ALĂTURĂ-TE INIȚIATIVEI ALWAYS PENTRU SUSȚINEREA ACCESULUI LA EDUCAȚIE AL FEMEILOR DIN AFRICA

Mii de tinere din Senegal vor avea ocazia de a face parte dintr-un program de alfabetizare mulţumită pateneriatului dintre Always şi UNESCO. În perioada ianuarie – februarie 2013, Always lansează un apel către femeile din România pentru a se alătura efortului de a schimba în bine viețile tinerelor din toată lumea.

Obiectivul inițiativei este de a strânge fonduri care să susțină accesul a 40.000 de fete şi femei senegaleze la un program prin care să învețe abilităţi de bază, precum cititul şi scrisul. Colaborarea vine ca o consecință naturală a viziunii comune a celor doi parteneri și a obiectivului pe care și-l propun: acela de a susține emanciparea femeilor din toate colțurile lumii.

La nivel mondial, aproape 60 de milioane de fete nu au avut acces la o educaţie de bază în 2010, iar în Senegal, aproape 4 din 10 fete de şcoală primară au abandonat cursurile înainte de a ajunge in anul terminal în 2009.



Cu toate acestea, studiile arată că educaţia şi, mai ales, gradul de alfabetizare determină majorarea indicilor economici, sociali şi de sănătate. De exemplu, un copil a cărui mama ştie să citească are cu 50% mai multe șanse să supravieţuiască peste vârsta de 5 ani, în timp ce un an în plus de şcoală creşte veniturile unei persoane cu până la 10%.

Parteneriatul urmărește susținerea educaţiei în rândul fetelor şi tinerelor femei și a debutat cu un program pilot în Franţa, în 2011.
În 2013, alte nouă ţări din Europa (Franţa, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria şi România) s-au alăturat efortului celor doi parteneri. Campania își propune să se extindă la nivelul întregului continent, pentru ca în final, 40.000 de fete şi femei din Senegal să aibă acces la cursuri de alfabetizare şi calcul matematic.

La cumpărarea unui pachet de Always cu insemnele UNESCO, Always va dona 0.015 $ către UNESCO, pentru a sprijini programul de educare al fetelor şi femeilor senegaleze și a contribui la îmbunătățirea perspectivelor educaționale ale acestora.

UNESCO sprijină accesul la educație al fetelor şi femeilor, pornind de la convingerea că acesta este un factor important în promovarea atât a păcii, cât şi a unei dezvoltări sustenabile.  Femeile tinere își doresc oportunități care să le permită să își trăiască viața la adevăratul lor potențial. Totusi, deoarece multe tinere din țările în curs de dezvoltare, printre care se numără și Senegal, nu au acces la educația de bază, ele nu își dezvoltă abilități care să le permită să își împlinească visele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod