Hipnoză

Este hipnoza adevărată sau nu? Iată ce zic studiile!



 

Cercetătorii au analizat mai mult de 500 de subiecți potențiali pentru hipnoză și apoi au comparat activitatea creierului la 36 de persoane care au avut cele mai mari calificative la testele care măsurau susceptibilitatea la hipnoză cu 21 de persoane care au avut cele mai scăzute scoruri.

Activitatea creierului în timpul hipnozei a fost, de asemenea, comparată cu activitatea în timpul perioadelor de odihnă și în timpul unor sarcini care solicitau memoria, atât pentru grupul cu susceptibilitate ridicată, cât și pentru cel cu susceptibilitate scăzută.

În timpul hipnozei, subiecții au fost ghidați prin două proceduri pentru inducție hipnotică. Într-una au fost instruiți să își imagineze un moment când au simțit fericire. În cealaltă li s-a spus să își amintească sau să își imagineze o vacanță. Toți subiecții au fost rugați să evalueze cât de profund au simțit că au fost hipnotizați în timpul inducțiilor.

Deși unii cercetători continuă să susțină că hipnoza este o stare produsă de așteptările oamenilor, nu de biologie, la un moment dat devine un joc de cuvinte care se autocompletează.
Hipnoza devine un fel de aplicație pe care nu ai folosit-o niciodată pe telefonul mobil. Are tot felul abilități pe care oamenii se gândesc să le folosească. Dar dacă nu le-ai folosit, nici telefonul nu o va face.

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod