Recrearea pasiunii

Cum mintea e de fapt un fel de cocteil de reactii chimice, te poti autodetermina sa te simti sexy. Tehnica este predata de multi terapeuti specialisti in sexologie.

Cum mintea e de fapt un fel de cocteil de reactii chimice, te poti autodetermina sa te simti sexy. Tehnica este predata de multi terapeuti specialisti in sexologie. Ea presupune o concentrare exclusiva asupra aspectelor pozitive ale partenerului si a amintirii experientelor sexuale palpitante pe care le-ati avut impreuna. Creierul reactioneaza prin producerea acelor substante chimice care sporesc impulsul si nevoia de sex si prin urmare va veti simti mai sexy, mai stimulati.

Aceasta reactie este clara in faza patimasa sau de curtare, cand indragostitul nu vede decat partile bune ale iubitei sale, drept pentru care impulsul sexual pare infinit. De asemenea, este posibil sa-ti iei gandul de la sex concentrandu-te asupra laturilor negative ale partenerului si blocand astfel creierul sa mai produca substantele chimice necesare pentru impulsul sexual.

Vestea buna este ca atata vreme cat va puteti determina sa fiti cu gandul la sex, puteti si sa sa va indragostiti, sa faceti chiar o pasiune de cate ori vreti sa recreati in gand perioada in care vi s-a facut curte si care a existat la inceputul relatiei.

De aceea o cina la lumina lumanarilor, plimbarile romantice pe plaja si week-end-urile in doi sunt atat de eficiente, dand "imboldul" hormonal necesar cuplului - ceea cea ce adesea a fost descris ca un fel de "drog natural" sau "drogul iubirii". Indragostitii care asteapta o insufletire a unei iubiri patimase care sa dureze la nesfarsit sunt amarnic dezamagiti, dar cu o planificare eficienta, ei pot recrea aceasta stare exceptionala de cate ori simt nevoia.

Cum poate fi gasit partenerul ideal

Iubirea incepe cu dorinta trupeasca, asta durand doar cateva ore, cateva zile sau cateva saptamani. Urmeaza pasiunea, care dureaza in medie intre 3 si 12 luni inainte de a-i lua locul atasamentul. Cand acel cocteil orbitor al hormonilor continua sa existe si dupa un an si ceva, dintr-o data ne vedem totusi partenerul intr-o lumina mai rece, iar obiceiurile marunte care ni se pareau atat de induiosatoare la inceput devin enervante.

Ceea ce vi se parea tare dragut, cum ar fi faptul ca nu gaseste nimic in frigider, acum va scoate din fire. Ii placea sa va asculte vorbind despre tot felul de maruntisuri, dar intre timp ii vine sa va omoare. Drept pentru care va intrebati in gand: "Oare voi putea trai asa pentru tot restul zilelor? Ce avem de fapt in comun?"

Se prea poate sa nu aveti prea multe in comun sau despre ce sa vorbiti. Obiectivul naturii este sa arunce barbatii in bratele femeilor si invers, influentati fiind de un puternic cocteil hormonal care-i impinge la reproducere si nu sa gandeasca. Gasirea partenerului ideal inseamna sa va dati seama exact ce lucruri aveti in comun cu cineva pe termen lung si sa faceti asta inainte ca natura sa va orbeasca prin hormoni. Dupa ce trece... - si de trecut trece sigur - oare mai puteti pastra aceasta relatie bazandu-va pe prietenie si interese comune?

Intocmiti o lista cu principalele trasaturi si interese comune pe care le-ati dori de la un partener pe termen lung si atunci veti sti exact ce cautati de fapt. Un barbat va avea si el o lista a calitatilor partenerei ideale, numai ca atunci cand se duce la o petrecere creierul lui se aprinde din cauza testosteronului. Astfel incat daca el va cauta femeia "ideala" pornind de la o motivatie hormonala - picioare frumoase, fara burta, fundulet rotund, sani bine dezvoltati s.a.m.d., va avea exclusiv o lista cu datele necesare pentru o reproducere pe termen scurt.

Femeile doresc un barbat sensibil si iubitor, cu un tors in forma de V, cu o personalitate puternica, totul fiind in legatura cu cresterea copilului, asigurarea mesei de zi cu zi si protectia totala. Acestea sunt nevoi biologice pe termen scurt, iar ele nu prea au legatura cu succesul in relatiile moderne. Cand intocmiti lista caracteristicilor pe termen lung pe care le-ati dori de la partenerul perfect, pastrati-o la indemana. Prinde bine sa fiti obiectivi fata de o persoana nou intalnita, cand natura va incerca din nou sa detina controlul asupra gandurilor si nevoilor noastre.

Preluare din cartea "De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda", de Allan Pease si Barbara Pease, aparuta la editura Curtea Veche. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod