De ce ar trebui să scrii zilnic într-un jurnal al recunoștinței

Se întâmplă uneori să simți că totul merge prost și că nimic nu te poate ajuta să-ți recapeți optimismul și speranță. Un gest simplu, care îți ia numai câteva minute pe zi, te poate ajuta să vezi și partea plină a paharului.
Din păcate, ne concentram adesea asupra situațiilor negative și lucrurilor de care nu suntem mulțumite în viață. Uitam complet de tot ce este bun și frumos în jurul nostru. Tocmai de aceea, un jurnal al recunoștinței este cea mai simpla metodă de a-ți reaminti de toate acele lucruri pentru care trebuie să fii recunoscătoare. 

„Creierele noastre sunt setate să evalueze riscul. De cele mai multe ori, căutam în mod natural modalități de a rezolva ce este în neregula în viețile noastre”, declara psihoterapeuta Kelley Kitley pentru hellogiggles.com. 
 
Problema este că această înclinație naturală pentru rezolvarea problemelor nu are un buton „off”.
Grijile și nemulțumirile dau navală în mintea ta oricând, în special noaptea, când te pui în pat și încerci să adormi.
 
 Jurnalul recunoștinței, spune Kitley, te poate ajuta să iți schimbi perspectiva și să te concentrezi în schimb asupra gândurilor și comportamentelor.
 

 
Cum să începi un jurnal al recunoștinței


 
 
A păstra un jurnal al recunoștinței presupune să te gândești și să scrii despre toate acele lucruri din viața ta care îți aduc bucurie și o stare de bine.
Poate fi vorba de lucruri mărunte, precum micul dejun delicios de azi dimineață, și până la faptul că ai un acoperiș deasupra capului sau aprecierea pe care o simți pentru partenerul tău. Poate fi absolut orice lucru pentru care ești recunoscătoare. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod