Dr. Oz: 5 analize medicale care-ţi pot salva viaţa. Vezi care sunt!

Nu ţi-ai mai refăcut demult analizele uzuale pentru a-ţi verifica starea de sănătate? Este vremea să îţi faci un obicei ca măcar o dată pe an să-ţi faci câteva analize medicale simple, dar care îţi pot salva viaţa.

Nu ţi-ai mai refăcut demult analizele uzuale pentru a-ţi verifica starea de sănătate? Este vremea să îţi faci un obicei ca măcar o dată pe an să-ţi faci câteva analize medicale simple, dar care îţi pot salva viaţa.

 

Măsurarea tensiunii arteriale, a nivelului de zahăr din sânge, a colesterolului, a circumferinţei abdominale, precum şi un consult anual la medicul ginecolog sunt patru dintre cele mai importante analize medicale pe care nu trebuie să le treci cu vederea. Dacă nu eşti obişnuită să efectuezi cu regularitate aceste analize, află de la celebrul Dr. Oz cum îţi pot salva viaţa aceste teste simple.

În cadrul emisiunii sale "The Dr. Oz Show", celebrul Dr. Oz a precizat care sunt cele mai importante analize pe care nu trebuie să le omitem şi să le efectuăm cu regularitate. Iată care sunt acestea şi de ce sunt importante pentru sănătatea ta!

 

1. Măsurarea circumferinţei abdominale


Alimentaţia proastă şi stilul de viaţă sedentar care s-a împământenit tot mai puternic a generat o epidemie de obezitate, după cum avertizează numeroşi specialişti. Dietele drastice nu sunt niciodată soluţia cea mai eficientă, ci din contră persoanele care se confruntă cu această problemă trebuie să conştientizeze că este necesar să-şi schimbe stilul de viaţă.

Atenţia maximă trebuie să fie concentrată în jurul alimentaţiei, dar şi asupra exerciţiului fizic.

Pe lângă aceste schimbări pe care le poţi face pe cont propriu este necesar să-ţi măsori circumferinţa taliei, dacă te confrunţi cu un exces podenral. În general, valoarea circumferinţei abdominale nu trebuie să fie mai mare decât jumătate din înălţimea unei persoane. Adică, dacă ai o înălţime de 1,62, circumferinţa taliei trebuie să fie sub 81 de centimentri. O circumferinţă abdominală peste această valoare predispune la boli de inimă, diabet şi cancer, avertizează Dr. Oz.

 

Sfaturi utile

Deoarece stresul este unul dintre cei mai importanţi factori care pot contribui la creşterea în greutate, Dr. Oz recomandă câteva soluţii care te ajută să-ţi păstrezi silueta:

  • consumă seminţe crude de dovleac, deoarece conţin grăsimi sănătoase care sunt esenţiale pentru organism şi împiedică creşterea în greutate;
  • apelează la extractul de fasole albă atunci când eşti stresată şi ai poftă de carbohidraţi. Acesta are capacitatea de a bloca absorbţia carbohidraţilor şi de a reduce riscul de acumularea a grăsimii în jurul taliei.
    Dr. Oz recomandă o doză de 500 miligrame pe zi înainte de a consuma carbohidraţi la masă.

 

 

2. Măsurarea tensiunii arteriale


Hipertensiunea arterială este supranumită ucigaşul silenţios, deoarece foarte multe persoane nici nu ştiu că se confruntă cu această problemă. Cardiologii susţin că tensiunea arterială nu trebuie să depăşeasă valorile 140/90 milimetri coloană de mercur (mmHg). Dacă ai hipertensiune arterială şi nu o ţii sub control poţi să faci infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă şi să-ţi afectezi rinichii.

 

Sfaturi utile

  • bea în fiecare zi 3 căni cu ceai de hibiscus, recomandă Dr. Oz.

 

3. Măsurarea nivelului de colesterol


Colesterolul mărit reprezintă unul dintre principalii factori de risc pentru bolile inimii. Nivelul colesterolului total trebuie să fie sub 190 de miligrame pe decilitru (mg/dl). Poţi să-ţi verifici nivelul colesterolului făcând o analiză simplă de sânge care se recoltează dimineaţa pe nemâncate.

 

Sfaturi utile

  • ia zilnic capsule cu acizi graşi omega-3 şi include în dieta ta: somon, macrou, hering, sardine, avocado, nuci crude, ulei de măsline presat la rece;
  • ia extract de anghinare care reduce colesterolul "rău";
  • bea zilnic câte 1-2 căni cu ceai verde.

 

4. Măsurarea glicemiei (zahărul din sânge)


Această analiză te va ajuta să depistezi devreme diabetul şi să urmezi cât mai devreme un tratament adecvat. Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Prof.

dr. Radu Lichiardopol spune că valorile normale ale glicemiei stabilite de Asociaţia Europeană de Studiu a Diabetului (EASD) se încadrează între 73 - 110 mg/dl pe nemâncate, iar valoarea anormală a glicemiei este peste 126 mg/dl, tot pe nemâncate. Poţi să-ţi verifici glicemia recoltând o probă de sânge care va fi analizată la laborator.

 

Sfaturi utile

  • ia o linguriţă de oţet înainte de fiecare masă pentru a stabiliza nivelul glicemiei în sânge;
  • în locul dulciurile rafinate, alege fructele;
  • ia suplimnete cu acid alfa-lipoic, o substanţă naturală care există de regulă în organismul nostru, dar care se poate suplimenta pentru a intensifica procesul de ardere a grăsimilor şi a reduce nivelul glicemiei.

 

5. Controlul anual la medicul ginecolog


Nu ignora consultul anual la medicul ginecolog, chiar dacă nu ai simptome deranjante. Analiza secreţiei vaginale depistează posibilele infecţii vaginale şi testul Babeş Papanicolau verifică modificările anormale care pot să apară la nivelul colului uterin. În cazul în care medicul are nevoie de informaţii mai detaliate te va programa pentru o ecografie vaginală (pentru o vizualizare pe atentă a ovarelor) sau o colposcopie (inspectarea colului uterin).

Aceste teste de rutină te vor proteja de bolile ginecologice care dacă sunt depistate devreme au rezolvare. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ELENA pe 29 Mar 2012, 15:56
    NU POT SLABI

    NU POT SLABI CU NICI O CURA SI NICI UN REGIM .SI NICI BU CEAIURI SI PASTILE ,CU ABSOLUT NIMIC .SUFAR CU GLANDA TIROIDA IAU EUTYROX DE 100 DE 3-4 ANI. SANT OPERATA DE CANCER IN GAT SI NU MAI MANANC PE GURA DE 14 ANI .MA HRANESC PRIN SONDA PEZZER .. AM LUAT IN GREUTATE DE LA OPERATIE IN 14 ANI 30 DE KG. VA ROG AJUTATIMA SA SLABESC . CE SA IAU ? CONTRA COST BINENTELES .

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod