Celule canceroase

O nouă descoperire! S-a inventat plasturele care ucide celulele canceroase

A apărut un plasture special care odată aplicat pe zona afectată de cancer acţionează în trei paşi şi ucide celulele canceroase.
Noul plasture pe film de hidrogel a fost astfel conceput încât să identifice tumorile existente şi să determine distrugerea celulelor canceroase, potrivit unui studiu apărut în publicaţia medicală Nature Materials şi citat de Science Alert. Chiar dacă a fost testat doar pe cobai deocamdată, plasturele special a dat rezultate foarte bune în special în cazul tumorilor localizate în colon şi rect.

În prezent în cazul cancerului colorectal, cel mai important pas spre vindecare este operaţia de extirpare a tumorii.
Însă, acest lucru este deosebit de dificil de realizat în totalitate, astfel încât cercetătorii consideră că acest plasture special ar putea elimina această problemă.

Astfel, în urma testelor realizate s-a constatat că acest plasture are efecte benefice şi poate să fie folosit înainte de operaţia de extirpare a tumorii şi după ce a fost realizată intervenţia. Plasturele a acţionat atât de bine în cazul tumorilor existente la cobai, încât s-a constatat distrugerea tumorilor cu ajutorul lui încă înainte de efectuarea operaţiei de extirpare.
Iar în cazul tumorilor deja extirpate şi folosirea plasturelui imediat după intervenţie nu s-a constatat apariţia recidivelor.

Modul de acţiune al plasturelui este în trei paşi, după cum a explicat coordonatoarea studiului Natalie Artz.

  • În prima fază se eliberează nanoparticule din aur pentru a distruge termic tumora.
  • A doua etapă este dată de eliberarea medicamentului chimioterapic la locul tumorii, în funcție de nivelul de căldură.
  • În final, nanoparticulele din aur inhibă o anumită genă care cauzează mutații ale celulelor la pacienții cu cancer colorectal.

Potrivit cercetătorilor, următorul pas constă în testarea acestui plasture în laborator şi pe cobai, precum şi extinderea testelor pe subiecţi umani.
Însă, rezultatele promiţătoare obţinute până în prezent în cazul cancerului colorectal au atras atenţia specialiştilor şi i-au determinat să continue testările acestui plasture.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod