6 lucruri pe care nu ar trebui să le împrumuți niciodată

Încă din copilărie am fost învățați că este bine să împărțim lucrurile cu ceilalți și să îi ajutăm atunci când au nevoie de ceva.
Dar oricât de amabil ai fi cu cei dragi, unele lucruri nu ar trebui împrumutate niciodată. Iată câteva dintre acestea:

Căciulile și pălăriile
Nu ar trebui să împrumuți niciodată pălăriile, șepcile, căciulile sau alte obiecte care îți ating capul și părul, inclusiv periile, pieptănele sau fața de pernă. Acestea pot fi contaminate cu bacterii și ciuperci care provoacă iritații și probleme ale scalpului. Să nu mai vorbim de păduchi, care pot fi transmiși astfel foarte ușor, mai ales în cazul copiilor.

Balsamul de buze sau rujurile
Aceste cosmetice intră în contact direct cu buzele și chiar cu saliva, ceea ce înseamnă că pot transmite numeroase virusuri și bacterii, printre care și virusul herpetic.
Nu ar trebui să împrumuți niciodată balsamul de buze și rujurile nici chiar celor mai bune prietene. De asemenea, evită cu orice preț să folosești rujurile tester din magazinele de cosmetice.

Lenjeria intimă, costumele de baie și șosetele
Nu ar trebui să împrumuți niciodată piesele vestimentare care intră în contact cu pielea, așa cum sunt obiectele de lenjerie intimă, cortumele de baie sau șosetele. În ceea ce privește lenjeria intimă, cel mai mare risc este acela de transmitere a bolilor cu transmitere sexuală, a bacteriilor care provoacă infecții urinare sau a virusului HPV, care poate duce la apariția cancerului de col uterin.
Iar când vine vorba de șosete, acestea ar putea fi o sursă de infectare cu ciuperci și bacterii care provoacă afecțiunilor ale unghiilor și ale pielii.

Aparatele de ras, epilatoarele și mașinile de tuns
Aceste produse nu ar trebui împrumutate niciodată. În afara bacteriilor și ciupercilor care pot fi transmise de acestea, există riscul infectării cu virusuri care îți pun viața în pericol, precum virusul hepatitei C sau chiar virusul HIV. Sângerările care pot apărea în timpul folosirii acestor produse le transformă în pericole serioase pentru transmiterea afecțiunilor grave.

Prosoapele
Prosoapele nu ar trebui folosite în comun nici măcar de membrii ale aceleiași familii.
Chira dacă sunt spălate la temperaturi mari, pentru că sunt de cele mai multe ori umede, acestea devin un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Este de preferat că fiecare persoană dintr-o locuință să aibă propriile prosoape. Cel mai simplu mod de a face asta este folosirea unui cod de culori, iar fiecare membru al familiei să aibă prosoape de aceeași culoare, diferite de ale celorlalți.

Căștile pentru urechi
Cei care ascultă muzică au obiceiul de a împrumuta câte o cască pietenilor pentru a împărtăși o melodie bună. Dar aceasta este o greșeală majoră, care îți poate pune sănătatea în pericol.
În special căștile de smatphone, care se bagă în ureche, devin căi de transmitere a bacteriilor și ciupercilor. Nu uita să dezinfectezi căștile frecvent cu alcool sanitar, chiar și în cazul în care le folosești numai tu. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod