Ce trebuie sa stii despre ibuprofen?

Ce stii despre ibuprofenul lizinat?


"O noutate in tratamentul durerii este formula inovatoare de ibuprofen lizinat cu dizolvare rapida si absorbtie accelerata, care calmeaza durerea puternica de doua ori mai rapid. Odata administrate, comprimatele de ibuprofen lizinat sunt aproape imediat absorbite de tractul gastro-intestinal, motiv pentru care au unul dintre cele mai bune profile de tolerabilitate gastrointestinala dintre antiinflamatoarele nesteroidiene", explica dr. Ovidiu Saltas Dabija, director medical Sanofi Aventis.



   

Ibuprofenul: atentionari speciale


Inceteaza administrarea ibuprofenului si prezinta-te la medic daca:

  • ai scaun negru sau cu sange, voma cu sange si senzatia de lesin, acestea fiind simptomele care pot anunta o hemoragie gastrica;
  • durerea se accentueaza si dureaza mai mult de zece zile;
  • febra dureaza mai mult de trei zile;
  • durerea de stomac se intensifica;
  • prezinti roseata si inflamatie in zona care cauzeaza durerea;
  • apar simptome noi in timpul administrarii ibuprofenului.

 

 

Studiu: ibuprofenul creste riscul de boala cadriovaculara si la persoanele sanatoase


Si persoanele sanatoase prezinta un risc crescut de boala cardiovasculara in urma administrarii antiinflamatoarelor nonsteroidiene, potrivit celui mai recent studiu, publicat luna aceasta (n.r. iunie 2010) in revista "Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes".

Asociatia Americana de Cardiologie si FDA (Administratia Americana pentru Controlul Alimentelor si Medicamentelor) a avertizat persoanele care sufera de boli cardiovasculare sa fie atente cu administrarea antiinflamatoarelor nonsteroidiene, care includ ibuprofen. Acestea nu trebuie administrate pentru a trata durerile usoare, deoarece pot creste riscul de deces din cauza unor boli de inima.

"S-au facut foarte putine studii cu referire la riscul la care se supun persoanele sanatoase care utilizeaza antiinflamatoarele nonsteroidiene pentru orice durere usoara.
Aceasta cercetare este prima care confirma faptul ca riscul de aparitie a bolilor de inima este crescut chiar si in cazul persoanelor sanatoase care apeleaza frecvent la aceste medicamente",
precizeaza dr. Emil L. Fosbol, medic cardiolog la Spitalul Universitar Gentofte din Hellerup, Danemarca, citat de site-ul HealthDay.com

Recomandarea specialistilor: discuta cu medicul tau inainte de a lua antiinlfamatoarele nonsteroidiene pentru orice durere minora! Marea majoritate a studiilor arata ca ibuprofenul administrat in doze mici (sub 1200 mg/zi) nu afecteaza sanatatea inimii. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod