engleza pe care o vorbesti? Fa ceva ce-ti place, citeste mai mult, invata mai mult, ocupa-te de tine mai mult!

NU mai da sfaturi, nu mai asculta de ele. Fa ceea ce crezi tu ca e mai bine pentru tine in primul rand, precum si pentru cei din jurul tau. Se spune ca de aceea sfaturile nu costa nimic, pentru ca nimeni de fapt nu are nevoie de ele. Atunci de ce sa-ti mai incarci memoria si sufletul cu "dramele" celorlalti? Oricum nu vor face cum spui tu, ci cum vor considera ei ca e mai bine!

NU iti face planuri de azi pe maine.
Gandeste in ansamblu. E un nou inceput de an, uita de planurile "meschine" si gaseste-ti o viziune pentru noul an. Gandeste-te unde vrei sa fii exact peste 12 luni, cum vrei sa fii, cum sa te percepi tu, cum sa te perceapa ceilalti. Cine sa fii tu pentru tine, dar si pentru cei din viata ta. Imagineaza-te exact asa cum vrei si apoi porneste la drum. Asta trebuie sa faci si ai un intreg an excelent inainte.

NU abandona niciodata nimic din ceea ce ai inceput. Abandonurile duc catre o perceptie proasta asupra noastra.
Mergi pana la capat si chiar daca rezultatul nu va fi tocmai cel asteptat, gandeste-te ca ai facut tot posibilul ca lucrurile sa iasa bine. De multe ori e mai important drumul decat rezultatul insusi. La fel e si-n viata, nu-i asa?

NU uita nicio clipa cum este sa fii copil. Nu iti uita inocenta, curajul, frumusetea, nu uita de tine! Multe lucruri le vei descoperi altfel, privindu-le cu alti ochi decat le-ai privit inainte...

NU fi trista pentru esecurile pe care le ai. Aminteste-ti tot timpul ca tu ai facut alegerile care te-au adus aici, ca tu ai trait viata asta si nu altcineva in locul tau.
Si atunci de ce sa fii trista. Pur si simplu ia-o de la capat!

NU lasa sa treaca viata pe langa tine. Nu spune "las
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod