Ce este pozitivismul fals și de ce îți face rău

Ce este pozitivismul fals și de ce îți face rău

Există un motiv pentru care nu putem da un scroll sănătos pe un canal de social media fără a da nas în nas cu un citat motivațional: pozitivismul chiar funcționează.
Cateodata insa, un punct de vedere care pune accentul pe “totul o sa fie bine”, “tine capul sus”, sau “se putea si mai rau” se simte mai degraba ca un pumn in stomac.

Asa numitul “pozitivism toxic” face mai mult rau decat bine. Acesta apare atunci cand iei in brate tot ce e bun pe lume si juri ca numai asa se traieste, ignorand orice altceva. Respingand realitatea, daca cumva nu e roz. Suprimand emotii si frici daca nu se incadreaza in peisajul cu sclipici desenat anterior.

Chiar daca intentiile din spatele unui asemenea tipar sunt bune, si oamenii care iti livreaza “afirmatii pozitive” iti doresc binele si vor sa te insufleteasca catusi de putin, rezultatul e fix invers.

Atunci cand treci printr-o depresie cu de toate, cand nu mai poti dormi din cauza anxietatii, cand iti cauti job si mergi la interviuri 4 luni la rand fara finalizare, nu mai poti auzi mereu replici de genul: “rasare soarele si pe strada ta”, “esti o inspiratie”, “nu e chiar asa de rau”. Citeste continuarea pentru andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod