Cum să-ți pregătești organismul pentru venirea primăverii

Venirea primăverii înseamnă, an de an, că îţi deschizi ferestrele camerei mai larg, renunţi la haina groasă de iarnă şi te gândeşti cu groază că poate nu mai arăţi la fel de bine ca în luna septembrie a anului trecut.
Venirea primăverii înseamnă, an de an, că îţi deschizi ferestrele camerei mai larg, renunţi la haina groasă de iarnă şi te gândeşti cu groază că poate nu mai arăţi la fel de bine ca în luna septembrie a anului trecut.

Meniul mai consistent din sezonul rece probabil că a lăsat în urmă forme mai rotunde pe trupul tău, căruia i-ar prinde excelent o uşoară cură de detoxifiere.

Iată de ce este important să îţi pregăteşti organismul de tranziţia importantă de la iarnă la primăvară: scapi de toxine, intri în formă şi n-ai nicio şansă de a deveni victima asteniei de care tot auzi că se vorbeşte în această perioadă. Grăbeşte-te, în curând vei înlocui puloverele cu tricouri şi pantalonii groşi, cu rochiţe vaporoase!

Începe o dietă uşoară

Primul pas în pregătirea organismului de primăvară este să începi o dietă uşoară, care să îţi detoxifice organismul şi să te scape de reziduurile alimentare de care nu mai ai nevoie.
Nu trebuie să faci schimbări radicale în regimul tău alimentar, ci doar să profiţi de legumele de sezon, tot mai diversificate pe rafturile magazinelor.

Înlocuieşte prăjelile, grăsimile saturate, untul, margarina, chipsurile, zahărul şi alimentele rafinate cu alternative vegetale, precum uleiul de măsline, alunele, nucile, legumele şi fructele. Umple-ţi farfuria de legume verzi precum salata verde, spanacul, urzicile, varza, ceapa verde etc.

Consumă condimente şi ierburi aromatice precum busuiocul, pătrunjelul, mărarul, ghimbirul, menta şi uleiul esenţial de lămâie, care îţi ajută ficatul să funcţioneze optim, energizându-l.

Fă-ţi un program de 3 mese pe zi şi o gustare uşoară, constituite din legume şi ierburi, combinate cu proteine slabe din albuş de ou, pui, curcan sau peşte.

Fii mai activă

Dacă vrei să păşeşti cu dreptul în anotimpul cald, este absolut necesar să devii mai activă.
Mişcarea fizică te ajută să slăbeşti, îţi îmbunătăţeşte digestia şi te protejează de astenia de primăvară, prin stimularea secreţiei de hormoni ai fericirii şi ai stării de bine.

Antrenamentele de tip cardio la sala de fitness, plimbările alerte în aer liber, urcatul scărilor, mersul cu bicicleta, drumeţiile montane, dansul, jocurile sportive, toate sunt opțiuni excelente de a face sport în aer liber, sub bătaia blândă a razelor de soare. Execițiile de întindere îţi detensionează corpul şi ajută sângele, oxigenul şi nutrienţii să ajungă la ţesuturi şi să îţi tonifieze astfel musculatura.

Bea mai multă apă

Apa este un diuretic natural, care te scapă de câteva kilograme în plus şi de depunerile adipoase în 21 de zile de băut minimum 3 litri pe zi.
Adaugă şi câte o felie de lămâie în fiecare pahar, dacă vrei să îţi cureţi cu adevărat organismul de toxine şi grăsimi nedorite!

Acordă mai multă atenţie corpului tău

Când arăţi bine, te simţi bine! Primăvara înseamnă şi expunerea de mai multă piele, aşa că a sosit momentul să dedici mai mult timp îngrijirii corporale. Răsfaţă-te cu o pedichiură, epilează-te, aplică un exfoliant şi hidratează-ţi bine pielea după duş, apoi revino la obiceiul de a folosi loţiuni cu protecţie SPF de minimum 15, acum că soarele îţi va atinge mai des pielea.

Starea de bine îţi va da impulsul necesar de a întâmpina primăvara cu zâmbetul pe buze, mai atrăgătoare şi mai pozitivă ca niciodată!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod