Boli cu transmitere sexuala

Chlamydiaza, gonococia, trichomonaza, sunt boli cu transmitere sexualasi sunt grave mai ales prin complicatiile pe care le pot antrena.

Chlamydiaza si gonococia sunt produse de o bacterie (Chlamydiatrachomatis in primul caz, Neisseria gonorrhaeae, sau gonococ, inal doilea caz). Trichomonaza este datorata unui parazit microscopic(Trichomonas vaginalis). Infectiile cu Chlamydia si Trichomonas suntfoarte frecvente.

Boli cu transmitere sexuala: Chlamydiaza
Aflate intr-o crestere accentuata din anii '70, chlamydiazele genitalesunt bolile cu transmitere sexuala cele mai frecvente.

Simptome. La debut, infectia poate trece neobservata. La barbat,ea se manifesta printr-o inflamatie a uretrei (uretrita) cu o secretieminima, care se poate complica cu o infectie a epididimului (mic canalsituat inapoia testiculului). La femeie, infectia cu Chlamydia produceo inflamatie a colului uterin (cervicita) sau a trompelor (salpingita),care se poate traduce prin dureri abdominale si in micul bazin, febra,secretie albicioasa si sangerari in afara menstruatiei. Ea poate sa nuaiba manifestari (si sa ramana in acelasi timp contagioasa). Bolilecu transmitere sexuala cu Chlamydia sunt printre primele cauze desterilitate feminina. Ele sunt responsabile de 40-60% din cazurile deinfectie a trompelor, salpingite, care se afla si ele la originea unuimare numar de cazuri de sterilitate.

Tratament. Consta in principal in administrarea de antibiotice timpde 10-20 de zile, in functie de gravitatea infectiei, pe cale intravenoasain cazurile severe. In acest caz, depistarea altor boli cu transmiteresexuala este efectuata sistematic, ca si tratarea partenerului sexual.

Boli cu transmitere sexuala: Gonococia
Denumita si blenoragie, gonococia este cea mai veche boala venericacunoscuta. Frecventa sa a scazut in tarile dezvoltate datoritatratamentelor rapide si eficiente. Cu toate acestea, ea ramane frecventala anumite grupuri cu risc (prostituate, homosexuali etc.). Infectia setransmite prin raport sexual genital si oral, sau de la mama la fat intimpul nasterii.

Simptome. La barbat, inflamatia uretrei (uretrita) este cea maifrecventa dintre manifestari. Ea apare la 4-20 de zile dupa contactulinfectant, sub forma unei secretii uretrale galbuie, abundente, carepateaza lenjeria si care este insotita de arsuri la mictiune. In absentatratamentului, pot sa apara inflamatii locale (a prostatei, a mucoaseivezicale, a testiculelor sau a epididimului), iar uretrita poate duce laretractii uretrale, care pot reprezenta o sursa de dificultati crescandela mictiune. La femeie, simptomele sunt adesea insidioase, blenoragiamanifestandu-se sub forma de secretie albicioasa si inflamatii locale (acolului uterin, a mucoasei vezicale etc.). Infectia poate atinge ovarelesi trompele, putand produce o peritonita (limitata la pelvis), fiindcauza sterilitatii ulterioare. La nou-nascut, infectia se transmite lanastere si se manifesta printr-o afectiune oculara (oftalmia gonococica).

Diagnostic. Examenul de laborator al puroiului prelevat localpermite stabilirea diagnosticului. In caz de localizare atipica ainfectiei (mucoasa bucala sau faringe dupa contact oro-genital),diagnosticul se pune de regula mai greu.

Tratament. Gonococia este tratata eficient cu antibiotice. Ingeneral, se asociaza mai multe, pentru a trata si o posibila infectiecoexistenta cu Chlamydia. Tratamentul trebuie sa se faca precoce,pacientul trebuie sa evite contactele sexuale (de regula, o saptamana),iar partenerii sexuali se trateaza preventiv, chiar daca nu prezintanici un simptom de boala. Recidivele sunt rare.

Boli cu transmitere sexuala: Trichomonaza
Trichomonaza uro-genitala apre mai ales la femei, intre 16 si 35 deani. Principalul sau mod de transmitere este sexual. Parazitul in cauzapoate supravietui mai multe ore pe obiectele de toaleta (de exemplu,prosoape), ceea ce explica celelalte cai de contaminare (obiecte detoaleta, scaune de WC murdare), care sunt insa rare.

Simptome. La barbat, manifestarile sunt in general discrete,uneori chiar inexistente. Trichomonaza poate sa se manifeste printr-oinflamatie a uretrei (uretrita), cu o secretie matinala, roseata si usoredem in jurul orificiului uretral, ca si printr-o roseata situata insantul de la baza glandului. Semnele urinare sunt moderate. La femeie,boala se manifesta prin inflamatia vulvei si a vaginului (vulvo-vaginitaacuta), cu secretii abundente, galben-verzui, urat mirositoare, cu roseatalocala, prurit intens si dureri in timpul contactului sexual. Adesea seasociaza cu afectare urinara: jena la urinat, arsuri in timpul mictiunii,mictiuni frecvente. Uneori, simptomele sunt mai discrete. La barbat, casi la femeie, se poate ca boala sa nu se manifeste prin nici un simptom:in acest caz este la fel de contagioasa.

Diagnostic. Se pune prin evidentierea parazitului in secretiavaginala sau uretrala.
Tratament si preventie. Tratamentul are la baza administrarea deantibiotice timp de 7 zile; mai exista si forma de tratament-minut(o singura zi). Aceste medicamente nu trebuie prescrise in primeletrei luni de sarcina. Partenerul sexual este tratat simultan, chiardaca nu prezinta nici un simptom, pentru a preveni orice posibilitatede recidiva. Prezervativul este singurul mijloc de prevenire ainfectarii. Acesta trebuie utilizat pana la terminarea tratamentului.

Boli cu transmitere sexuala: Boala Nicolas-fabre
Denumita si limfogranulomatoza veneriana, aceasta boala cu transmiteresexuala reprezinta o alta infectie genitala cu Chlamydia. Dupa o incubatiecare dureaza in jur de 3 saptamani, apare un sancru (o pata), in santulde la baza glandului la barbat, pe vulva la femeie, la nivelul anusuluila homosexuali. Ganglionii inghinali cresc in volum si dau nastere unorfistule prin care se scurge puroi. Sunt posibile complicatii articulare,nervoase si cutanate. Tratamentul consta in administrarea de antibiotice,dar leziunile se vindeca intr-o perioada lunga de timp.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.
 

Comentariile 51-100 din 151

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 7 Aug 2011, 22:17
    Nelamurire

    Salut! Vreau si eu un raspuns de la cineva specializat. de ceva timp mi-au aparut niste cosulete mici de tot albe sub preput pe capul penisului... sper ca ma exprim corect... nu sunt deasupra exact pe cap ci la extremitate de unde incepe pielea.... Poate fi ceva grav? Astept un raspuns

    32
    10

  • john pe 27 Iul 2011, 15:39
    o problema

    mia aparut de vreo 2 luni o mancarime in zona inghinala pe picior chiar langa testicule pe ambele picioare chiar la incheietura si am mancarimi iar pielea este rosie si are un miros neplacut, nu am avut contact sexual neprotejat. pe penis nu am avut nici o infectie si nici o scurgere. Astept raspuns, va multumesc

    31
    15

  • Rzzv pe 25 Iul 2011, 09:41
    O mica iritatie ?

    Am avut contact sexual neprotejat cu prietena mea , iar in urma acestuia la cateva zile au aparut in partea superioara a penisului au aparut niste punctulete mici rosiatice putine la numar , nu exista nici un alt simtom inafara unei mici senzati de arsura uneroi. Doream sa stiu daca este considerat BTS si daca este cazul sa merg la medic pentru un eventual tratament . Orcum am discutat cu prietena mea , ea nu a avut contacte sexuale neprotejate , iar momentan am intrerupt orce fel de activitate sexuala . As dori sa stiu daca acele punctulere rosiatice sunt de la o boala sau e vreo iritatie din cauza nelubrifieri corecte a zonei respective . Multumesc atnticipar

    39
    14

  • ionadrian pe 24 Iul 2011, 11:00
    o pata pe penis

    buna am si eu o problema am o pata pe penis si mai ales mi se crapa cand am contact sexual am facut tratament cu nizoral dar de geaba ce trebuie sa fac???

    30
    7

  • olola pe 22 Iul 2011, 08:08
    am o problema

    de cateva zile a inceput sa ma mance tare capul penisului,apoi sa diminuat mancarimea si au aparut niste bubitze rosii iar urmatoarea zi am vazut k sa scurs un lichid foarte urat mirositor.desi ma tot spal mirosul tot apare dar putin mai diminuat

    17
    4

  • Sorin pe 2 Iul 2011, 20:01
    ..........

    Buna ziua. am aceeasi problema ca mada.....un miros ciudat al penisului.....bubite iar sperma este galbena si nu ca inainte ce ar putea fii??

    26
    4

  • mada pe 2 Iun 2011, 22:07
    astept raspuns.

    Buna ziua. De ceva timp am un miros tare ciudat al penisului,fac sex neprotejat,iar pe langa acel miros urat mi-au aparut si bubite pe penis foarte micute de culoare alba. As dori sa stiu ce tratament as putea urma. va multumesc si astept raspuns

    36
    13

  • "desteapta' pe 17 Apr 2011, 18:31
    aspect matratos

    Buna ziua. Va rog, daca ma puteti ajuta cu o idee. Bineinteles ca am facut sex neprotejat - dupa aproape 3 ani de abstinenta. Rezultatul au fost arsuri si usturimi in zona vulvei, dureri la urinare, si niste - nici nu stiu cum sa le spun - arata ca o matreata in toata zona genitala. Am luat Canesten gyn,Flucovim si unguent Canesten. E abia a doua zi, s-au diminuat arsurile si intepaturile, dar imi fac griji, tratamentul e de trei zile si nu stiu daca va trece. Sa fie Candida?.....

    31
    7

  • Radu Cosmin pe 17 Apr 2011, 12:52
    mancarimi

    Acum 3 luni am facut sex neprotejat cu o fata,de o saptamana ma mananca zona inghinala dar si capul penisului, miroase foarte urat,chiar si dupa ce ma spal,dupa ceva timp apare mirosul.imi fac griji foarte mari.va rog sa-mi raspundet.....MULTUMESC ANTICIPAT

    34
    12

  • Cristi pe 7 Apr 2011, 15:33
    mancarimi

    buna ziua am mancarimi pe capul penisului si sub el si un miros urat care dispar dupa ce ma spal si se mai intampla dupa ce urinez sa am usturimi pana ajung la un consult va rog sa ma ajutati sa scap de problema multumesc

    52
    17

  • Cristi pe 5 Apr 2011, 18:39
    probleme mari de tot va rog ajutatima urgent

    am si eu o problema am intretinut relatii sexuale neprotejat in repetate randuri cu o singura persoana si dupa vreo 6 zile am avut o problema la preput pt ca s-a ingustat f mult si cand vreau sa-l dau in jos ma doare foarte rau pt ca il fortez se poate sa se intample chestia asta din cauza ca nu mi s-a rupt ata dar am mai auzit la cineva care are aceeasi problema si nu a fost la vreun medic ca cica e boala care se ia de la fete,si inca ceva mia aparut si o pasta alba pe capul penisului care nu dispare,sunt disperat nu stiu ce sa fac,dc stiti despre ce e vorba si cunoasteti si tratamentul va rog frumos sa ma informati si pe min. va multumesc!

    31
    6

  • adryyy pe 22 Mar 2011, 18:28
    bubite albe pe penis

    buna ziua d-le doctor! prietenului meu i-au aparut astazi niste bubite albe pe penis, sub cap, care il mananca destul de tare! ultimul contact l-am avut ieri si recunosc ca eu m-am simtit putin ciudat avand o durere nemaintalnita pana atunci si chiar mai tarziu am simtit o durere puternica la burta(in partea de jos)! credeti ca este o boala cu transmitere sexuala? este nevoie sa faca un control la vreun medic specialist? daca da, unde mai exact? va rog sa ma ajutati si sa imi raspundeti! va multumesc anticipat

    40
    14

  • andreea pe 28 Feb 2011, 01:42
    BUBITE MICI CARE SAU USCAT SI AU FACUT COAJA PE LABI

    problema mea este mai veche acum 5 ani mi au aparut multe buite pe labi ca o iritatie care ma mancau si erau insotie de o scurgere abundenta alba am tratato pt ce doctorul a considerat o denadita de atuci a tot aparut insa de acum 1 luna sa agravat apare de 2 ori pe luna si in afara de faptul ca ma mananca si este acea scurgere sa format o coaja alb transparenta pe labi ce poate fi ca nu mai pot sunt disperata va rog din suglet ajutatima contact sexual nu am mai avut de 4luni insa tot apare am luat si at\ntibiotice acum 3luni dar nu stiu ce este nici un doctor nu imi da de cap toti zic candida fac tratament si la 2 saptamani o luna apare

    22
    8

  • andreea pe 28 Feb 2011, 01:41
    BUBITE MICI CARE SAU USCAT SI AU FACUT COAJA PE LABI

    problema mea este mai veche acum 5 ani mi au aparut multe buite pe labi ca o iritatie care ma mancau si erau insotie de o scurgere abundenta alba am tratato pt ce doctorul a considerat o denadita de atuci a tot aparut insa de acum 1 luna sa agravat apare de 2 ori pe luna si in afara de faptul ca ma mananca si este acea scurgere sa format o coaja alb transparenta pe labi ce poate fi ca nu mai pot sunt disperata va rog din suglet ajutatima contact sexual nu am mai avut de 4luni insa tot apare am luat si at\ntibiotice acum 3luni dar nu stiu ce este nici un doctor nu imi da de cap toti zic candida fac tratament si la 2 saptamani o luna apare

    11
    2

  • mihai pe 27 Feb 2011, 22:10
    Ce boala avem si cum o putem trata?

    Buna seara,as avea si eu o intrebare la care va rog frumos sa-mi raspundeti.De 5 ani sunt casatorit iar dupa un an de zile am inceput sa avem probleme, ea a avut niste usturimi in interiorul vaginului si din cand in cand ia aparut cate o mica fisura la intrarea in vagin, dupa care a inceput sa se manifeste si la mine prin aparitia de bubite mici si rosii pe cap iar pielea a inceput sa se crape usturandu-ma foarte tare,dupa care era urmata de o secretie alb-galbuie urat mirositoare.Am mers la doctor de 2 ori si ne-a prescris tratament, ei ia dat sa faca spalaturi cu ceaiuri sau Tantum rosa, ovule si antibiotice, iar mie mi-a dat Canesten crema si antibiotice spunandu-ne ca este o ciuperca dar nu a spus si cum ii zice.Am urmat acest tratament timp de 2 sapt si fara sa avem contact sexual, bineinteles ca a trecut dar la o luna a aparut iar si am luat din nou acel tratament de data asta fara contact sexual timp de o luna.Va rugam frumos sa ne spune-ti si noua ce boala avem si cum o putem trata ca de 4 ani ne luptam cu ea.Va multumim si asteptam raspuns urgent.

    16
    13

  • anonim pe 17 Feb 2011, 15:08
    am neviue de un sfat

    de cateva zile ma jeneaza in capu penisului simt ceva de genu ca o arsatura ca atunci cand mai intra gel de dusi am avut si o scurgere de culoare transparenta dar in urma cu 4,5luni ce ar putea sa fie si ce tratament ar trebui sa iau va rog AJUTATIMA

    38
    6

  • maria pe 3 Feb 2011, 18:13
    boli cu transmitere sexuala

    Buna ziua!va rog ajutati-ma sotul meu are o scurgere alb galbuie din penis care pateaza lenjeria.suntem impreuna de un an si el zice k o are de cand se stie dar eu nu cred k este ceva normal.tin sa mentionez k are si niste mancarimi pe testicole si imprejur si nici asta nu cred k este ceva bine.va rog daca se poate un email cu un posibil diagnostic si tratament k nu vrea in ruptul capului sa auda de un control.va multumesc

    31
    5

  • cta pe 6 Ian 2011, 20:22
    buna,v-as ruga daca mi-ati putea da un sfat .in timpul contactului sexual ,cand este la ejaculare ,Ii plesneste pielita din capatul penisului si il ustura ffffff tare si nu m-ai po

    In urma unui contact sexual , mi-au aparut niste bubite mici rosii iar apoi niste pete rosii pe gland , dupa cateva zile imi tot aparea pe gland un fel de subsanta alba urat mirositoare , iar dupa o saptamana a inceput piele sa se stramteze incat nu mai pot scoate glandul , astept un email , va multumesc .

    30
    4

  • oana25 pe 4 Ian 2011, 20:27
    VA ROG FR DIN SUFLET SA IMI RASPUNDETI

    Buna...nu stiu ce este cu prietenu meu de vro saptamana ia aparut o unflatura sub capu penisului e ca un fel de besik in juru capului penisului....si noi facem sex protejet si nu inteleg de la ce ia aparut...si nu vrea sa mearga nici la medic k ii este rusine....va rog din suflet sa ma ajutati ...( imi cer scuze dak nu m am exprimat corect cu acei termeni dar nu prea ma pricep)multumesc mult !

    16
    5

  • cris pe 31 Dec 2010, 10:46
    :|

    am o problema...cand ma urinez,ma ustura...si mai am si secretii albe ambudente....

    7
    2

  • MAK pe 29 Dec 2010, 01:27
    BUNA

    AM PE FRATELE MEU MAI MIC SI A FOST LA UN CONTROL IAR DR. IA ZIS CA I SE INFUNDA CANALELE .DESI EL ZICE CA NUMAI POTE SA SATISFACA NICI O FATA SI ARE TENDINTA SPRE IPOTENTA .EXISTA VRIU TRATAMEWNT PT ASA CEVA ASTEPT UN SFAT PE MAIL VA MULTUMESC

    10
    6

  • Blood pe 28 Dec 2010, 19:50
    Preput crapat si scurgere galbuie

    Buna seara .. am si eu o problema .. sunt cu o fata de jumatate de an .. acum o luna a fost plecata din tara .. dupa revenirea ei am avut relatii sexuale cu ea .. inainte sa plece tin sa precizez ca nu am avut simtome deloc. . totul a fost ok .. acum am preputul crapat ... sia facut simtita si un miros neplacut ... pe capul penisului se ia pielea si e o depunere alba .. .. plus ca am si o scurgere minora galbuie . . doar la apasarea canalului se vede acea scurgere .. o cantitate foarte mica .. posibil sa fie candidoza si vreo alta infectie ?

    20
    0

  • David Cristian pe 6 Dec 2010, 00:08
    probleme care ma sperie

    Buna seara, am un miros persistent in zona inghinala si genitala (nu pot sa il descriu dar nu e foarte placut) chiar daca ma spal zilnic in cateva minute dupa dus mirosul se simte deja...pe linia chilotului si partial pe zona scrotului chilotul este umed si se imprima cu mirosul acela dubios...am avut o singura data cam 3 zile ochii foarte rosii (probabil conjunctivita) si senzatie ca aceea de raceala dar fara sa am febra sau ceva de genul acesta...scurgeri nu am avut niciodata dar simt o usoara mancarime in zona genitala si uneori in zona rectala (poate am devenit paranoic si orice mica mancarime mi se pare dubioasa)...acum vreo 2 ani am facut niste analize generale si mi s-a spus ca am o infectie in organism dar medicii mi-au zis ca e probabil de la o masea la care aveam abces...mai am si senzatie de urinare uneori si nu pot sa urinez...puteti sa imi spuneti in mare (dupa descrierea simptomelor) cam ce ar putea fi? cam ce analize ar trebui sa fac? va rog frumos sa ma ajutati...multumesc

    22
    4

  • mircea pe 19 Nov 2010, 01:04
    usturimi

    acum 3 zile am avut un contact sexual,....neprotejat si a doua zii a inceput sa ma usture atunci cand urinez,pe deasupra de ceva vreme chiar daca ma spal de 2 3 ori pe zii pe penisz si ma dau cu canesten,tot am senzatia ca atunci cand ma spal miroase. Of acum si usturimea...... ce sa fac unde sa merg,la ce medic? Multam fain

    22
    11

  • aurel pe 18 Nov 2010, 02:55
    tratamente

    De aproximativ 4-5 zile mi-au aparut 2 cosulete,bubite pe pielea penisului care acopera capul.Nu ma jeneaza decat cand intretin relatii sexuale.ce poate fi?!nu am mai trecut niciodata prin asa ceva si ma sperieMultumesc.

    23
    3

  • IONELA pe 11 Nov 2010, 15:10
    secretie albicioasa nemirositoare?

    BUNA ZIUA,as dori si eu un sfat daca se poate.de cand ma stiu am o secretie alba cateodata si incolora dar vascoasa alteori.problema este ca nu dispare desi am utilizat antibiotice pe cale orala dar si ovule de tipul celor(canesten si cervugid).am nascut acum 1an jumate o fetita sanatoasa .in timpul sarcinii am facut toate analizele si paptestul a iesit negativ ,la fel si examenul bacteorologic pe care l-au facut .nu inteleg cauza acestei scurgeri care parca nu vrea sa dispara .crede-ti ca imi puteti sugera un medicament sau ceva ... care sa ma poata ajuta?va multumesc si astept un raspuns.ceao

    26
    2

  • ralu pe 30 Oct 2010, 11:29
    va rog ajutatima

    buna. am si eu niste probleme sh daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat astept mesaje pe ralukb_ralukb@yahoo.com. mi sa terminat menstruatia cam de o saptamana insa am o scurgere maro urat mirositoare. ma spal in fiecare zi dar nu imi trece.am avut contact sexual cu partenerul in a cincea zi de menstruatie dar am crezut ca mia trecut iar in urmatoarele doua zile mia mai venit putin apoi a continuat cu acea scurgere maro de care nu stiu cum sa scap. astept un meil de la dumneavoastra cat mai repede va rog.

    7
    4

  • Sergiu pe 20 Oct 2010, 23:49
    va rog ajutati-ma

    imi primul rand vreau sa va salut si vreau sa va spun ca sunt disperat de cateva luni fac sex neprotejat cu prietena mea si mi-au aparut ceva pete de culoare rosie pe capul penisului, care uneori ma mai mananca capul penisului akuam de 3 zile miau aparut iarasi acele pete si aceleasi simptome de mancarime la capu penisului dupa o perioada de cateva luni bune nam avut treaba vas multumi daca ati putea sa imi dati cateva sfaturi si ceva medicamente care ar trebui luate ca sa scao de aceste probleme VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!1

    20
    2

  • fancisa70 pe 17 Oct 2010, 01:07
    ingrijorare mare

    Salut, sotul meu are aceasta problema de ceva timp, si nu vrea in ruptul capului sa mearga la medic. Se manifesta printr-o scurgere galbuie si urat mirositoare (e un miros dulceag tare neplacut) din fund. A luat diferite antibiotice pentru diverse boli avute si parca mirosul a disparut. Apoi in cateva zile s-a reluat toata povestea. Acum sunt ingrijorata pentru ca si eu miros la fel si am s eu aceasta scurgere galbuie. Cred ca se ia de pe cearceafuri, haine spalate in comun, simpla atingere a unui scaun pe care a stat persoana infectata. Imi puteti spune ce are? Sunt speriata ca pot lua si copii. Va multumesc.

    12
    2

  • tiberiu pe 13 Oct 2010, 12:18
    ingrijorare

    buna,am intretinut relatii sexuale cu o singura persoana pe o perioada de 5 luni nu foarte des ,la 2 zile dupa intretinerea actului sexual cand am fost la baie am observat ca dupa ce,, cojessc banana ,,sub cap, pielita este imflamata de culoare rosie pe portiune de cativa cm prevazuta cu multiple bubite albe nedureroare iar pe cap cateva puncte de marimea varfului de ac . Cum as putea scapa .Ceea ce am descris eu mai sus se poate lua doar prin contact sexual sau si prin alte metode ?multumesc

    6
    1

  • tequila0001 pe 21 Sep 2010, 18:51
    nu stiu

    salut am o problema si nuj ce sa fac mai demult am avut niste scurgeri la penis a 2a zi dupa ce am contactul ma durea capul mie se infundase nasul ma am lua niste pastile canadiol pt infectii urinare in spania si si miau trecut scurgerile dar la cv timp au inceput sa imi miroasa urat organele genitale urat si penisul la 2 ore dupa spalare miroase urat si ma inteapa si inima de atunci sunt obosit si cam atat

    10
    2

  • catalina pe 9 Aug 2010, 10:29
    probleme

    buna, am si eu o problema de cateva zile imi curge ambundent o secretie albuie si am si mancarimi.imi puteti spune ce am?

    9
    3

  • andrei pe 2 Aug 2010, 18:17
    problema la penis

    am observat ca au aparut niste bubite rosi mici ca niste pete pe capul penisului meu si mai jos un pik.nu ma mananca nu simt nimic doar sunt prezente si nu stiu ce poate sa fie.am avut relati sexuale dese doar cu partenera mea ! iar la un momendat pur si simplu au aparut si se intensifica dupa un act sexual de exemplu dar apoi dupa un timp parca sunt mai putine ... daca puteti sa imi dati niste sfaturi cu privinta ce sa fac sau ce am .. ar fi super ! ms mult

    19
    2

  • ady pe 26 Iul 2010, 23:07
    buna

    la 2-3 zile de la contactul sexual am avut mancarimi si mici fisuri pe preput.o sapt am luat tratament pt dureri de masele cu antibiotice si nu ma mai deranjat dar de 2 zile am mancarimi si nush parca ar fi nise puncte sau mici cosuri.poate fi o iritatie sau o alergie???va rog sa-mi raspundeti

    24
    3

  • Ionut pe 8 Iul 2010, 21:25
    Salut

    Am o problema foarte grava am fost la strand si de o saptamana am mancarimi si mi-au aparut niste bubite rosii ce poate fii? Va rog ajutatima si spuneti-mi ce tratament trebuie sa iau va multumesc.

    0
    1

  • Anonim pe 18 Iun 2010, 00:04
    Problema

    In urma unui contact sexual , mi-au aparut niste bubite mici rosii iar apoi niste pete rosii pe gland , dupa cateva zile imi tot aparea pe gland un fel de subsanta alba urat mirositoare , iar dupa o saptamana a inceput piele sa se stramteze incat nu mai pot scoate glandul , astept un email , va multumesc .

    0
    0

  • rata viorica pe 16 Iun 2010, 02:40
    boli cu transmitere sexuala

    de 7 luni am o relatie cu prietenul meu,de 4 luni am o arsura la urinare,nici un simptom in plus,la testul papanicolau a iesit tricomonas,mi sa dat tratament,dar eu nu stiu daca sa efectuat testul bine,va rog sa imi spunemi pot da erori testele papanicolau,in identificarea unei boli cu transmitere sexuala?astept rasp pe mailul meu

    5
    1

  • anonim pe 7 Iun 2010, 23:41
    problema

    Buna am si eu o probelema dupa un contact sexual ne protejat mi-au aparut pete rosi, am mancarimi si secreti urat mirositoare vreau si eu un rasp cat mai repede daca se poate.

    4
    0

  • anonim pe 1 Iun 2010, 22:23
    problema

    buna. mi-a intarziat ciclul 2 sapt,am facut un test de sarcina si mi-a iesit pozitiv,am fost a doua zi si mi-am facut un eco si mi s-a spus ca nu sunt insarcinata. cum se poate asa ceva? pt ca anul trecut am patit la fel si imi facusem nu unu ci 3 teste si toate au iesit pozitive si eu nu am fost niciodata insarcinata. peste cateva zile am programare la doctor dar as vrea sa-mi da-ti macar o idee despre ce ar putea fi ca mi-e frica de mor sa ma duc si la doctor. va multumesc.

    4
    0

  • dragutza pe 28 Mai 2010, 00:33
    o problema rosie

    prietenului meu ia aparut la un moment dat un punct rosu pe la jumatea penisului apoi sa marit pana a juns cam la jumatate de cm..nu il deranjeaza cu absolut nimic nu il doare nu il ustura nu il manaca nimic doar k sa sperit ma tem sa nu fie ceva grav....astept raspuns cat mai repede

    8
    0

  • ion pe 17 Mai 2010, 00:18
    as avea o problema:(

    de vreo saptamana am avut un contact dupa care am facut sub glans o liniuta rosie si cateva bubite tot rosii.:-s imi puteti da niste sfaturi?mi'e frica sa nu fie ceva grav.multumesc!

    7
    3

  • georgiana pe 14 Mai 2010, 17:59
    problema

    am si eu o problema dupa mai multe contacte sexuale neprotejat am mancarimi si ma ustura foarte tare!!!ce poate fii????va rog ajutati-ma.ast mail

    0
    1

  • anonim pe 5 Mai 2010, 13:46
    BTS

    in urma unui contact sexual neprotejat mi au aparut pe extremitatea penisului mici puncte rossi. nu as putea zice ca am mancarimi, secretii sau alt disconfort. momentan unicul e ca sunt si ma jeneaza pt ca nush ce se intampla. astept un raspuns. va multumesc

    2
    0

  • Ola pe 15 Apr 2010, 17:59
    buna

    Buna,am niste simptome care seamana cu gonococia?puteti da un sfat pe mail?caci mie rusine sa merg la doctor

    6
    2

  • tanti pe 11 Apr 2010, 17:35
    problema!sotul meu.

    buna,v-as ruga daca mi-ati putea da un sfat .in timpul contactului sexual ,cand este la ejaculare ,Ii plesneste pielita din capatul penisului si il ustura ffffff tare si nu m-ai poate ejacula in totalitate . va rog sa-mi dati un sfat/

    0
    2

  • batman pe 10 Apr 2010, 05:09
    prblema mare!

    buna,mi-au aparut niste bubite mici albe,fix sub cap...sunt ca niste crapaturi mici si sunt aspre ...dermatologul mi le-a ars cu un laser dupa care au reaparut:O:Osi parca se fac tot mai mari :O:O ce as putea face in cazul acesta? exista un tratament sau o crema ceva?este posibil sa aiba prietena mea aceasi boala si ea sa nu stie si eu sa o tot iau de la ea?as vrea un raspuns cat mai urgent va rog!!!!!!!!multumesc anticipat!

    7
    0

  • ady pe 24 Mar 2010, 22:58
    problerma

    buna, dupa simptome cred ca am luat Gonococia, imi puteti da niste sfaturi pe email ?

    2
    1

  • gigi pe 23 Mar 2010, 18:08
    Problema

    Mi-au aparut niste bubite mici rosii pe capul penisului; Dupa citeva zile mi-au trecut;am folosit clotrimazol; Dupa alte cite zile mi-au aparut din nou; Cind imi trec cind imi apar; Va rog un sfat

    0
    2

  • buna ziua pe 28 Feb 2010, 14:33
    buna

    As avea nevoie de ajutorul dvs,la partenerul meu ia iesit pe penis niste bubite mici,mici rosi,si dupa 2 3 zile dispar dar iara reapar,zice ca nu merge la doctor ca ai este rusine,as vrea sa imi trimiteti prin mail un tratament corect,va multumesc.

    5
    3

  • Andreea pe 22 Feb 2010, 16:45
    buna

    Buna ziua!As avea si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra.Am un prieten foarte bun care are ITS.I-am zis sa mearga la medic,dar ii e rusine.Din cate m-am informat despre aceste boli,ar fi chlamydiaza pentru ca are exact aceleasi simptome.As dori sa-mi spuneti un tratament corect pentru aceasta boala.A depistat-o in urma cu 1 saptamana,iar contactul sexual l-a avut in urma cu 2 saptamani.Va rog foarte mult sa-mi trimiteti un mail cu tratamentul corect.Va multumesc frumos.

    3
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod