Prevenția dentară versus neglijență! Când trebuie să mergi la medicul stomatolog

 O dantură frumoasă și sănătoasă este cartea de vizită a oricărei persoane. Tocmai de aceea este bine să avem grijă ca zâmbetutul nostru să fie impecabil, iar acest lucru presupune să nu amânăm rezolvarea problemelor atunci când apar și, implicit, vizita la dentist.
 
Preventia deține un rol foarte important în menținerea sănătății cavității orale.

Controalele periodice la medicul stomatolog fac diferența între un pacient cu afecțiuni minore, depistate la timp și tratate corespunzator și un pacient care se prezintă la medicul stomatolog doar atunci când prezintă simptome acute de durere, jenă sau legate de aspectul estetic: cu distrucții coronare, edentații extinse ori boli parodontale.Principalul avantaj în depistarea afecțiunilor în stadiu incipient este reprezentat de stoparea evoluției afecțiunii respective și a complicațiilor aferente acesteia.

Un exemplu ar fi tratamentul cariei superficiale fără afectarea camerei pulpare, în comparație cu tratamentul unei carii profunde ce necesită extirparea nervului dintelui sau a complicațiilor cauzate de aceasta, infecțiile la nivelul rădăcinii dintelui cât și a dinților vecini, mobilitatea dentară cauzată de pungile parodontale și, la final, extracțiile”, a declarat, pentru eva.ro, medicul Smaranda Ionescu de la Dental Beauty Center.

Un alt avantaj foarte important este acela al costurilor reduse pentru tratamentele afecțiunilor minore față de necesitatea efectuării tratamentelor laborioase ce implică evident, și costuri pe măsură.

Din păcate, un procent foarte ridicat din numărul pacienților care vin la medicul stomatolog este reprezentat de persoane cu afecțiuni dentare majore, motivul prezentării la cabinet fiind datorat durerii, imposibilității masticatorii sau esteticii deficitare, invocandu-se mereu lipsa posibilităților financiare atât în momentul respectiv, cât și în trecut.

Menținerea igienei cavității orale prin detartraje și periaje profesionale efectuate de către medicul dentist la fiecare 3 - 6 luni, cât și produsele de îngrijire destinate uzului zilnic contribuie semnificativ la scăderea costurilor atribuite tratamentelor stomatologice. Consecințele neglijării problemelor dentare pot duce atât la complicații medicale generale prin extinderea infecțiilor către alte organe, cât și la afectarea pe plan personal prin distrugerea încrederii de sine, incapacitatea de integrare pe plan social și profesional”, a adăugat medicul Smaranda Ionescu.

În concluzie, un zâmbet frumos și sănătos îți oferă confortul necesar în întâmpinarea oricărei situații și posibilitatea împlinirii planurilor!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod