Cadouri multe, bani puțini? Cum să treci cu bine de perioada Sărbătorilor

Au venit sărbătorile și iar te gândești ce cadouri să mai cumperi celor dragi și ce surprize să le mai faci. Faci planuri peste planuri și colinzi magazinele de dimineață până seara. Nu știu însă dacă în tot timpul ăsta te-ai gândit și la bugetul tău, atât de solicitat în această perioadă. Ca să nu începi anul pe minus, că nu e semn bun, îți dăm mai jos câteva idei numai bune de pus în practică începând de...azi!
În primul rând, ocupă-te de facturi. Știm că numai la asta nu-ți stă gândul , dar vrei- nu vrei ele oricum trebuie plătite. Dacă nu le plătești la timp, o să ai senzația că ai mai mulți bani decât ai de fapt, iar asta înseamnă doar că o să începi anul cu datorii. Nu vrei asta, nu? „O metodă foarte simplă de a economisi timp este de a-ți plăti facturile în același timp în care îți faci cumpărăturile de Crăciun, prin terminalele PayPoint instalate în magazine”, sfătuiesc specialiștii PayPoint România.

O dată ce știi exact de câți bani dispui, fă o listuță cu cei cărora vrei să le iei cadou: mama, tata, iubitul, verișoara, vecina de la 2, etc.
Preferabil ar fi să-ți programezi deja o sumă maximă pentru fiecare cadou în parte și să compari prețurile din mai multe magazine. Așa eviți să cumperi spontan și să cheltui mai mult decât ți-ai putea în mod real permite. Un alt sfat: nu subestima nici farmecul cadourilor handmade! Fie că este un panou cu poze din cele mai fericite momente petrecute cu prietena ta cea mai bună, fie că te pricepi să faci accesorii sau că gătești cel mai bun cheesecake, orice cadou făcut de mână va fi o supriză tare tare frumoasă pentru cei dragi; plus că e foarte posibil să te coste chiar mai puțin pe tine.

Apoi, ca să-ți spunem cum stai cu bugetul de sărbători, spune-ne dacă știi deja unde faci Revelionul.
Dacă nu ai deja ceva stabilit, ai grijă la ofertele de ultim moment! Mai bine fii creativă și gândește-te la o petrecere tematică pe care să o organizezi chiar la tine acasă, decât să dai foarte mulți bani pentru o seară la un restaurant luxos doar ca să nu stai acasă de Revelion.  Noi am trecut aici doar câteva sfaturi, dar sigur cu un strop de creativitate veți găsi și voi soluții la fel de bune să treceți cu zâmbetul pe buze de perioada sărbătorilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod