Ce se intampla dupa primul infarct miocardic?

Infarctul miocardic se produce atunci cand muschiul inimii - miocardul - nu este irigat corespunzator. Acest lucru se intampla deoarece una sau mai multe artere coronare, care hranesc miocardul, sunt astupate din cauza depunerilor de grasimi. Astuparea arterei poate fi provocata de un cheag de sange sau poate fi un spasm vascular sau o bula de grasime. Durerea este asemanatoare ca in cazul anginei pectorale, dar durata si intensitatea sunt mai mari. Astfel, se produce infarctul miocardic, numit si tromboza coronariana sau ocluzie coronariana.
Daca circulatia sangelui este intrerupta timp de mai multe minute, celulele musculare sunt afectate permanent si mor, astfel, pacientul poate muri sau poate suferi leziuni ireversibile, in functie de masura in care este afectat miocardul.


Simptome

Uneori infarctul miocardic debuteaza brusc si cu intensitate, insa, de cele mai multe ori, debutul este lent, cu durere usoara si disconfort. Pacientii nu inteleg ce se intampla si asteapta prea mult inainte de a cere ajutor.

Semnele producerii unui infarct miocardic:

  • durere in piept, brate sau pantec, in dosul sternului sau intre omoplati, care pot sa dureze cateva minute sau pot sa dispara si sa apara din nou;
  • senzatie de pierdere a cunostintei;
  • stare generala de slabiciune, bolnavul este palid si slabit;
  • puls accelerat, tensiunea arteriala scazuta;
  • respiratie dificila cu sufocare;
  • sudoare rece;
  • varsaturi.

Cel mai frecvent simptom al infarctului miocardic, atat la femei cat si la barbati,  este durerea toracica sau disconfortul.
Insa, la femei se intalnesc mai des unele simptome, in special respiratia dificila, starile de  greata insotite de varsaturi, si durere in piept si spate.


Dupa primul infarct?

Cand se produce un infarct miocardic, inseamna ca miocardul nu mai este hranit, iar celulele sale incep sa moara.  Portiunea afectata a muschiului cardiac depinde de marimea zonei hranite de artera bolnava si de intervalul de timp dintre instalarea infarctului si inceperea tratamentului. Dupa ce o persoana a suferit un infarct miocardic, de cele mai multe ori inima acesteia se poate vindeca.
Procesul de vindecare al muschiului inimii incepe imediat dupa infarct si dureaza aproximativ 8 saptamani.

Pe masura ce inima se vindeca, pe portiunea miocardului afectata de infarctul miocardic se formeaza o cicatrice. Insa, chiar daca artera este aparent vindecata, aceasta nu se contracta si nu pompeaza sangele la fel de eficient ca una sanatoasa. Aceasta echivaleaza cu o diminuare a functiei de pompa a inimii, care depinde de marimea si localizarea infarctului.

Inima este un organ foarte rezistent: chiar daca o portiune a sa sufera leziuni permanente, restul continua sa functioneze.
Cu toate acestea, majoritatea persoanelor, care supravietuiesc unui infarct miocardic, dezvolta o boala coronariana. Din acesta cauza persoanele in cauza trebuie sa-si schimbe radical stilul de viata, si sa ia medicamente pentru a preveni alte infarcturi, numai asa mai pot duce o viata normala si activa si pot preveni producerea altor infarcturi.
 

Comentariile 1-50 din 76

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carmen pe 17 Feb 2020, 15:22
    Infarctul miocardic

    Cat timp mai poate supravietui cineva dupa al treilea infarct,avand si trei preinfarcturi,o treime din inima calcifiata,si 2bypassuri???

    0
    0

  • varga mihai pe 19 Feb 2016, 13:43
    infarct miocardic

    poate sami spuna si mie cineva cum te simti dupa un infarct miocardic cu 3 standuri bagate eu ma simt ametit tot timpu e ceva normal am 8 zile de cand mam operat va multumesc

    0
    9

  • ion horia pe 20 Ian 2016, 16:10
    infart miocardic

    Am un stent care afost introdus dupa un an dela infart ma smt farte bine-pot sa reinoesc permisul de conducere auto .

    11
    0

  • gabitza pe 29 Ian 2015, 22:40
    Daca nu ai bani,trebuie sa mori?

    Buna seara!Am o rugaminte,tatal meu a suferit un infarct iar noi nu ne-am dat seama.La doctor l-am dus dupa 2 saptamani la un control de rutina,unde a fost descoperit.In urma investigatiilor si a coronografiei ni s-a recomandat montarea de urgenta a 2 stent-uri.Am inteles ca sunt niste costuri imense,costuri pe care noi nu ni le permitem.intrebarea mea este ,,Cunoaste cineva vreun doctor cu suflet unde sa putem ajunge si unde costurile sa fie omenesti?

    15
    7

  • dobreacornel pe 12 Ian 2015, 06:01
    infarct miocardic acut inferior ,cu implant de stent

    am suferit unui infarct pt. ca am avut sansa sa ajung la timp pe mainile dr. MORNOS de la institutul de cardiologie TIMISOARA mi-a fost montat un stent si peste 2 saptamani pe un al doilea ;ii multumesc dl-ui doctor precum si intregului personal; in tara noastra institutul de cardiologie din Timisoara de la PADUREA VERDE este nr. 1 recomand cu incredere.

    21
    4

  • Chirita Aurica -Magda Buciuc pe 9 Nov 2014, 18:46
    2 infarcte

    Sp.Cl.Judetean de Urgenta Brasov- Dr. OBORICEANU LILIA si Sef sectie Dr. Bobescu Elena le multumesc din suflet pt tot efortul lor, pentru fiecare zi traita de mama mea , 85 ani , infarct cu reinfractizare in timpul spitalizarii, ocluzie artera...etc. Surprinzator, dar mai exista si medici de mare omenie, profesionisti si cu caracter in unele spitale. DOAMNE OCROTESTE-I PE CEI BUNI!

    10
    1

  • Lucilu pe 13 Aug 2014, 13:53
    stenoze tratate interventional

    Mentionez ca interventia nu a fost facuta la Sanador, ci intr-un centru specializat pe interventii minim invazive si mai ales pe probleme cardiace. Acestia trateaza de la bebelusi din primele luni de la nastere pana la oameni de 80 de ani. Va recomand cu toata caldura sa pasiti la ei daca aveti asemenea probleme,Sanatate!

    2
    3

  • Lucilu pe 13 Aug 2014, 13:48
    stenoze tratate interventional

    Am 54 de ani si 3 stenoze tratate de dl. dr. Lucian Zarma caruia vreau sa i multumesc ca mi a prelungit viata. Totul a inceput ca un cosmar cu simptomatologia aferenta, umblat prin spitale cu asteptarile de rigoare si nimic nu se rezolva...erau numai vorbe si promisiunei. Obosind in acest sens am luat decizia sa merg la clinica particulara, la Sanador. Dansii dupa coronarografie m au speriat spunandu mi ca trebuie neaparat o interventie chirurgicala cu montare de by-passuri. Am refuzat total ideea deoarece sufar si de alte afectiuni iar o interventie chirurgicala imi putea fi fatala. Sunt un caz fericit care a avut sansa sa intalneasca oamenii potriviti. Dl. dr. Zarma mi a introdus 2 stenturi bioresorbabile si unul farmacologic activ, simtindu ma minunat acum. A fost o interventie usor de suportat pentru mine ca si pacient atata timp cat la 24 de ore de la interventie am plecat acasa fara probleme. Ulterior echipa cu care colaboreaza dl dr au avut grija de tot, m au sunat inainte sa trebuiasca sa refac analize, de asemenea m au sunat sa mi aminteasca cand trebuie sa las pastilele si cu ce trebuie sa continuu. Mi se pare foarte important sa te simti in siguranta si dupa ce parasesti cladirea cu cadre medicale. Va recomand in primul rand sa va indreptati privirea si gandirea spre medicina interventionala, iar apoi la experienta doctorilor care realizeaza aceste proceduri. Multa sanatate tuturor!

    0
    3

  • Katallin pe 7 Aug 2014, 12:13
    stent bioresorbabil

    Am 48 de ani si de la un timp simt arsuri stomacale pentru care in prima faza am luat Dicarbocalm,apoi am inceput sa simt si dureri retrosternale ba chiar mai mult intr-o noapte am simtit ca ma sufoc. Dupa toate astea am mers la spital la Colentina, unde mi s-a facut un EKG si mi s-au recoltat analize. EKG ul a iesit modificat, doctorul m-a internat o saptamana in spital si m-a tinut sub medicatie pentru a stabiliza situatia. La o saptamana m-a lasat acasa. Eu simt aceleasi lucruri si dupa tratament. Vreau sa imi spuneti cateva nume de doctori foarte buni pentru o coronarografie si daca e cazul montare de stent dar prin metoda minim invaziva. Am auzit ca by-pass ul iti asigura dupa montare 10 ani de trai...asa ca exclud total aceasta idee. Va rog sa-mi spuneti cei ce ati trecut prin asta unde ar trebui sa ajung pe maini bune macar pentru un consult

    0
    0

  • Gelu Albu pe 10 Iul 2014, 14:24
    Implant multistent in situatie critica!

    In anul 2000 am suferit un infarct miocardic inferior. Dupa externare am fost supus unei angioplasti cu balon la Institutul inimi Timisoara. Cu toate ca timp de 14 ani am urmat tratamentul recomandat de cardiolog (am exclus tota;l si brusc fumatul) in urma cu 3 luni am sesizat aparitia ischemiei la efort care s-a accentuat cu rapiditate. La 5 iunie am efectuat o coronarografie la Institutul"CC ILIESCU"- Fundeni. Rezultatul devastator-Leziuni tricoronaniene(stenoze de la 70 la 90%inclusiv un vas ocluzat) Indicatie categorica:Chirurgie vasculara cu "sfatul - argument" al unui profesor ca mai pot traii 3 minute,3 zile,3luni sau 3 ani! Deprimat am consulta si alti medici din tara si din strainatate care au abordat o alta atitudine :posibilitatea implantului de stenturi realizata in Austria ,Franta sau Turcia dat fiind diagnosticul grav. Si totusi la Timisoara am intalnit un mare profesionist: Dr. MILAN SLOVENSCHI de la Clinica privata CARDIOTIM si echipa sa de exceptie,dr. Debora Petric,dr. Corina Stirban si alti( al caror nume de familie inca nu le cunosc) De cateva zile in inima mea au fost imlantate cu succes PATRU STENTURI farmacologic activ.Pentru mine si familia mea in care se gasesc si medici cu o indelungata practica medicala - inclusiv in domeniul chirurgical- Dr.MILAN SLOVENSCHI este de departe , cel mai bun CARDIOLOG INTERVENTIONIST din Romania! Un MARE PROFESIONIST, un MARE OM!

    7
    1

  • zăgan Vichente pe 7 Apr 2014, 10:15
    Infarct la 90 ani

    Am făcut un infarct la 90 ani şi salvarea dela Pol.10 care a venit în 10 minute m-a dus la Spitalul de Urgenmţă Florească unde am fsot supus unui tratament intnsiv de 14 zile cu montaea unu stent la inimă.Tratamentul a fost condus de dr.Tatu şi de medici stagiari. Acum sunt în convalescenţă

    5
    0

  • mircea pe 24 Feb 2014, 17:39
    infart

    Buna seara!si eu am facut un infart luna trecuta si inca nu am scapat.Nu am scapat. mai am o interventie saptamina urmatoare. Respect tratamentul si dieta, dar am o mica problema.Am 38 ani si o sotie. nu mai pot avea o erectie si nici un contact sexual.As vrea daca are cine, sa_mi spuna si mie daca este ceva normal sau nu.Am intrebat mai multe persoane dar nu am primit nici un raspuns.Va rog frumos! MULTUMESC!

    23
    8

  • danciulscu stefan pe 12 Feb 2014, 10:30
    infarctul

    buna la toti ,si eu am facut infarct,acum o luna dar de unde sa stiu ca eu am mai avut unul in mine am trait cu el pe picioare 6 ani,la fel cum a patito si Loredana Cristei ,acum ma simt bine mam lasat de fumat tin regim ,am uitat sa va spun suntem 6 frati toti au facut infarct si cu toti traiesc ,este boala ereditara la noi primul infarct la facut un frate de al meu acum 20 de ani se simte bine si acum toata treaba este sa tinem regim ,medicamentele care trebuie sa le luam toata viata, si multa miscare, pe jos sau cu bicicleta,eu va doresc sanatate la toti , si ce vrea Dumnezeu cu noi ,si nu va mai ganditi tot mereu la boala ,Dumnezeu este cu noi ,va pup si sanatate.

    23
    9

  • Ion Ion pe 12 Ian 2014, 11:05
    multumiri , cui???!!!

    cand vad neghiobi , in secolul 21 si al stiintei , ce i a readus la viata, a mainilor dibace ale medicilor ce i repun pe picioare si ei multumesc unui zeu imaginar !!!! treziti va !!! daca mergeati la moaste sau in biserica , crapati imediat !!!! asa ca voi , mergeti in altar lasati pe zeii astia palpabili , numiti doctori !!!!!!!!!!!!!!!!

    13
    7

  • stela fumea pe 29 Dec 2013, 12:08
    coronarografie cu stent de 3 cm

    as dori sa stiu ce efort maxim as putea face dupa o interventie coronara cu stent de 3 cm si 14mm pe acs stang si daca pot iesi la pensie de boala cu aceasta interventie am 54de ani ,multumesc.

    50
    16

  • Calin Tinca pe 5 Aug 2013, 14:01
    infarct

    Buna! In martie 2010 am facut un infarct miocardic acut trombolizat si cu implantare de stentla institutul inimii de la cluj. Am avut un noroc chior , m-au dus cu elicopterul la Cluj ( am uitat sa va spun , sunt din Satu Mare ) , multumesc celor de la SMURD! Medicii spun ca infarctul a fost in partea inferioara a inimii si de aceea nu vor fi sechele asa mari si ca voi putea sa-mi revin aproape in totalitate. De atunci mi-am schimbat radical stilul de viata( nu tigari , nu alcool , mi-am schimbat locul de munca ( inainte eram manager de vanzari ) . Au trecut 3 ani de atunci si ma simt relativ OK doar ca am din cand in cand atacuri de panica , palpitatii dar analizele imi ies bine. Familia zice ca sunt ipohondru si ca ar fi bine daca as merge la un psiholog. Intrebarea mea este : care este riscul de a face inca un infarct si care e speranta de viata a celor care au suferit deja de un infarct? Multumesc

    83
    22

  • luca ghe. pe 29 Iun 2013, 09:11
    infarct miocardic acut

    Am fost internat la institutul de boli cardiovasculare Timisoara cu infarct miocardic acut in stare de urgenta , in 22 iunie si vreau sa multumesc conducerii acestui institut de boli cardiovascularede la padurea verde , medicilor medicilor rezidenti , asistentelor si in special Doctorului Cristian Mornos pt bunatatea de care au dat dovada si se implica in tratatea bolnavilor.mii de moltumiri pt. ca miau salvat viata.

    57
    21

  • didi pe 12 Iun 2013, 19:33
    implant stend

    buna seara, va rog mult sa-mi spuneti cat costa un implant de stent si unde se poate face. va multumesc si va dorescmulta sanatate tuturor.

    37
    4

  • Gabriel pe 3 Iun 2013, 13:04
    Preinfarctul

    Pe 29 mai 2013,am avut o stare de vertij(ameteala) fapt pt care am fost dus la spital.Acolo mi-au spus ca sunt palid si am facut toate analizele.tensiunea a fost in primul moment 18/10,dupa ce acasa sotia imi daduse un captopril de 125mg.Am simtit o durere in piept si doar atat.Durerea din piept se accentua cand ma miscam si daca tuseam.Dupa ce mi-au facut tot felul de masuratori de tensiune pe ambele brate si EKG de 4 ori in 2 ore,am plecat acasa,unde la 2 ore stand relaxat in pat am simtit din nou durerea in piept si o durere groaznica pe umarul stang la nivelul osului si in spate pe linga coloana vertebrala,care a durat mai putin de 3 minute.A doua zi am fost din nou la spital,unde mi9-au facut din nou alte analize si maasuratori.Nimeni nu a spus daca a fost sau nu un preinfarct.La analize am avut:glicemie 114 dimineata si 170 seara la ora 19 dupa ce am mancat,colestrrol 212,Trigliceride 487.etc.Va rog,poate cineva sa-mi spuna clar daca a fost sau nu un preinfarct si ce trbuie sa fac in continuare?

    32
    2

  • Ady pe 26 Apr 2013, 12:16
    Infarct miocardic

    Tatăl meu a făcut infarct miocardic in somn, la vârsta de 57 de ani. Dormea singur in camera in noaptea aceea. L-am găsit dimineața cu o respirație foarte slaba însoțită de o bolboroseală a sângelui in plămâni, tușise sânge și i se învinețise urechile. Pana au ajuns medicii nu mai respira deloc. L-au resuscitat 30 de minute, dar nu au mai avut ce face. Il știam hipertensiv, și avea o cardiopatie ischemica ușoară, astea descoperite cu ocazia unui control de rutina, fără a se simți rău vreodată. Era un om înalt, masiv, foarte puternic, nu l-am auzit niciodată sa se vaiete de ceva. Avem o gospodărie la țară, și el a muncit pana in seara dinainte sa moara fără sa arate vreo urma de oboseala vreodată. Nu s-a plâns niciodată de nimic, nu l-am știut vreodată bolnav, sa zică "nu fac aia azi ca nu ma simt bine". De când a aflat ca e hipertensiv lua medicamente de tensiune, dar mereu zicea ca le ia degeaba ca se simte bine. La efort nu ma puteam pune niciodată cu el, eu la 25 de ani eram răpus mai repede de oboseala decât el la 57 de ani. Ciudata afecțiunea asta in cazul lui, l-a luat practic de pe picioare, fără vreun simptom anume înainte. Seara s-a pus sa doarmă liniștit și dimineața nu s-a mai trezit. El nu a avut o a doua șansă.

    36
    15

  • Loredana Cristei pe 14 Apr 2013, 20:05
    Despre infarct....

    E...o poveste trista.....legata de mine,probabil scriinda sta,nu intereseazamare lucru pe nimeni...Am 39 de ani,culmea,sunt cadru medical si am suferit doua infarcte miocardice cu montare de stent,Nu am stiut cand am facut primul infarct...,l-am dus pur si simplu pe picioare,am continuat sa fumez,ma simteam bine,stres,un colesterol mare,pe fond de stres,fara obezitate...si...dupa un timp am clacat!!Cel mai minunat lucru e ca traiesc,si mereu spun,ca doar norocosii traiesc dupa infarct...iar eu am fost si sunt o norocoasa!!Ma simt ff bine,fac sport,sunt optimista,rad mult si-mi continui meseria care-mi place si care-mi da satisfactii ff multe!Multumesc lui D-zeu ca exist si ca viata e cel mai minunat dar care ni-l poate da D-zeu!!!Capul sus,pt.toti cei in situatii similare!!!

    20
    0

  • Livia pe 2 Apr 2013, 23:01
    refacerea tesutului cardic dupa infarct

    Buna seara, Va scriu cu o intrebare apasatoare...tatal meu in varsta de 57 de ani a facut un infarct pe 25.03.2012 a stat acasapana joi cand a fost internat de urgenta la terapie intensiva sectia cardiologie Alba Iulia, domnul doctor de acolo ne-a explicat ca ii este afectat o parte foarte mare din tesutul inimii mai exact venticulul stang si peretele acestuia este foarte subrtie cu risc sa cedeze oricand. Ieri a fost transferat la Tg Mures unde domnul doctor care l-a preluat nu este foarte increzator in sansele lui, explicandu-ne aceeasi problema a tesutului foarte afectat. Va rog puteti sa imi spunetii ce sanse sunt ca testului inimii sa se refaca a.i sa poata duce o viata cat se poate de normala avand in vedere circumstantele...Este posibila o regenerare a tesutului si daca da in ce fel? Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti in aceasta privinta. Va multumsc mult!

    47
    7

  • viorel pe 15 Mar 2013, 11:33
    mina stinga

    dese ori simt de la piept spre mina stnga o stare de molesala

    48
    8

  • vlad roxana pe 10 Mar 2013, 22:03
    infarct miocardic

    Buna seara,bunicul meu in varsta de 78 de ani a suferit un infarct miocardic,akm este internat in spital,medicul specialist nea zis ca jumatate di inima lui este moarta cu regim si tratamentul corespunzator poate trece peste,multumesc.

    5
    3

  • pirosko pe 22 Feb 2013, 12:07
    infarct

    Buna ziua.Am trecut si eu prin chestiilea astea acum o saptamana,si vreau sa va las un video,pt.a va informa mai mult despre "INFARCT".Si tot odata cum sa evitati.VA DORESC O BATAIE DE INIMA NORMALA. http://www.youtube.com/watch?v=lrAtKEG2KHw

    22
    4

  • cris pe 10 Feb 2013, 23:05
    pt andreuta cu"cum o fi sa faci infart?'!

    bai idioato cum poti sa intrebi asa ceva?

    14
    4

  • monica pe 12 Ian 2013, 23:49
    infart miocardic

    am 35 ani anul trecut am facut un infarct.mi sa implantat stent .ma simt bine .bineanteles fac tratament zilnic.mananc normal nu exagerez cu grasimile.nai funez cate o tigara chiar daca n/ar fi voie .darrrrrrr sant stresata ma gandesc tot timpul daca o sa se intample iar?mie frica de ce?eu nu vreau sa ma gandesc .dar nu pot ce sa fac?

    10
    7

  • Dumitrascu pe 17 Dec 2012, 20:10
    Infarct

    Acum trei ani ,mai precis pe data de 31 oct.2009,m-am simtit rau doua zile la rand,dureri in piept.M-am dus cu fiica mea care este medic de familie la Spitalul Elias sa fac un control de specialitate.In timp ce asteptam sa vina un doctor ,am facut infarct,am cazut jos si mort.M-au luat de la camera de garda,m-au resuscitat si mi-am revenit .Dupa 2 ore iar infarct.M-au resuscitat si mi-am revenit.Dupa investigatii coronariene au decis sa-mi puna 2 stenturi.Mi-am revenit total.Am trei ani de la interventie si ma simt bine.Sa-i dea sanatate dr.STANCA de la ELIAS,mi-a dat viata din nou.Ma duc la control din 6 in 6 luni.M-am lasat de atunci de fumat de sare si mancaruri grase(mananc f rar0 .Bauturi alcoolice ,rar si putin..Acum ,nu stiu cat tin stent-urile.Care e durata lor de viata?In rest numai bine.

    25
    8

  • Dumitru pe 4 Dec 2012, 15:48
    Ce trebuie sa facem?

    Buna tuturor, Tatal meu a avut cu o luna in urma un infarct miocardic, a fost resuscitat de 6 ori. Desi trebuiau sa-i faca Coronografia in timp de 4 ore nu i s-a facut, pentruca s-a intimplata totul intr-o tara straina(Rusia) si au refuzat sai faca. Acum venit in tara am fost la medic si i-au spus ca e tirziu sa-i faca Coronografia deoarece artera s-a cicatrizat. Mai departe trebuie sa urmeze stric medicatia care o are si in caz in care are dureri sa ne adresam si atunci o sa ii faca o interventie chirurgicala. Spuneti-mi va rog care e riscul in cazul lui daca nu are un stend pus dupa un infarc atit de grav? Ce ar trebui sa facem ? Va multumesc mult.

    21
    9

  • Bolnav pe 21 Nov 2012, 19:59
    riscul de a repeta infarctul

    Cat de mare este riscul de a repeta infarctul? Mentionez ca am facut un infarct, cu implant de stent acum un an, sunt cu tratament medicamentos neintrerupt. De cateva zile simt un disconfort in capul pieptului si am o stare de epuizare... Am dat vina pe vreme, dar nu sunt sigura ca aceasta ar fi cauza. Va multumesc!!

    30
    18

  • George pe 16 Nov 2012, 23:44
    Despre infarctul miocardic acut

    In primul rand trebuie sa intelegeti ce inseamna infarctul miocardic. Irigarea muschiului inimii este intrerupta fie de un cheag de sange fie de o vena ingustata de colesterol sau imbatranirea prematura. Ca urmare, muschiul nefiind oxigenat incepe sa moara "necroza". In cazul in care s-a instalat necroza acea parte de muschi este pierduta irevesibil, necroza se intaleaza dupa 12 ore, ideal este sa ajungeti cat mai repede la spital dupa infarct. Trombocitele sunt fragmente citoplasmatice anucleate bogate in granule, rotund-ovalare, plate, in forma de disc, cu diametrul de 2-4 microni. Trombopoieza are loc in maduva osoasa incepand cu celula progenitoare multipotenta, continua cu megakariocitopoieza care include proliferarea megakariocitara si maturarea megakariocitelor cu formarea de trombocite. In mod normal, doua treimi din trombocite se gasesc in circulatie, iar o treime sunt stocate in splina. Trombocitele sunt implicate in hemostaza si in initierea proceselor de reparare tisulara si vasoconstrictie dupa injuria vasculara si in timpul proceselor inflamatorii, aderarea si agregarea plachetara avand ca rezultat formarea trombusului plachetar care astupa rupturile din peretii vaselor mici. Fumatul favorizeaza formarea trombilor ! Factorii majori in cazul infarctului miocardic sunt: Stresul, fumatul, mancarea grasa, sedentarismul.

    19
    7

  • ioa1998 pe 17 Oct 2012, 17:58
    reabilitare cardiovasculara

    Stie cineva in ce consta programele de recuperare post infarct ( antrenament fizic, diete) etc ?

    23
    1

  • gabriela barbuta pe 9 Sep 2012, 19:19
    DUPA INFARCT-UN NOU STIL DE VIATA

    am invatat un nou stil de viata la CENTRUL DE MEDICINA HERGHELIA.am fost intr-o cura de 10 zile.intr-o saptamina mi-a scazut colesterolul cu 100.nu am schimbat cu totul stilul de viata,dar ma straduiesc.ma simt mai bine.

    11
    1

  • Razvan pe 14 Iun 2012, 23:55
    Infarct

    Si eu vreau sa multumesc lui Dumnezeu si apoi doctorului Deleanu ptr ca a salvat viata mamei mele care suferise un infarct si a fost nevoie si de montare de stenturi.

    6
    0

  • buricescu ovidiu dan pe 5 Iun 2012, 05:59
    viata dupa infarct

    pe 29 ianuarie 2011 am suferit un infarct masiv aproape 50% din suprafata inimii,am fost internat la spitalul militar unde mi s-a instalat un stent de1,5/4,5.la 7 zile dupa implant fiind in spital la slobozia am facut un flatter atrial din care am-iesit medicamentos iar dupa circa 5ore am mai facut unul mai usor din care am iesit repede.mentionez ca de atunci starea mea s-a inrautatit.am fost la numeroase vizite medicale,am facut testul de efort,iau medicamente regulat,tin regim ,si totusi nu ma simt bine.nu am rezistenta,obosesc aproape instantaneu, respiratie grea.ma scol noaptea cu dureri in piept puternice si arsuri.as dori sa stiu ce as mai putea sa fac?

    13
    4

  • camy12 pe 20 Apr 2012, 16:13
    stent

    draga radu,artera pe care s-a pus stentul se poate infunda chiar si a doua zi.Imp este sa faci o eletricardiograma sa vezi de ce simti acea durere a inimi.cand ai fost la control,deaorece u spui ca ai fost la 5 controle,medici ce ti-au spus ,ce investigatii ti -au facut? daca la electrocardiograma nu este totu f clar trebuiue sa repeti coronarografia si acolo vei aflacu siguranta cauza.Trebuie sa mai stii ca stentul nu are cum sa doara.Este facut dintun material care ste compatibil cu organismul.Ce doctor ti-a pus stentul? Tata are un stent pus si nu are absolut nicio problema.are grija sa manance sanatos,asta pt ca vrea el sa aibe grija de sanatatea lui,a renuntat la fumat....Noi avem numai cuvinte de lauda pt dr. Dan Deleanu.Este unul dintre cei mai buni cardiologi-interventionisti din Romania.Te pot indruma catre un cardiolog f bun din Bucuresti la care poti sa ti faci o eletrocardiograma.

    19
    5

  • radu pe 19 Apr 2012, 01:20
    infart miocardic

    am 35 ani si am suferit un infart miocardic antero posterior cu implant de stent asta se intampla acum un an pe 07 iunie 2011 totul a decurs ok dar nu am aflat nici pana in ziua de azi cauza cu toate acestea am urmat numasi la medici cu pretenti nu fumator nu gras am 72 kg si 1.80 am urmat medicamentatia care mi sa prescris dar am dureri in zona inimi care dureri trbuia sa inceteze dupa 8 saptamini cu se soune nu pot sa dorm pe acea parte daca pun mina mai apasat ma doare stentul destul de bun dar daca nu sa fixat bine mai am putin si fac anul de la incident si am fost la vro 5 controale ce spuneti

    9
    5

  • camy65 pe 17 Apr 2012, 16:05
    dan deleanu

    Tata a facut infarct anul trecut.A fost dus de urgenta in sala de cateterism si i s a facut o angiografie.Multumesc dr. Dan Deleanu pt a salvat viata tatalui meu.

    5
    0

  • anonim pe 6 Apr 2012, 13:01
    infarct miocardic acut

    Sotul meu a facut infarct miocardic acut la 35 de ani si in 30 de minute pana sa vina salvarea a murit....intrase deja in stop respiratoriu. medicii l-au resuscitat si in salvare si la spital apox. 30 de minute si nimic....

    6
    1

  • Loredana Cristei pe 30 Mar 2012, 11:59
    Despre infarct!

    Buna,dragii mei!Am 38 de ani si pana acum am suferit doua infarcte!Dureros,dar adevarat!Cauza?Stres,fumat,colesterol marit si un HTA,veche!Nu am bagat in seama toate astea,si s-a intamplat inevitabilul!Ideea este,ca lucrez si in dimeniul medical!Acum sunt bine,multumesc lui D-zeu!M-am refacut dupa cel de-al doilea,ca de primul nu stiam,aflasem in timpul angiografiei!E bine sa avem grija de noi!!!VIATA E NUMAI UNA!Cu respect,Loredana!

    9
    0

  • cami pe 26 Mar 2012, 11:36
    nesansa..

    Uite ca tatal meu de 74 de ani dupa un infarct facut acasa(salvarea PULS desi i-a facut EKG nu si-a dat seama ca avusese infarct!!!) si dus pe picioare o saptamana,a ajuns pe picioarele lui la Sp.de Urgenta Floreasca la terapie intensiva trimis pt perfuzii intaritoare pt 3 zile si..a murit in 3 ore dl internare,oameni buni!!!..A trebui sa platesc la morga spitalului sa-l vad..Asta e cruda realitate a medicinei romanesti.As impusca toti medicii,niste nenorociti ordinari!

    7
    3

  • laura pe 27 Feb 2012, 23:31
    spital

    nu stiu daca ati auzit de un spital privat din Brasov care e specializat pe afectiuni ale inimii. Clinicco se numeste, e destul de nou. bunicul meu a facut un infarct anul trecut si a ajuns din fericire la ei. se pare ca toti specialistii cardiologi de la Cluj si Targu-Mures vin acum si la clinicco. noi locuim in Sacele asa ca ne-a convenit sa mergem in Brasov. Multa sanatate.

    3
    8

  • Nica Ion pe 10 Feb 2012, 19:31
    pot sa ies la pensie,nu am decat 4 ani pe cartea de munca

    am avut un preinfart si 2 infarcturi in 9 zile ,,,am vazut moartea cu ochii.mai lucrez masimt foarte rau.

    49
    8

  • oltean simona pe 7 Feb 2012, 17:40
    infarct miocardic

    si de comportamentru asistentelor si a infirmierelor care sunt mereu in garda si ajuta fiecare bolnav ca si cum ar fi un membru din familia lor. Le multumesc pt. aujtorul acordat sotului care dupa ce a fost operat si i s/a montat STENT a facut un EDEM PULMONAR.

    18
    6

  • oltean simona pe 7 Feb 2012, 17:35
    infarct miocardic

    Indraznesc sa scriu si eu un comentariu, deoarece in urma cu 10 zile sotul meu de 38 de ani a facut infarct miocardic, fiind operat de urgenta la Spitalul Universitar din Oradea pe sectia de terapie intensiva coronanriana, cu montare de stent. Vreau sa va spun ca nu am cuvinte despre comportamentul medicilor care l/au OPERAT PRE precum

    27
    4

  • Mihai pe 27 Dec 2011, 22:31
    Raspuns pentru Roxana la tema Infarct

    aceiasi problema a avut si sora mea cam cu o saptamana mai devreme, insa in Italia. Medicii de acolo au tinut-o aproximativ doua saptamani in stare de inconstienta folosind criogenia. Dupa doua saptamani au readus-o la costienta si dupa trei saptamani au externat-o. Acum se simte foarte bine este perfect constienta. Are insa dureri aproape insuportabile de umeri si va incepe un tratament de specialitate maine. oricum ideea este ca desi creierul pe timpul infarctului nu a fost oxigent intre 10 si 15 min nu s-au produs leziuni ireversibile. Personal cred ca in cazul tatalui tau durata de refacere a leziunilor va fi mai lunga si ca se va reface si va reveni la o viata aproximativ identica cu cea dinainte de accident asa ca nu dispera fii puternica si mai important aratai tatalui tau ca ai incredere in el si ca esti alaturi de el indiferent de situatie. Pentru el factorul psihologic este esential in recuperare. Curaj si incredere!

    58
    9

  • ion liviu pe 12 Dec 2011, 01:04
    infart miocardic

    as dori sa intreb, dupa ce am suferit un infart miocardic cat timp trebuie sa tin regim?

    28
    18

  • Roxana pe 9 Oct 2011, 20:49
    Infarct

    Buna. Acum 3 zile tatal meu a suferit un infarct. A cazut instantaneu jos, am chemat salvarea, iar resuscitarea a durat 15 min aprox, a stat o zi inconstient si intubat. Ieri i-au scos tubul ca isi revenise. Problema cea mai mare este ca si-a pierdut memoria. Nu mai stie unde sta, ce varsta are, nu mai stie cum ma cheama, si nu realizeaza ce se intampla cu el si de ce e la spita. El se crede in alta parte si ca e perfect sanatos. Doctorii mi-au spus ca simptomele astea se datoreaza faptului ca inima lui nu a batut timp de 15 min iar creierul in intervalul acesta nu a fost oxigenat. Intrebarea mea este daca isi mai revine la normal si daca au mai fost cazuri asa, in cat timp isi revine? Nu am cu cine discuta, se comporta ca un copil mic, Medicii il tin legat de pat ca si-a scos acele care le avea si vroia sa plece acasa. Va rog astept un raspuns.Va multumesc.

    28
    9

  • mirela pe 12 Iul 2011, 09:37
    preinfart?

    buna! sunt o femeie de aproape 30 de ani si traiesc in italia,dar neavand un loc de munca cu un contract nu am posibilitatea sa am un medic de fam ! in urma cu 2 nopti mi sa intamplat un lucru cat se poate de ciudat! m-am trezit din somn sa merg la baie iar in baie ma luat o moleseala foarte mare,am inceput sa transpir si ma luat o durere in spate! am incercat sa ajung in camera tinandu-ma de pereti dar in camera m-am prabusi la podea si mi-am pierdut cunostinta pret de cateva momente! cand ma intors sotul meu pt ca am cazut cu fata in jos eram foarte rece si plina de apa! e posibil sa fi fost un preinfart pt ca am o prietena asistenta si mia zis ca e foarte posibil,de aceea trebuie sa merg sa ma viziteze un doctor! va multumesc!

    26
    17

  • marian pe 10 Iun 2011, 20:41
    boli ale aparatului cardiovascular

    bunaseara tuturor va indemn pe toti aceeia care ati suferit asa ceva sa va incredintati cu toata dragosteaATOTPUTERNICULUI DUMNEZEU MAICUTII DOMNULUI SA NE INCREDINTAM INIMA SUFERINDA DOMNULUI DOCTORUL SUPREM SA NE LASAM IN voia LUI si sa nu cadem in deznadejde iubitii mei.DOAMNE AJUTA-NE .AMIN

    26
    15
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod