Terapia cu raze UV, tratament eficient împotriva psoriazisului

Aproximativ trei la sută din populaţia lumii prezintă simptome specifice psoriazisului. Psoriazisul este o afecţiune cutanată care provoacă leziuni roşiatice în orice zonă a corpului.
Aproximativ trei la sută din populaţia lumii prezintă simptome specifice psoriazisului. Psoriazisul este o afecţiune cutanată care provoacă leziuni roşiatice în orice zonă a corpului. Potrivit statisticilor, aproximativ 30 - 50 la sută din persoanele care au psoriazis, ajung în timp să sufere şi de artrită psoriatica, afecţiune care provoacă în timp senzaţie de durere, amorţeala şi tumefiere în jurul încheieturilor. Acest tip de artrită afectează în principal mâinile, picioarele, încheieturile şi gleznele. Cel mai adesea psoriazisul apare în jurul vârstei de 15-35 de ani, deşi poate fi întâlnită atât la nou născuţi cât şi la persoane în vârstă.
 

Care sunt cauzele apariţiei psoriazisului?

Cauza apariţiei psoriazisului nu este cunoscută cu exactitate, însă medicii consideră că boala este legată de sistemul imunitar. În cazul persoanelor  cu psoriazis, celulele epiteliale se dezvoltă prea repede. Creşterea rapidă a celulelor duce la suprapunerea straturilor de piele şi implicit la exfolierea acestora.
 

Fotochemoterapie - tratament cu raze UV împotriva psoriazisului

Fotochemoterapia, cunoscută şi sub numele de PUVA terapie, reprezintă un tratament de aplicare a unui medicament (psoralen) pentru a sensibiliza pielea la razele ultraviolete. Aplicarea psoralenului, este fie topică (locală), fie orală (sistemică).
 

Razele UV încetinesc dezvoltarea epitelială

"Ca şi mecanism de acţiune, razele UV acţionează asupra ADN-ului celular şi reduce ritmul de proliferare.Mecanismul fotochemoterapiei în cazul psoriazisului este bazat pe faptul că PUVA cauzează fotoconjugarea psoralenilor la ADN şi supresia mitozei, sinteza de ADN şi proliferarea celulară", a explicat dr. Wissam Taleb, medic dermatovenerolog în cadrul Centrului Medical Focus.
 

Remisie în 90% dintre cazuri

Tratamentul pe bază de fotochemoterapie constă în 2 - 4 şedinţe pe săptămână, doza crescandu-se treptat conform răspunsului la tratament. Frecvenţa şedinţelor poate fi redusă după remisiunea leziunilor la o şedinţa pe săptămână.
 
"Rezultate terapeutice excelente pot fi obţinute în Psoriazisul vulgar discoid cu remisie la aproximativ 90% dintre cazuri, după 15-25 şedinţe. PUVA este indicată în psoriazisul pustular, eritrodermic, palmo-plantar cronic şi cel unghial. Acest tratament se consideră a fi unul de primă linie pentru pacienţii de peste 55 ani şi care au peste 20% din suprafaţa corpului afectată", a explicat medicul dermatolog din cadrul Centrului Medical Focus.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • BLOJ IZABELLA pe 24 Mai 2012, 13:28
    cum se trateaza psoriazisul

    cum as putea face gratuit tratament pentru psoriazis am de mica coplia si nu am suport boala asta cum ma puteti ajuta?

    0
    0

  • maria george pe 6 Dec 2011, 16:28
    remediu naturist psoriazis

    de citeva luni folosesc un tratament naturist...cu pastile,o crema si un gel de dus...reusesc sa tin psoriazisul sub control.Pentru mai multe detalii id mes mariageorge11

    1
    0

  • stefan stancu pe 25 Feb 2011, 23:51
    Eu am folosit terapia cu lumina polarizata Boptron si recomand tuturor

    Se poate vindeca sau ameliora folosind lumina polarizata. Pentru mai multe detalii si sedinte GRATUITE : stefanstancu@yahoo.com sau 0761779544

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod