Imunitatea in sezonul rece – recomadari de la Vitacare

Peste 70% din afecţiunile de răceală şi gripă de care suferă populaţia în sezoanele mai reci - de toamnă şi iarnă - sunt provocate şi de o scăderea a imunităţii organismului.
Peste 70% din afecţiunile de răceală şi gripă de care suferă populaţia în sezoanele mai reci - de toamnă şi iarnă - sunt provocate şi de o scăderea a imunităţii organismului.  

Imunitatea organismului sau sistemul imunitar, cum mai este numit, cuprinde mecanismele de apărare ale organismului faţă de agenţii nocivi externi lui. Dacă agenţii patogeni sunt în cantităţi mici, sistemul imunitar face faţă cu succes atacului. Există situaţii când sistemul imunitar este depăşit, este slăbit şi are nevoie de ajutor pentru a face faţă agenţilor patogeni. În special în perioadele reci, în care factorii externi sunt determinanţi pentru starea de sănătate a organismului, imunitatea organismului trebuie protejată intens.

Imunitatea este redusă de o serie de factori că: alimentaţie neraţionala, insuficienţă tuturor vitaminelor lipo şi hidrosolubile (A,D,E,F, şi C, B, acid folic, valină, etc.) şi a micro- şi macro-elementelor, - mod de viaţă pasiv, stresul şi excitarea nervoasă îndelungată, fumatul, abuzul de alcool şi narcoticele, poluarea mediului înconjurător, utilizarea excesiva a medicamentelor de sinteză (antibiotice, anticoncepţionale, preparate hormonale, corticosteroide, etc).
 
Specialiştii din domeniul medical vorbesc despre două tipuri de imunitate: înnăscută şi dobândită. Imunitatea înnăscută este genetică şi nu suportă modificări de-a lungul vieţii.
Imunitatea dobândită poate fi susţinută şi modelata prin contactul cu diverşi antigeni, prin vaccinare, prin dietă şi prin includerea în alimentaţie a unor suplimente alimentare care să ajute organismul să îşi refacă forţele.

Rolul  suplimentelor alimentare care contribuie la creşterea imunităţii organismului este acela de a întării imunitatea dobândită.   

A venit sezonul rece atunci când familia, prietenii sau colegii noştri sunt doborâţi de gripă şi răceală.  Cum ne apărăm preventiv împotrivă bolilor de sezon?   

Compania Vitacare îţi propune să întâmpini lunile de iarnă cu un sistem de prevenţie eficient şi recomanda:

Imunoplus este recomandat pentru creşterea rezistenţei organismului la infecţii mărind capacitatea de luptă împotrivă bolilor în general. De aceea este util persoanelor cu rezistentă scăzută la boli, în pregătirea organismului pentru sezonul de iarnă şi pentru refacerea organismului după perioade lungi de boală

MegaImun  poate avea efecte benefice în menţinerea capacităţii organismului de a absorbi oxigenul. Este considerat o importantă sursă de substanţe imunomodulatoare ce pot influenţa pozitiv organismul în adaptrea acestuia la condiţiilor de mediu. Megaimun combate deterioarea prematură a celulelor în urmă agresiunii cu toxine şi poate reprezenta o alternativă eficientă de refacere a organismului în afecţiuni oncologice şi a bolilor degenerative.


Astragalus este cunoscut pentru acţiunea benefică privind refacerea numărului de celule roşii din măduva osoasă. De asemenea, produsul AstraGalus poate stimula producţia de interferon a organismului, putând acţionă că antiviral şi tonic cerebral şi având efecte pozitive în afecţiuni ale ficatului (hepatite) şi acţionând împotrivă efectelor toxice ale chimioterapiei.

IMUNOPLUS de la Vitacare întăreşte sistemul imunitar prin formulă să specială, unică pe piaţă din Romnia, care combină extract de echinaceea şi pulbere de chimen negru. Imunoplus contribuie la creşterea rezistenţei organismului la infecţii crescând capacitatea de luptă împotrivă bolilor în general sau ajută la refacerea organismului după perioade lungi de boală, în perioadă unor eforturi intelectuale şi fizice prelungite
 
Spre deosebire de antibioticele alopate, care distrug direct bacteria, echinaceea  acţionează indirect, anihilând microbul prin creşterea răspunsului imun al corpului, adică a capacităţii sale de luptă şi apărare. Studiile asupra mecanismului de acţiune al echinaceei au demonstrat că ea stimulează organismul să producă mai multe globule albe, în special limfocite şi de asemenea o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substanţe anti-infecţioase naturale).

Pe lângă efectul de a multiplică celulele de apărare ale organismului, echinaceea se pare că poate depista şi distruge o serie de viruşi, cei mai comuni fiind cei ai răcelii şi gripei.
Studiile efectuate pe pacienţi cărora li s-a administrat constant echinaceea, au demonstrat că la aceşti indivizi incidenţă apariţiei virusului gripal a scăzut cu 50% în comparaţie cu indivizii care nu au avut nici un aport de echinaceea.

Megaimun

 
Compania Vitacare recomandă produsul Megaimun care datorită extractului din fructe de Shisandra cheinensis poate avea efecte benefice în menţinerea capacităţii organismului de a absorbi oxigenul. Acesta plantă este considerată o importantă sursă de substanţe imunomodulatoare ce pot influenţa pozitiv organismul în adaptarea acestuia la condiţiilor de mediu. De asemenea, Megaimun combate deterioarea prematură a celulelor în urmă agresiunii cu toxine şi poate reprezenta o alternativă eficientă de refacere a organismului în afecţiuni oncologice şi a bolilor degenerative.

Shisandra cheinensis are rol antiinflamator, protector hepatic excepţional, adaptogen (stimulează selectiv funcţiile organismului ajutându-l să se adapteze fizic, psihic, imunitar; creşte capacitatea organismului de a răspunde rapid la stres fără expunerea îndelungată la efectele negative ale cortizolului; stimulează sinteză substanţelor adaptogene adrenalină şi noradrenalină), reduce efectele cardio şi hepatotoxice ale chimioterapiei, reduce riscul apariţiei cancerului de piele secundar expunerii la toxice carcinogene, antioxidant, detoxifica limfă, reda frumuseţea şi strălucirea pielii în eczeme, urticarii, candidoze, alergii şi alte afecţiuni dermatologice, îmbunătăţeşte respiraţia în congestie pulmonară, astm, emfize.

Astragalus

 
Produsul AstraGalus conţine extract din rădăcină de astragalus membranaceus, una din cele mai complexe plante medicinale, cunoscute pentru acţiunea benefică privind refacerea numărului de celule roşii din măduva osoasă. De asemenea, produsul AstraGalus poate stimula producţia de interferon a organismului, putând acţionă că antiviral şi tonic cerebral şi având efecte pozitive în afecţiuni ale ficatului (hepatite) şi acţionând împotrivă efectelor toxice ale chimioterapiei.

Astragalus este una dintre cele mai complexe plante medicinale.
Administrat în doze terapeutice, Astragalus reface până la normal numărul de celule T (o formă specifică de celule albe) la pacienţii bolnavi de cancer, SIDA etc. Polizaharidele din Astragalus stimulează activitatea corticala a pituitarei-adrenale şi reface numărul de celule roşii fabricate în măduva oaselor în cazul leucemiilor. S-a mai demonstrat de asemenea că astragalus stimulează producţia proprie de interferon a organismului fiind astfel util în tratarea bolii Alzeimer, hepatită C, suport pentru chimoterapie şi întărirea funcţiei imunitare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod