Condilografia, metoda digitalizata de diagnosticare stomatologica

În ziua de astăzi, tot mai mulţi adulţi adoptă un comportament responsabil în ceea ce privește îngrijirea dinţilor și a gingiilor, iar doctorii stomatologi oferă soluţii complexe și personalizate care se bazează pe echilibrul dintre estetică și funcţionalitate. Printre aceste soluţii este și condilografia. Tehnologia curentă ne permite să depistăm mai ușor problemele și să le corectăm, iar abordarea medicală integrată, prin tratamente interdisciplinare și metode digitalizate, oferă posibilitatea de a identifica cu precizie problemele fiecărui pacient și de a le rezolva în cel mai favorabil context, adică ţinând seama de caracteristicile personale.

Ne dorim să schimbăm percepţia oamenilor despre medicina dentară şi să înţeleagă importanţa fiecarui dinte şi a poziţiei corecte a acestuia pe arcadă, de-a lungul vieţii.“ Majoritatea oamenilor apelează la serviciile stomatologice pentru că sunt nemulţumiți de modul în care arată dantura lor.
Misiunea mea este să le explic pacienților că trebuie să caute problema în profunzime, dincolo de ce se observă la o primă vedere, dincolo de … estetică. De exemplu, puțini sunt cei ce știu cât de mult influențează poziţia corectă a unui dinte pe arcadă și cum aceasta poate influența postura corpului, iar o postură defectoasă a danturii poate fi sursa altor patologii cu care se confruntă (migrene, dureri cervicale, dureri la nivelul mușchilor feței și capului etc.)
” a declarat dr. Andi Drăguş, fondatorul SDA Medical.

Ce este analiza condilografica?

Pe scurt, condilografia este o tehnica de diagnosticare foarte precisa, care masoara la nivel micronic dinamica mandibulara si poate depista eventuale dezechilibre la nivelul ATM (articulatia temporo-mandibulara).
Condilografia este extrem de utila in alcatuirea unui plan de tratament atat in ceea ce priveste ortodontia, cat si implantologia sau estetica dentara. Este un proces non-invaziv, dar extrem de laborios si meticulos. Procedura non invaziva cuprinde 5 etape si ca fiecare etapa releveaza un set de informatii despre dantura pacientului, istoricul sau medical, legatura cu anumite simptome etc. Condilograful înregistrează micronic toate mișcările de dinamică ale mandibulei – rotaţia si translaţia, permiţând setarea și personaliza-rea obiectivelor tratamentului stomatologic, și este, de acum, un examen esenţial în implantologie, ortodonţie și estetică dentară.

“In cadrul clinicii propunem o abordare medicala integrata, prin tratamente interdisciplinare si metode digitalizate de planificare a tratamentului.
Cand spun abordare interdisciplinara ma refer la realizarea unui plan de tratament in urma unei diagnosticari exacte a ATM (articulatia temporomandibulara). Acest proces presupune implicarea mai multor colegi cu specializari diferite, pentru a ajunge la un diagnostic corect si complet. Metoda de lucru am preluat-o din Viena si sunt foarte fericit ca am reusit sa o implementez si la noi. A fost nevoie de 4 ani de studiu in profunzime pe domenii conexe cum ar fi: ortopedie, ORL, ortodontie, tehnica dentara, medicina traditionala, posturologie pentru a avea toate datele implicatiilor si a anticipa toate implicatiile conexe ale afectiunilor stomatologice. Oricum, de la caz la caz simptomatologia poate fi foarte diferita, astfel incat fiecare tratament este unic.
”, a declarat Dr.
Andi Drăguş.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod