Energia laser stimuleaza regenerarea parului

Facebook Twitter Comenteaza
Energia laser stimuleaza regenerarea parului

Caderea parului afecteaza anual un numar tot mai mare de oameni. Tineri, adulti, batrani, cu totii sunt afectati intr-o masura mai mica sau mai mare de rarirea podoabei capilare si de aparitia alopeciei.

"Stresul, alimentatia deficitara in nutrienti, accesoriile din materiale necorespunzatoare, care „sufoca” firul de par, mostenirea genetica si predispozitia provocata de o anumita afectiune, toate acestea sunt posibile motive ale caderii excesive a firelor de par", potrivit dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie, competenta in Laser Chirurgical, din cadrul Clinicii Hyperion din Galati unde poti sa urmezi acest tratament inovator.

Aparatul inovator folosit pentru regenerarea podoabei capilare actioneaza prin intermediul energiei laser low-level, stimuland cresterea parului pe scalp, imbunatatind calitatea acestuia, oprindu-i caderea si stimuland cresterea unor noi fire de par, explica specialistul.

Un laser concentreaza lungimile de unda ale unei energii specifice intr-un fascicul de lumina colorata si emite lumina rosie de la sfarsitul acestui spectru, despre care s-a demostrat ca stimuleaza tesuturile corpului uman pentru cresterea energiei celulare.
Aceasta crestere a energiei imbunatateste procesele celulare, cum ar fi cresterea si eliminarea toxinelor.

S-ar putea reduce, de asemenea, inflamarea din jurul foliculilor miniaturizati de par, permitand acestor foliculi sa asimileze mai multe substante nutritive si sa revina la marime normala.

Orice persoana, indiferent de varsta, sex, rasa sau culoarea parului sunt candidatii ideali ai acestei tehnici inovatoare de stimulare a parului rarit, care are inca foliculi activi. Tratamentul dureaza minimum 6 luni, sedintele avand o frecventa de 1-2 ori pe saptamana. Costul unei sedinte de 20 de minute este de 50 de lei.

Caderea parului este un fenomen normal
Potrivit dr. Anca Dobos, o persoana pierde, in fiecare zi, intre 50 si 100 de fire de par.
Insa, atunci cand numarul firelor de par este tot mai mare, iar podoaba capilara incepe sa se rareasca, lasand la vedere, in mod inestetic, scalpul, se ridica un semnal de alarma, riscul de alopecie fiind ridicat.

Un fir de par creste un centimetru pe luna
Potrivit ultimelor statistici realizate in tara noastra, trei din cinci barbati incep sa cheleasca de tineri, situatie explicabila daca ne gandim ca barbatii sunt predispusi la alopecie. Ciclul normal de crestere a parului este de 2-3 ani. Fiecare fir de par creste cu aproximativ un centimetru pe luna in timpul acestei perioade.
Parul nostru se afla intr-o permanenta schimbare, astfel ca atunci cand 90% dintre firele de par se afla in perioada de crestere, celelalte 10 la suta se afla in perioada de stagnare a cresterii. Dupa 3-4 luni, parul aflat in perioada de stagnare cade si alte fire de par incep sa creasca in locul lor.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod