Campania Sănătatea Femeii - reduceri de 50% la consultații ginecologice, dermatologice, și la mamografii

Luna femeii vine cu o serie de surprize pentru utilizatoarele Docbook. Astfel, până la sfârşitul lui martie, toate pacientele vor beneficia de reduceri de până la 50% la consultații ginecologice, dermatologice, și la mamografii în clinicile partenere: Clinica Donna Medical Center și Centrul Medical Academica.

În ciuda recomandărilor ferme ale medicilor de efectuare anuală a unor controale de rutină, numărul româncelor care respectă indicaţia este tot mai mic, de la an la an. Potrivit unui studiu recent, 76,8% dintre paciente motivează acest lucru prin lipsa posibilităţilor financiare, în timp ce 10% aşteaptă să se rezolve problema de la sine sau spun că nu au timp.

Pe acest fond, incidenţa bolilor grave a crescut într-un ritm îngrijorător, în ultimii ani. Astfel, doar pentru cancerul de sân, sunt diagnosticate zilnic 25 de femei, iar faza avansată în care se petrece acest lucru duce la o rată a mortalităţii de 36%, cu 7% peste media europeană şi cu 5% peste media mondială.

În acest context, Docbook, prima aplicaţie din România care facilitează accesul pacienţilor la medic, lansează, în luna martie, o campanie destinată pacientelor care vor să efectueze controale de rutină şi screening-uri de specialitate, beneficiind de până la 50% reducere faţă de preţul de listă.

Donna Medical Center și Centrul Medical Academica sunt clinicile partenere Docbook care se alătură acestei iniţiative.

„Controalele regulate la medic sunt esenţiale pentru a ne menţine o stare optimă de săntate şi, uneori, chiar vitale, atunci când vine vorba despre prevenţia sau depistarea timpurie a unor afecţiuni grave. Pentru că luna martie este, prin excelenţă, luna femeilor, le dedicăm lor această campanie, prin care vor beneficia de până la 50% reducere la o serie de investigaţii şi consultaţii de specialitate, în clinicile noastre partenere”, a declarat Cristian Barbu, fondatorul aplicaţiei Docbook.

În ceea ce priveşte incidenţa afecţiunilor grave de care suferă femeile din România, ţara noastră se află pe primul loc, în Europa, în topul ţărilor cu cele mai multe decese survenite în urma cancerului de col uterin. Aceste date îngrijorătoare sunt explicate de medicii oncologi prin depistarea tardivă a maladiei, în condiţiile în care românii nu fac controale regulate şi amână sfătuirea cu medicul până în momentul în care simptomele devin insuportabile.
Screening-urile pe care utilizatoarele aplicaţiei Docbook le pot efectua în luna martie vizează depistarea tipurilor de cancer cu o incidenţă ridicată în România, respectiv cancerul de sân, cancerul de col uterin, cancerul de colon şi cancerul endometrial.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod