O noua campanie de informare şi prevenţie a cancerului mamar şi de col uterin

Donna Medical Center este alături de femei în luna martie și începe, în această perioadă dedicată lor, o nouă campanie de prevenire a cancerului cu un mesaj pe cât de simplu, pe atât de important: Controalele periodice pentru screening-ul cancerului mamar şi de col uterin îţi pot salva viaţa! Depistat în stadiul 0 sau 1, cancerul mamar poate fi vindecat în proporție de 94%, în timp ce vaccinarea anti HPV împreună cu testul Babeș Papanicolau reduc riscul de cancer de col uterin cu până la 94%.
În luna martie incepe o noua campanie de informare şi prevenţie a cancerului mamar şi de col uterin. Astfel, pacientele au acum la dispoziţie două pachete de servicii care oferă investigații specifice, adaptate vârstei, la preţuri cu 25% mai mici faţă de preţurile serviciilor oferite separat. Fie că este vorba de un mărţişor propriu sau oferit ca voucher-cadou unei persoane dragi, pachetele Donna Medical Center reprezintă grija ce o purtăm pentru noi şi pentru toate celelalte persoane din jurul nostru.   

În România, cancerul de sân reprezintă prima cauză a mortalității feminine prin boală canceroasă.
În fiecare an, aproximativ 6000 de femei se îmbolnăvesc de cancer la sân și aproximativ jumătate mor din acest motiv, în țara noastră. La nivel european, incidența acestei boli este chiar mai mare (1 din 9 femei), dar mortalitatea mult mai scăzută, ca urmare a faptului că în alte țări, spre deosebire de România, boala este depistată de timpuriu și tratată înainte de a afecta iremediabil pacienta, datorită existenţei programelor de screening.

Cancerul de col uterin are o incidență mai mică faţă de cel mamar, atât în România, cât și în Europa, dar statisticile rămân îngrijorătoare.
În România, 3000 de femei se îmbolnăvesc anual și aproximativ 2000 mor din această cauză (cu alte cuvinte, șase femei mor zilnic). Statistica plasează România pe primul loc în Europa ca rată a mortalității provocate de cancerul de col uterin, fapt determinat de informarea scăzută a femeilor în privința acestei boli și frecvența foarte scăzută a controalelor care ar putea preveni această formă de cancer (în principal testul Babeș Papanicolau).

Testul Babes Papanicolau este principala metodă de depistare precoce a modificărilor celulare anormale de la nivelul colului uterin şi a cancerului de col uterin.
Investigaţia este recomandată anual, încă de la începerea vieţii sexuale. De asemenea, un rol important îl ocupă vaccinarea anti HPV (virusul responsabil de cele mai multe cazuri de cancer cervical).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod