frica

Frica nu te ajută în niciun fel. Fii curajoasă de azi!

Panica te blochează. Grijile te paralizează. Nu e nimic de admirat la frică, iar cei care care o simt în viața lor nu ar trebui judecați. Frica este văzută ca o ispită, ca o forță care trebuie blocată, îmblânzită și înfrântă. Nu reprezintă doar o problemă internă, ci un obstacol în calea iluminării conform credințelor budiste. Iată de ce ar trebui să fii curajoasă începând chiar din acest moment!

Cum te blochează frica și de ce ar trebui să fii curajoasă mereu?


Frica este văzută ca o tentație, care trebuie depășită sau învinsă, alături de celelalte defecte - pofta, lăcomia, mânia și mândria. Poate fi ciudat să percepi frica astfel, însă dacă interpretezi ispita ca pe un voal al adevărului, atunci frica se potrivește în această categorie. Însă de ce este atât de important pentru dezvoltarea ta psihologică și spirituală să depășești frica?

Frica nu blochează doar percepția spirituală, ci și gândirea clară din fiecare zi.
Teama blochează creierul, împiedicându-ne să ne folosim capacitățile perceptive la capacitate maximă. Atunci când oamenii sunt îngroziți, s-ar putea să aibă probleme chiar și cu legatul șireturilor sau amintitul unui număr de telefon, ca să nu mai spunem de percepții și înțelepciune. Frica poate fi văzută ca un agent deconectant, care ne împiedică să ne conectăm cu forțele mai mari decât noi.

Frica este un văl care cade peste percepția spirituală și echilibrul psihologic de bază pentru că distorsionează perceția și ne face să utilizăm necorespunzător energia creativă destinată altor lucruri.
Frica este unul dintre principalii agenți ai îndoctrinării psihologice, deoarece îți controlează mintea.

Așa cum semințele sunt mai ușor plantate atunci când câmpul este arat, credințele pot fi mai ușor implantate. De exemplu, copiilor cărora le este frică în mod constant, ar putea avea implantate gânduri negative cu privire la propria persoană.

În mod evident, frica nu este o ispită în sensul obișnuit al cuvântului, însă reprezintă un voal care este pus peste adevăr. Pentru a ne recăpăta încrederea și pentru a nu ne lăsa manipulați de alte persoane, cu scopul de a vedea realitatea cu claritate, frica trebuie să fie stăpânită.
Spiritualitatea în sine nu poate fi o chestiune de credință, deoarece oricine poate fi convins să creadă în orice. Percepția spirituală ar fi bazată pe experiență, nu pe dogmă. Cunoașterea diferenței dintre credință și experiența personală este un concept antic, care precede psihologia modernă. Există această necesitate de a depăși frica, pentru descoperirea adevărului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod