Copiii din Tabara Coolturala Bookland au descoperit frumusetea cititului

Aflati la varsta la care imaginatia si creativitatea lor au nevoie sa zburde pe taramuri fermecate, cartile le ofera copiilor o incursiune intr-un univers magic si le hraneste curiozitatea, aducandu-le numeroase avantaje - le ofera informatie de calitate, le dezvolta limbajul si personalitatea. Insa, o concluzie dezamagitoare la care tot mai multi parinti ajung, este ca interesul copiilor pentru lectura e din ce in ce mai scazut.
Lista lunga de preocupari cu care copiii isi pot umple timpul liber face ca cititul sa nu se mai regaseasca in topul preferintelor lor, iar jocurile pe calculator si televizorul castiga detasat in fata acestei pasiuni, devenita acum o activitate rara. Poate ca interesul scazut fata de lectura este sustinut, fara voia lor, de profesorii si parintii care prezinta cititul ca pe o obligatie, o pedeapsa careia cei mici, firesc, cauta sa i se opuna cu indarjire.

Prin multiplele activitati culturale desfasurate timp de doua saptamani, prima editie a Taberei Coolturale Bookland a incercat sa ii apropie pe copii de carti si sa le insufle pasiunea de a citi, aproape zilnic copiii citind impreuna.
Iar in ultima zi petrecuta in Tabara Coolturala Bookland, copiii au  inteles si mai bine necesitatea lecturii avand oportunitatea de a-i cunoaste pe Valentin Nicolau si Alice Nastase, doi dintre cei mai importanti scriitori si jurnalisti. 
Acestia au sustinut un workshop literar in cadrul caruia le-au vorbit liber copiilor despre frumusetea si importanta cititului, in dorinta de a-i ajuta pe cei mici sa descopere aceasta placere. 
 
 
 
Timp de trei ore, Valentin Nicolau si Alice Nastase le-au prezentat carti, le-au impartasit avantajele lecturii, le-au vorbit despre scriitorii de succes din lume si au facut schimb de impresii cu privire la cartile preferate. 
 
 

La final a fost ‚bataie’ pe cartile oferite cadou de domnul Nicolau, fiecare copil primind cel putin una, functie de raspunsurile date la intrebarile de cultura generala. 
 
 
 

Workshop-ul literar a adus incantare de ambele parti, copiii intelegand ca cititul nu este o pedeapsa pentru atunci cand au luat o nota mica la scoala sau nu au fost cuminti, iar invitatii speciali fiind bucurosi ca au avut ocazia sa le vorbeasca celor mici despre pasiunea care a devenit pentru ei un stil de viata.

  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod