Florin Chilian: „La Colectiv a fost crimă cu premeditare”

Artistul consideră că incendiul din clubul bucureştean nu a fost întâmplător și îşi exprimă neîncrederea în experţii din România

Chilian se alătură celor care cred că incendiul din clubul Colectiv a fost opera unei mâini criminale. Cântăreţul a postat pe blogul său și argumente pentru ceea ce spune. "La Colectiv a fost crimă cu premeditare. Conform procurorului de caz, tot clubul a ars în 10 secunde! Focul nu a pornit de la artificii. A fost pus de o mână criminală. Așa cred eu. Niciun om normal la cap nu ar vrea să fie adevărat dar dacă este?!!!! E de datoria noastră să aflăm adevărul pentru ca o așa nenorocire să nu se mai întâmple și sunt acolo doua nume, unul în clar și altul care se poate afla imediat", îşi începe el mesajul.

Artistul spune că nu se se fereşte că va fi asociat cu un curent conspiraţionist, pentru că a trecut prin multe evenimente care i-au confirmat că nimic nu este întâmplător: "Nu mă interesează cei care se tem de veșnicele teorii ale conspirației.

Am trăit deja destule și prea s-au adeverit multe dintre ele începând cu revoluția, cu mineriadele la care un șef din poliție sau SRI ordona subalternilor să dea foc la autobuzele de intervenție ale MAI și, dacă vreți, la florurile din pasta de dinți. Toate, dar toate s-au adeverit. Nu poți să nu rămâi stană de piatră cu sufletul înghețat când te gândești la ce s-a întâmplat la concertul trupei Goodbye to Gravity din clubul Colectiv. Nu vreau și nu pot să vorbesc despre cei care au plecat. Încă nu pot... Sigur că vreau ca vinovații să plătească cu varf și îndesat, ei, rudele lor și toți, toți fără deosebire, fără milă sau înțelegere pentru nimic.
Mă sugrumă revolta cu un urlet mut."


Chilian spune că sunt unele detalii care nu pot fi explicate. "Am văzut multe fotografii cu clubul, cu stâlpul de rezistență care a luat foc, ceva nu se leagă. De la început nu am înţeles de ce artificiile erau orientate spre public. Eu unul nu am mai întâlnit niciodată asșa ceva. Am pus asta pe seama faptului că se urmărea creșterea adrenalinei la finalul concertului anunțat cu efecte pirotehnice. Ce nu înțeleg eu este viteza cu care s-a propagat focul. Acel burete nu se putea aprinde de la niște artificii profesionale de interior cu scânteie rece, la 3-4 metri.
Pur și simplu eu nu cred că avea cum"
, scrie el.

"În toate imaginile se vede că artificiile băteau undeva sus, spre stâlpul antifonat burete dar sus, ori focul a izbucnit foarte jos, la al treilea rând de striaţii ale cofrajului de burete, acolo unde cineva cu o brichetă aprinsă în mâna ridicată ar fi ajuns cu ușurință. Eu unul nu pot înțelege cum s-a putut întâmpla să ia foc dacă nu era o flacără deschisă acolo ajutată să se propage pe tavan de un agent de propagare", adaugă Chilian.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod