Invata cum sa-ti recuperezi datele pierdute

Oricat de mult ne-ar place sa le credem in siguranta, fisierele noastre sunt in permanenta in pericol de a fi pierdute. In functie de informatiile de pe hard disk, o asemenea eventualitate...
Oricat de mult ne-ar place sa le credem in siguranta, fisierele noastre sunt in permanenta in pericol de a fi pierdute. In functie de informatiile de pe hard disk, o asemenea eventualitate poate avea urmari dezastruoase. Nu dispera totusi. Exista metode de recuperare a informatiilor pierdute. Chiar daca nu iti pot garanta o recuperare totala, ele iti aduc o raza de speranta.

Recuperarea fisierelor sterse


Informatiile pot fi pierdute din mai multe motive: prezenta unui virus, resetari accidentale ale calculatorului, programe ce functioneaza defectuos, neatentia utilizatorilor. Oricare ar fi cauzele, informatiile trebuie recuperate.
In unele cazuri poate fi mai usor, in altele mai dificil. Dar mai intai trebuie sa intelegi cum se pierd fisierele.

In mod implicit Windows trimite fisierele sterse in Recycle Bin, dar nu le sterge de pe hard disk. Acestea pot fi recuperate destul de usor, prin deschiderea Recycle Bin-ului, selectarea acestora si apasarea butonului Restore. Problemele mai mari incep sa apara atunci cand se goleste Recycle Bin. De-abia atunci se poate spune ca ele au fost sterse. Nu este insa totul pierdut. Operatiunea de stergere nu implica decat marcarea spatiului pe care l-au ocupat acestea ca fiind liber, iar acestea vor fi suprascrise atunci cand va fi nevoie de spatiul ocupat de ele.
Din acest motiv, este recomandat ca documentele si fisierele importante sa fie tinute pe o partitie separata. Daca acestea sunt tinute pe partitia sistemului de operare acestea risca sa fie suprascrise foarte repede, datorita operatiunilor constante de scriere/citire efectuare de acesta.

Atata timp cat locul unde a fost stocat fisierul nu a fost rescris, fisierele pot fi recuperate. Pentru aceasta poti folosi mai multe programe, precum www.finalrecovery.com sau www.bitmart.net. Acestea fac o analiza a discului ce contine fisierele sterse si identifica fisierele recuperabile.
De asemenea, mai pot fi utilizate si programe precum www.executive.com/undelete/undelete.asp, Executive Software Undelete sau Norton Protected Recycle Bin din pachetul www.symantec.com/sabu/sysworks/basic/features.html, Norton System Works, care pot lucra in doua moduri independente. In primul rand acestea creeaza inca un Recycle Bin, in care sunt mutate toate fisierele sterse direct. Atentie insa, acest lucru poate genera confuzii, datorita faptului ca spatiul disponibil pe disc nu mai este raportat corect. Astfel, daca stergi unele fisiere pentru a elibera spatiul, nu vei obtine nimic decat daca golesti si al doilea Recycle Bin in care acestea sunt mutate.
In al doilea rand, aceste programe contin functii asemanatoare cu primele doua, care pot cauta pe disc fisierele sterse si le pot recupera in masura posibilului.
 

Comentariile 1-50 din 240

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tiusa pe 17 Mai 2015, 23:26
    vreau sa-mi recuperez saitul(odno) care a fost sters din greseala,ajutati-ma va rog !!!

    vreau sa-mi recuperez saitul(odno) care a fost sters din greseala,ajutati-ma va rog !!!

    0
    0

  • DANIELA pe 10 Feb 2015, 00:43
    ajutor

    vreau sa pot intra din nou pe profilul meu intram cu nr de telefon si fiica mea a folosit si ea nr meu de telefon pentru as confirma un cont pe tableta.eu nu mai pot intra pe adresa mea ce pot face.va multumesc ptr ajutor.

    0
    0

  • mihai pe 7 Feb 2015, 08:54
    poate ma ajutati

    poate mma ajutati

    0
    0

  • mihai pe 4 Iul 2014, 08:58
    nu potintra pe sait

    poate ma ajutati

    1
    0

  • mihai pe 4 Iul 2014, 08:58
    nu potintra pe sait

    poate ma ajutati

    0
    0

  • macr pe 5 Iun 2014, 11:25
    Filmulet recuperat probleme

    Mi-am sters din greseala dintr-un aparat foto niste filmulete am recuperat filmuletele cu programul recuva dar acuma nu pot sa le vizualizez...care ar fi problema?

    0
    0

  • ciorneicristian pe 5 Mai 2014, 18:45
    facebook

    am uitat parola de facebook

    0
    1

  • roxy pe 18 Apr 2014, 14:25
    Daca se mai pot recupera?

    Salut cineva mi-a sters un document din greseala dar a sters si recycle ,nu stiu daca a sters din recycle ,in orice caz sa zicem ca da ,informatiile le mai pot gasi cumva in calculator?

    0
    0

  • Dusa adrian pe 25 Mar 2014, 20:37
    Stergere

    Cum sa fac sa le sterg de tot ? adica daca imi instalez unul dintre programele specificate sa nu se vada ce am sters ?

    1
    0

  • Dusa adrian pe 25 Mar 2014, 20:37
    Stergere

    Cum sa fac sa le sterg de tot ? adica daca imi instalez unul dintre programele specificate sa nu se vada ce am sters ?

    0
    0

  • mandiuc alin pe 7 Mar 2014, 23:16
    sami recuperez parola la fb

    fratilor ajutatima sami recuperez parola lafb cas mort fara el nu pot sa dorm noaptea

    2
    0

  • nata pe 24 Ian 2014, 13:43
    deblocarea profilului

    Buna ziua, mi-a fost inchis profilulu de pe odnoklassniki (pentru utilizarea incorecta sau altceva). E posibil de deblocat cumva?... (am incercat cu hostul si nu a mers si am incercat ssi cu- da idostup.ru , din tuturialele de pe youtube, nu a mers), ma poate ajuta cineva?....merci

    1
    0

  • Mariana pe 9 Ian 2014, 23:02
    pierderea profilului

    Salut , cum pot sa-mi recapat profilul pe facebook, spuneti-mi va rog.

    3
    0

  • dan pe 29 Dec 2013, 21:56
    recuperare eoto,video,e-mail,etc.etc

    apropo!!! merge si pe un HDD, STICK , RESOFTAT RECUVA

    1
    0

  • dan pe 29 Dec 2013, 21:53
    recuperare eoto,video,e-mail,etc.etc

    Un program excelent este RECUVA. cautat-il si instalati! este gratis, am mai incercat altele ,dar doar 2GB putea sa-mi gaseasca. dupa care platesti.

    3
    0

  • mihaela pe 16 Dec 2013, 21:59
    disparitia antivirusului si mi sa activat altul

    unde trebuie sa intru pentru ami gasi ativirusul care lam avut ,am vazut pe pc.meu un mesaj unde imi spunea ca pc.meu e in pericol si ssa intru ca exista o solutie pt.curatirea totala a pc.eu nu am avut ce face si am intrat ,dupa care mi sa inlocuit antivirusul meu cu altul dar numai pt. o zi .sint foarte suparata va rog ajutatima sami recuperez datele sa pot sami bag din nou antivirusul meu.multumesc .

    0
    0

  • Adina pe 21 Nov 2013, 16:58
    Poze sterse

    Buna seara !! am un samsung galaxy s2 , si din greseala ... am sters un album photo ... am cum sa`l recuperez ??? va rog ajutati`ma !!! :( astept rasp cat de urgent se poate .

    1
    0

  • gabriela negru pe 8 Nov 2013, 12:21
    poze sterse

    Buna Am tras niste poze si cred ca nu au intrat toate pe cd,eu le-am sters si din cosul de gunoi, mai pot oare sa le recuperez din cos. va rog un sfat cu ce as putea face

    12
    4

  • Alex pe 22 Oct 2013, 15:02
    Muzica

    salut,am un samsung galaxy gio, mi-am luat niste melodi cu cablul USB si nu mi le da in muzica doar in folderul in care le-am pus eu. Daca stiti care este problema mi-o pe email

    0
    0

  • StefanIonela pe 21 Oct 2013, 17:52
    AJUTOOOOOOOR!!!!

    am sters din gresela niste poze f importante de la gradinita ..cum le mai pot recupera d pe card..stie cineva?

    0
    0

  • ioana pe 21 Oct 2013, 17:51
    meam uitat parola cde la un sait

    cum sa imi recuperez saitul de pe odno

    0
    1

  • Nikole pe 9 Oct 2013, 12:11
    HHEEELLLLPPPPP

    Buna ziua!deci,mi am reformatat laptopul,toate pozele,le am pus pe stick,dar nu copy/paste,cu cut,mi a aratat k sau mutat.ok totul bn si frumos pana cand am terminat de formatat laptopul,acum sa bag stick sa imi iau pozele.....si ce crezi....imi arata stick ul plin, dar pozele nu erau.Cum pot sa recuperez pozele de pe stick??????am incercat tot felul de programe pt recuperat si nimica.Ajutati ma cu informatii! Va multumesc!

    3
    0

  • vasile pe 30 Sep 2013, 10:26
    fotografii

    Buna Sint Vasile Aseara miam sters din greseala de pe fotoaparat peste 100 de fotoaparat Cum le pot recupera

    8
    8

  • ciocan cristina claudia pe 25 Sep 2013, 16:08
    nu pot baga o filmare pe facebook al meu si nu stiu dece

    dece nu am pot memora video clipuri din leptop pe facebook al meu

    0
    1

  • ionela pe 23 Sep 2013, 21:42
    mi-am pierdut pozele din pc:(

    buna,am si eu o mare problema:din gresala mi-am mutat folderul cu poze intr-un folder in care era instalat un program pt pc si nu imi mai pot lua pozele de acolo.ma puteti ajuta si pe mine,va rog????

    0
    0

  • romica pe 31 Aug 2013, 23:27
    Ajutor va rog

    mi-am bagat un mp3 player la un prieten in leptop si dupa aceea mi-a aparut shortcut de la removable disk...daca am scris bine...sper sa intelegeti....dupa aceea mi-au disparut fisierele in sensu .. dau la priprietati si imi arata da e plin...doar ca nu-mi arata fisierele ...am muzica imagini dosare etc.....ce as putea face sa le pot copia in pc? adica ...pot sa ascul;t muzica....doar ca nu pot intra sa vad ce am pe mp3 ca imi arata ca e gol

    0
    0

  • anca pe 22 Aug 2013, 13:57
    facebook

    dati-mi add pe anca_9013 daca ma puteti ajuta

    4
    0

  • anca pe 22 Aug 2013, 13:54
    facebook

    buna ziua am uitat parola de la email si nu mai pot recupera facebook-l meu vechi si tare vreau sa-l am pe ala cum pot sa-l am daca am uitat parola de la email:(

    4
    0

  • ITSOFT pe 12 Aug 2013, 10:33
    help

    Salutare vad ca toti aveti cateo belea aici legata de recuperare de una alta . E casa linistim apele va rog ma puteti gasi pe ID MESS: itsoft_2011 pentru rezolvarea problemelor

    4
    0

  • dan pe 18 Iul 2013, 23:03
    numi mai gasesc nimic din pc poze programe,etc

    sal am si yo o problema cam bizara nici eu unul nu prea o inteleg ...mi sa sters tot din pc mai am 4 foldere goale nimic altceva programele chear nu ma intereseaza fiinca le am salvate pe un sti dar am multe poze cam imprtante cum asi putea sa le regasesc am incercat cu StellarPhoenixWindows mi lea gasit dar nu am licenta la el si nu le pot resalva in pc ma pate ajuta si pe mine cineva ms APP CEL MAI BIZA R CA DACA VREAU SA DEZINSTALEZ UN PROGRAM EZ MOZILA MIL GASESTE SI IL DEZINSTALEZ DAR IN PC NUL GASESC ASA SE INTAMPLA CU TOATE PROGRAMELE pt mine straniu

    0
    0

  • Oana pe 10 Iul 2013, 12:25
    ajutor :o3

    am sters ceva din greseala...si acum nu imi da voie sa mai intru pe mess si skype !!!mai pot face ceva?

    1
    1

  • Ionela Iordachi pe 28 Iun 2013, 21:44
    poze si video

    Cum pot sa-mi recuperez pozele si un video sterse de pe telefonul mobil? As vrea un raspuns cat mai curand. Multumesc.

    0
    0

  • ioan pe 23 Iun 2013, 09:46
    am nevoie de ajutor,

    rog mult sa ma ajute cineva sa-mi recuperez datele de pe o partitie,am pierdut date foarte importante, multumesc mult, tel.0735614451

    16
    0

  • delia pe 10 Iun 2013, 13:37
    nu pot sa ma bac pe facebook

    din gresala am sters toate datele depe calculator si nu pot sa ma bac pe facebook

    1
    1

  • mihail pe 21 Mai 2013, 14:28
    arhiva mess + multe altele sterse

    un istet a avut laptop-ul meu pentru a-si face o tema pentru examen.intrucat nu ii place vista,a instalat xp,si acela vai mama lui...nu a salvat nimic.am folosit ceva programe recover,dar la deschidere,fisierele recuperate care cred ca sunt arhiva mess,arata ciudat rau.am incercat tot felul de nebunii ca sa le decodific.vreo sansa sa le mai deschid si sa le citesc?

    6
    3

  • valentina pe 18 Mai 2013, 20:11
    recuperare

    eu mi-am bagat un windows nou si misa sters tot cum le recuperez....va rog raspuns repede. am nevoie toate pozele de cand eram ica sa sters.. :( :( help mee plz

    15
    0

  • alex pe 10 Mai 2013, 20:40
    ajutor

    dar daca din gresala am sters fisierele si am dat restart se mai pot recupera

    19
    0

  • bella pe 23 Apr 2013, 16:35
    am sters poze de pe facebook !! :(

    am nevoie de ajutor !! am sters kam multe poze de pe fbk intentionat ... si akum as dori sa le recuperez sunt fuarte importante pentru anumita persuana :(( .. va rog daka cineva stie kum ma puate ajuta contactatima pe e-mail "dragutaarabela@hotmail.com !! :)

    12
    0

  • camelia pe 7 Apr 2013, 22:50
    buna

    Buna am o mica problema , nu am mai intrat pe mess de ceva timp si acum nu mai pot intra si nici email nu-l mai pot folosi si as vrea sa-l recuperez , cum fac sa le recuperez?

    0
    9

  • sergiu pe 16 Mar 2013, 20:02
    Ajutati-ma va rog

    am formatat din greseala discul D sa sters totul,am incercat prin GetDataBack sa scanat tot cind am ajuns sa salvez imi cere Key ce sa fac de unde so iau,cum sa o pun?

    4
    0

  • Mariana pe 13 Mar 2013, 22:24
    Poze sterse

    Buna am sters din gresala niste poze :( si le aveam in pictures , dar am vrut sa merg in recycle bin sa le inapoiez dar ele nu existau nici acolo ! :( ce pot face ?? ma puteti ajuta :( multumesc ....

    11
    0

  • George pe 18 Nov 2012, 18:48
    hdd formatat

    salut am formatat hdd si vreau sa rezuperez ce aveam pe el .. contactatima la xbeautifulboyx@yahoo.com

    5
    0

  • coty pe 6 Nov 2012, 19:28
    recupereaza fisiere chiar si dupa formatare

    https://rapidshare.com/#!download|475p10|4064783163|RecoverMyFiles-Setup_www.programepc.com_.rar|25392|0|0

    6
    0

  • DanyDn pe 8 Oct 2012, 10:38
    Poze pierdute

    Am sters din greseala din Recicle bin niste poze cum pot sa le recuperez Ms

    17
    2

  • dani_dani pe 19 Aug 2012, 22:04
    Mesaje şterse de pe Facebook

    Din breasla am şters niste mesaje în care aveam niste informaţii care imi serveau .As vrea sa stiu cum as putea sa le recapăt acele mesaje. Va mulţumesc

    26
    0

  • Mihay pe 12 Iun 2012, 19:37
    ajutor

    Da poti sa recuperezi datele perdut dupa formatare partitie sau HDD in intregime cu programu GetDataBack for NTFS eu personal leam recuperat ii foarte util acest program inceracti! Daca nu puteti scrieti un coment si o sa fac un tutorial.

    9
    0

  • vali pe 14 Mai 2012, 00:38
    telefonul meu

    am un telefon sonyericccson si vreausa bag poze de pe el pe ps am cablu de date si nu merge ami spune calculatoru ceva de hardisc ma ajutati si pe mn va rog frumos

    2
    0

  • Bianca pe 13 Apr 2012, 00:50
    Help !!!

    Buna!. Am si eu o problema, astazi am incercat sa descarc niste fotogarfii de pe apaatul foto (sony Cyber-shot DSC -W350 ), de obicei imi apare o caseta (fereastra) unde imi spunea ca trebuie sa dau Import, dar puteam si sa anulez comanda si sa le copiez normal cu Copy si Paste. Astazi am anulat , dar mi-au disparut pozele....:(( ce pot face?

    4
    4

  • Bianca pe 13 Apr 2012, 00:44
    cum pot recupera niste fotografii de pe aparatul foto?

    Buna!. Am si eu o problema, astazi am incercat astazi se descarc niste fotogarfiide pe apaatul foto (sony Cyber-shot DSC -W350 ), de obicei imi apare o caseta (fereastra) unde imi spunea ca trebuie sa dau Import, dar puteam si sa anulez comanda si sa le copiez normal cu Copy si Paste. Astazi am anulat , dar mi-au disparut pozele....:(( ce pot face?

    0
    1

  • Sabin pe 17 Mar 2012, 17:43
    Help !

    Am sters fara sa vreau ``User`` din ``C`` si akuma sa sters aproape tot din pc. Vreau sa refac pc`u.. cautatima la id`u meu pentru a ma ajuta...zoomofslayer@yahoo.com

    6
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod