Disfunctia erectila este un semn de boala cardiaca

Optiuni de tratament Este foarte important sa retii ca tratamentul depinde de cauzele care au determinat aparitia disfunctiei. Dupa depistarea cauzelor, medicul iti va prescrie medicatia potrivita pentru tine: unele medicamente sunt administrate oral, altele necesita injectarea in gland si nu toata lumea poate sa le ia. Numai la recomandarea medicului trebuie sa administrezi aceste tratamente.

Dr. Sebastian Voinea sustine ca printre posibilitatile de tratament se numara:

1. Tratamentul oral cu anumite tablete indicate pentru disfunctia erectila.
Insa, nicio tableta nu va duce la aparitia erectiei daca nu esti excitat sexual. "Acest tip de tratament este cel mai frecvent, iar in 8 din 10 cazuri se dovedeste a fi un succes, fara reactii adverse. Numai daca este administrat corect si nu se combina cu medicamente care contin nitrati", mai explica specialistul urolog.

2. Tratamentul injectabil/uretral - prin injedctarea unui medicament in baza penisului care creste fluxul de sange in penis si, de obicei, erectia apare dupa 15 minute.
Acest medicament este si sub forma de supozitor pe care il poti pune pe uretra (tubul prin care trece urina si care se termina la capatul penisului);

3. Pompa cu vacuum - penisul este introdus intr-un tub de plastic, se trage aerul afara din tub cu o pompa si astfel se face vid (vacuum). Vidul atrage sangele in penis si apare erectia;

4. Proteza peniana - un cilindru permanent implantat in penis, insa il mentine rigid si in afara excitatiei sexuale.

5. Tratamente hormonale
- barbatii care se confrunta cu un nivel scazut de testosteron pot face terapie de substitutie cu testosteron;

6.
Terapiile de cuplu -
prin care partenerii sunt incurajati sa exploreze motivele care le afecteaza relatia si primesc sfaturi cum sa rezolve aceste probleme.

"Daca boala de baza este tratata in mod corect, pacientul poate ajunge la erectii spontane fara un tratament", concluzioneaza specialistul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod