Ovulaţia dereglată, cel mai mare inamic al fertilităţii


Anovulaţia (lipsa ovulației) se manifestă prin absența ciclului menstrual mai multe luni la rând și poate fi determinată de o serie de cauze: sindromul de ovare polichistice (cel mai frecevent), hipo/hipertiroidia, hiperprolactinemia, insuficiența ovariană prematură, eforturi fizice intense, creșteri sau scăderi bruște în greutate, anumite boli sistemice sau medicamente etc.
 
Oligo-ovulația este o afecțiune care asociază ovulația neregulată și ciclul menstrual ce depășește normalul de 21 până la 35 de zile.


În ce constă tratamentul?
 
€œ"Evaluarea profilului hormonal feminin este o etapă importantă în investigarea cuplului infertil, care permite totodată și aprecierea rezervei ovariene (potențialul de fertilitate). Cu excepția cazurilor de insuficiență ovariană, tulburările de ovulație sunt ușor de tratat și cu un grad ridicat de succes. Tehnologia utilizată fiind una foarte simplă, pacientele nu trebuie să se teamă de tratament. Șansa femeilor de a rămâne însărcinate este direct proporțională cu calitatea ovulelor, corelată în special cu vârsta", susține dr.
Ionela Anghelescu, specialist fertilitate și reproducere asistată în cadrul Gynera Fertility Center.
 
Pentru stimularea ovulației se pot prescrie tratamente medicamentoase, urmate de o supraveghere din partea doctorului pentru a monitoriza perioadă de ovulație. Monitorizarea implică realizarea de ecografii și teste de sânge.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod