Infectiile urechii - infectia urechii medii

Optiuni de tratament Exista multe metode de tratament pentru infectiile urechii. Ce i se potriveste copilului tau depinde de mai multi factori (varsta, istoricul medical). Informatiile de mai jos sunt pur informative si nu inlocuiesc un consult specialist. Nu administra medicamentele dupa bunul tau plac, ci consulta-te cu medicul tau!

1. Abordarea "asteptam si vedem ce se intampla"

Expertii recomanda sa astepti 72 de ore si sa observi ce se intampla, daca micutul tau:

  • are mai mult de 6 luni;
  • nu are alte probleme de sanatate;
  • prezinta usoare simptome sau nu are un diagnostic clar.

Majoritatea acestor infectii se vindeca, fara ajutor, in cateva zile, iar antibioticele nu ajuta in cazul infectiilor provocate de un virus.
Aproximativ 80% dintre copiii cu otita medie acuta se insanatosesc fara antibiotice.

Daca copilul tau prezinta disconfort, medicul iti poate recomanda medicamente pentru ameliorarea durerii precum acetaminophen (Tylenol si Tempra) sau ibuprofen (Advil sau Motrin). Daca nu prezinta scurgeri sau tub in ureche, picaturile pentru ameliorarea durerii pot fi o solutie, desi nu vindeca infectia.

Incalzeste putin aceste picaturi, plasand sticluta care le contine in apa calda. Apoi aseaza copilul pe o parte, cu urechea infectata in sus.
Nu-i pune aceste picaturi cand el se afla in bratele tale.

2. Tratament cu antibiotice

Daca varsta copilului tau este mai mica de 6 luni sau daca a mai suferit astfel de infectii in ultimele 30 de zile, doctorul iti poate recomanda antibiotice. Rezultatele trebuie sa apara in cateva zile. Tratamentul trebuie urmat dupa recomandarile medicului. Daca opresti tratamentul prea devreme, infectia poate reveni.

Nu uita ca antibioticele nu sunt eficiente in tratarea unei infectii cauzate de un virus.
Efecte secundare: reactii alergice, voma, diaree.


3. Interventii chirugicale

Daca lichidul din ureche afecteaza auzul sau daca infectia nu reactioneaza la antibiotice, medicul iti poate recomanda o interventie chirurgicala. Cea mai des folosita procedura este miringotomia. In timpul acestei proceduri, care necesita anestezie generala, este introdus un tub de drenaj in timpanul copilului. Aceasta procedura ajuta la scurgerea lichidului din urechea medie. Rezultatele vor aparea imediat si auzul va fi imbunatatit.


Uneori se intampla ca infectiile sa ramana si dupa interventie. Daca infectia continua, medicul iti poate recomanda inlaturarea polipilor.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod