Cum combati asa numitul "sindrom al zilei de luni"?

Cunosti foarte bine sentimentul: ceasul suna enervant de ascutit (sau asa ti se pare tie, mai degraba) si in secunda urmatoare constientizezi: trebuie sa o iei de la capat.
Cunosti foarte bine sentimentul: ceasul suna enervant de ascutit (sau asa ti se pare tie, mai degraba) si in secunda urmatoare constientizezi: trebuie sa o iei de la capat. Mark Twain a descris foarte bine aceasta senzatie: "Luni dimineata, Tom (Sawyer, n.r.) se trezi amarat. Alta saptamana de patimire la scoala". Probabil ca nici tu nu esti prea departe de acest stadiu, insa daca situatia perpetueaza, ar putea genera adevarate depresii.

De altfel, pentru unii dintre noi starea - sa-i spunem - negativa se instaleaza inca din seara zilei de duminica.
Stai si te intrebi: cand a trecut week-end-ul? Iar pana vinerea viitoare pare sa fie o eternitate. Asta ca sa nu mai vorbim de concediu. Dar asa se intampla de cele mai multe ori: toata saptamana ne gandim ce vom face in cele doua zile libere (vrem sa rasturnam muntii, cum se spune), iar ulterior constatam nu numai ca nu am reusit sa ducem totul la indeplinire, dar parca ne-am si obosit si ne trezim luni dimineata epuizate si fara nici un chef de a ne arunca in valtoarea unei noi saptamani.

Cum ai putea invata sa te bucuri cu adevarat de week-end si sa abordezi ziua de luni ceva mai relaxata? Iata cateva sugestii...

Vineri, fa ordine la birou


Este un mod ideal de a incheia saptamana de munca. Rezerva ultima jumatate de ora din program pentru a face curat: pune hartiile in ordine, indosariaza-le, aduna pixurile si pune-le in pahar.
Dar nu arunca nimic, decat daca esti ferm convinsa ca nu mai ai nevoie de hartia respectiva.

In definitiv, nu e mare lucru, dar rezultatul va fi benefic pe doua planuri: vei trai fericita anticipare a zilelor libere, iar luni dimineata nu te va lua durerea de cap de indata ce intri in birou. E tare bine sa gasesti curatenie!

Instituie propriul ritual de sfarsit de saptamana


Ar putea parea ceva banal si lipsit de semnificatie, dar nu este deloc asa. Nu stii ca fericirea sta in lucruri marunte si ca fiecare detaliu conteaza? De exemplu, obisnuieste-te ca, in fiecare vineri seara, sa te opresti in drum spre casa si sa-ti cumperi un buchet de flori.

Nu trebuie sa fie scumpe, nu trebuie sa fie pretentioase.
Dar cu siguranta vor declansa un "declic" de natura sa-ti aminteasca faptul ca, iata, au sosit cele doua zile cand poti sa ai mai multa grija de tine si de cei pe care-i iubesti si sa te ocupi si de ceea ce iti face placere.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adya pe 14 Iul 2008, 20:36
    luni

    Nu cred ca exista acest 'sindrom', nu in Romania. Ar fi posibil doar daca ne uram slujbele, daca nu vrem sa muncim, daca vrem sa stam si sa nu avem bani, daca nu dorim sa ne platim datoriile, daca .... sunt atatia daca .... acest asa zis "sindrom" = preluat de la Americani (nu le place deloc sa munceasca) este specific LENESILOR. Bafta multa tuturor, sanatate si spor in toate!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod