Consumul de guma de mestecat dupa masa contribuie la mentinerea sanatatii dentare


Facebook Twitter Comenteaza
Consumul de guma de mestecat dupa masa contribuie la mentinerea sanatatii dentare
O igiena orala adecvata ne aduce beneficii atat in ceea ce priveste sanatatea danturii si gingiilor, dar ne poate proteja si de alte probleme ale organismului. De aceea, este esential sa acordam importanta corespunzatoare igienei dentare.

Conform unui studiu Wrigley realizat in februarie 2011 pe un esantion reprezentativ pentru mediul urban, s-a demonstrat ca 41% dintre locuitori nu respecta recomandarile de igiena orala privind periajul de doua ori pe zi. Exista insa metode foarte simple care ne ajuta sa avem dintii sanatosi.
Cea mai accesibila metoda este aceea de a consuma guma de mestecat fara zahar dupa fiecare masa. Dupa ce mancam, bacteriile din cavitatea bucala transforma zaharurile si carbohidratii din alimentele ramase in gura, in acizi. Mai mult, zaharurile favorizeaza inmultirea bacteriilor care determina formarea placii dentare, iar nivelul pH-ului din cavitatea bucala scade, favorizand riscul de aparitie a cariilor si a gingivitei.

Studiile de specialitate citate au demonstrat ca mestecarea gumei fara zahar dupa masa stimuleaza secretia de saliva care, impreuna cu aportul de ingrediente active, ajuta la stoparea atacului acizilor asupra dintilor.
Astfel, consumul de guma de mestecat fara zahar are efecte pozitive asupra igienei orale, intrucat contribuie la mentinerea unei danturi sanatoase si la reducerea riscului de aparitie a cariilor dentare. Studiile au demonstrat diversele beneficii pe care guma de mestecat le are asupra igienei orale, prin stimularea secretiei de saliva, reducerea placii dentare, pastrarea albului natural al dintilor prin reducerea si prevenirea petelor, precum si remineralizarea smaltului dintilor.

Studiile stiintifice din domeniu au demonstrat cum guma de mestecat fara zahar, consumata dupa masa pentru un interval recomandat de 20 de minute, reprezinta o metoda complementara de igiena orala care, impreuna cu periajul constant si corect al dintilor dimineata si seara, contribuie la mentinerea sanatatii danturii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod