8 lucruri pe care trebuie să le afli despre rozacee

Nu este vorba numai despre obrajii înroșiți, aprinderea la față sau senzația de căldură sau arsură. Rozaceea este o afecțiune complexă și pentru a reuși să refaci echilibrul pielii trebuie să iei măsurile adecvate. Află lucrurile esențiale despre rozacee.
Probabil că auzi destul de des de eczemă sau psoriazis dar știi destul despre rozacee? „Această afecțiune se caracterizează prin prezența unui număr excesiv de vase de sânge în toate straturile pielii, cauzată de inflamarea internă a organismului și a pielii. Poate fi rezultatul expunerii excesive la soare, al infecțiilor fungice, al inflamării tractului digestiv sau al funcționării insuficiente a glandei tiroide”, explică dr. Julia Hunter, dermatolog.

 
Iată ce trebuie să știi despre rozacee:

 
1. Fii atent la apariția noilor vene

„Printre simptome se regăsește și apariția venelor subțiri sau mai groase în zona obrajilor, nasului, bărbiei, gâtului sau pieptului. Sunt vase dilatate care te vor face să arăți aprins la față, mai ales dacă bei alcool, ai emoții, transpiri, ai bufeuri sau consumi preparate picante”, spune dr.
Hunter.

 
2. Rozaceea se manifestă în jurul vârstei de 30 de ani

„De obicei înroșirea pielii devine tot mai evidentă aproape de vârsta de 30 de ani și va continua să se agraveze. Dacă ai observat înroșirea pielii încă din copilărie există un motiv și pentru aceste simptome. Intoleranța la gluten sau diferitele alergii alimentare pot determina acest tip de manifestări”, spune dr. Hunter.

 
3. Tratamentul trebuie să înceapă la nivel intern

Deși rozaceea este o afecțiune dermatologică ar trebui să te concentrezi în primul rând pe tratamentul la nivel intern. „Este nevoie ca rozaceea să fie tratată intern și extern pentru a opri agravarea afecțiunii și accentuarea simptomelor. Dacă nu se reușește tratarea și eliminarea cauzei interne vei aplica mereu tratamente pentru că simptomele nu vor dispărea niciodată.
Unele persoane au o sensibilitate crescută la anumite alimente, ingrediente din produsele cosmetice sau trebuie acționat la nivel psihologic pentru controlarea stresului”
, explică dr. Hunter.

 
4. Ajustarea meniului zilnic poate face minuni

Dacă vrei să vezi progrese reale este momentul să-ți modifici stilul de viață. „Inflamarea tractului intestinal este o cauză majoră a rozaceei, în primul rând pentru că nu se consumă alimentele compatibile sau datorită unei cantități reduse de acid în stomac. Este foarte important să ai un meniu echilibrat, care include legume, carne slabă și grăsimi sănătoase pentru a îmbunătăți aspectul pielii și a rări ocaziile în care pielea se înroșește”, spune dr. Hunter.

 
5. Trebuie să folosești ingredientele adecvate când îngrijești pielea seara

Nu uita că și îngrijirea externă are un rol la fel de important, iar formulele cosmetice pe care le alegi pot influența felul în care arată pielea. „Alege produse care previn iritațiile, nu inflamează și reduc senzația de căldură.
Evită produsele care au parfum sau pe cele cu ingrediente abrazive”
, recomandă dr. Hunter.

 
6. Citește cu atenție toate ingredientele

Nu te baza numai pe reclame sau pe cuvintele de pe fața ambalajului care indică faptul că produsul respectiv este compatibil cu pielea ta. Citește cu atenție lista de ingrediente și evită produsele care conțin alcool, mentol, ulei de eucalipt sau ulei esențial de mentă.

 
7. Evită microdermabraziunea

Este un tratament iritant incompatibil cu un ten afectat de rozacee. Chiar dacă nu declanșează această afecțiune, microdermabraziunea o va agrava pe termen lung și va exacerba simptomele neplăcute.

 
8. Trebuie neapărat să discuți cu dermatologul tău

„Dacă suferi de rozacee există o cauză internă care o provoacă. Cere ajutorul dermatologului pentru a putea identifica problema de bază și a reduce frecvența simptomelor.
Specialistul îți va prescrie medicamente sau îți va sugera schimbările pe care trebuie să le realizezi în cadrul stilului de viață pentru a te simți mai bine”
, spune dr. Hunter.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod