Sănătatea ta: 6 sfaturi ca să ţii răceala la distanţă în această toamnă

Toamna este sezonul răcelilor, mai ales dacă există fluctuaţii de temperatura de la o zi la alta. Nu mai ştii cu ce să te îmbraci, te ia frigul dimineaţa şi seara, iar aerul umed şi rece îţi străbate plămânii făcându-i vulnerabili la bacteriile şi virusurile care colcaie în atmosferă. Este de ajuns ca o persoană răcită să strănute în apropierea ta fără să-şi protejeze gura şi nasul, că deja devii ţinta acestei boli nesuferite. Nu lasa răceala să te ţină închisă în casă toamna aceasta. Învaţă să o ţii la distanţă!

Înainte de a vedea sfaturile noastre, este bine să ştii că oamenii de ştiinţă au ajuns la conculuzia că tinerii care frecventează colectivităţi sunt mai predispuşi atât la îmbolnavirea de răceală, cât şi la răspândirea bolii.

Tocmai de aceea, sfatul lor este ca fiecare persoană care începe să aibă simptome de răceală să stea acasă 1-2 zile.
În acest fel, se vor vindeca mai repede şi vor împiedica răspandirea virusurilor în colectivitate.

1. Bea sucuri de fructe şi legume în fiecare zi

Dacă vrei să ţii răceala la distanţă în această toamnă, îţi recomandăm să bei zilnic cel puţin un pahar de suc de fructe sau suc de legume. Ştii doar că fructele şi legumele sunt pline de vitamine şi minerale, adică de substanţe esenţiale pentru întărirea sistemului imunitar. Prepară sucuri delicioase din fructele şi legumele de sezon: mere, pere, struguri, sfeclă roşie etc.

2. Îmbracă-te adecvat

Îmbrăcămintea adecvată te poate ajuta să ţii răceala la distanţă toamna aceasta.
Protejează-ţi gâtul cu o eşarfă, poartă piese vestimentare care îţi acoperă zona lombară şi protejează-ţi picioarele cu încălţări impermeabile.

3. Spală-te frecvent pe mâini

Toamna şi iarna ar trebui să fii foarte atentă cu igiena mâinilor, deoarece bacteriile şi virusurile răcelii şi gripei sunt peste tot, inclusiv pe obiectele pe care le atingi. Spală-te frecvent pe mâini şi păstrează întotdeauna în geantă un pachet de batiste de hârtie şi un recipient cu gel antibacterian.

4. Consumă alimente care îţi întăresc imunitatea

Dovleacul, iaurtul, chefirul şi ciupercile sunt doar câteva alimente care îţi întăresc sistemul imunitar şi te ajută să ţii la distanţă răceala specifică toamnei.
Îţi recomandăm să consumi cât mai des aceste alimente, dar şi altele, care îţi furnizează substanţe nutritive importante.

Nu uita să consumi supe şi mâncăruri condimentate cu cât mai multe mirodenii, pentru a-ţi lua doza de antioxidanţi necesară pentru protejarea organismului în sezonul rece.

5. Dormi 8 ore pe noapte

Somnul este esenţial pentru un organism sănătos, cu atât mai mult toamna, când bolile îţi dau târcoale şi aşteaptă să laşi garda jos pentru a te ataca. În timpul somnului, organismul se reface după o zi grea, iar sistemul imunitar se repune pe picioare. De aceea este bine să ai un somn de 8 ore pe noapte.

6.
Fă o cură cu echinacea


Echinacea este o plantă medicinală extraordinară, despre care oamenii de ştiinţă spun că are puterea de a proteja organismul de răceală şi gripă. La fiecare început de toamnă este bine să faci o cură cu echinacea, pentru a-ţi întări imunitatea şi rezistenţa la boli.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diana Rozgov pe 6 Dec 2013, 13:17
    imunitate

    evelor... ma tenteaza acest produs pentru intarirea sistemului imunitar. Ceva pareri, opinii? http://www.ekilibrium.ro/articol/Produse/Tratament_sistem_imunitar/Imune-229.html

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod