Românii, mari romantici: când și de ce scriu scrisori de dragoste

 80% din bărbații singuri recunosc că au scris scrisori de dragoste, însă doar două treimi dintre ei au primit și un răspuns pe măsură, arată un sondaj Sentimente.ro. Ei și-au mărturisit sentimentele, dar și-au luat și angajamente, considerând că un astfel de gest poate da un imbold semnificativ relației.

Un sondaj realizat de Sentimente.ro cu ocazia Zilei Scrisorilor de Dragoste, sărbătorită anual pe 26 septembrie, arată că românii, deși singuri, sunt niște romantici. În cazul femeilor, 85% din cele care au scris scrisori de dragoste au și primit la rândul lor astfel de răvașe.

Acestea le consideră importante nu doar la începutul relației, cum cred cei mai mulți bărbați, ci și când povestea de dragoste s-a mai așezat. Astfel peste 55% din respondente consideră că scrisorile de dragoste mențin flacăra aprinsă, prin urmare și-ar dori să primească mesaje de amor mai des.

De asemenea, 80% din respondenți, indiferent de sex, consideră scrisorile de dragoste un gest romantic, care se potrivește oricui, indiferent de vârstă. Doar 3,4% le consideră ridicole, iar 15% recunosc că ar prefera mai degrabă să le primească, dar nu să și răspundă cu același gest partenerului.

Bărbații cred în proporție mai mare că o scrisoare de dragoste ajută la începutul relației (52%), drept pentru care aleg ca mesajul să conțină o nu doar exprimarea sentimentelor, ci și luarea unui angajament. Totodată, 10% aleg să descrie momente din intimitate, în timp ce femeile sunt mai pudice și doar 1% ar scrie despre un asemenea subiect.

“Dincolo de răspunsurile standard, am observat că multe persoane au elaborat: în scrisorile de dragoste se exprimă în versuri, vorbesc despre visurile lor, dar în același timp spun că își doresc foarte mult ca sentimentele să fie reciproce.

Este reconfortant să observăm că, indiferent de vârstă, de statutul social, de eventualele eșecuri în dragoste avute, românii singuri își doresc să își exprime sentimentele, ca pe vremuri, prin scrisori. Este clar că nici măcar ritmul de viață alert nu poate învinge romantismul”, a precizat Flori Dragomir, vicepreședinte co-fondator Sentimente.ro.

Cel mai mult apreciază valoarea unei scrisori de dragoste persoanele peste 50 de ani, în timp ce cei mai mulți romantici vin domenii precum administrație, marketing, vânzări, secretariat, învățământ/educație sau domenii artistice.

Sondajul Sentimente.ro a fost realizat online în perioada 17-23 septembrie, pe un eșantion de 1.003 persoane, membri ai site-ului de dating. Vârsta respondenților a fost cuprinsă între 18 și 79 de ani, cu o medie de 45 de ani, 65% bărbați și 35% femei.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod