Ce ar trebui să știi despre cezariană

Ești în ultima fază a sarcinii și este momentul pentru care te pregăteai de 9 luni. Știind că poți naște oricând, ai propriul plan pentru când trebuie să mergi la spital.
Ai exersat cum ar trebui să împingi bebelușul din corpul tău. Dar poate că trebuie să naști prin cezariană. Ești pregătită pentru aceasta? În cazul în care trebuie să naști prin cezariană din cauza unei complicații apărute în ultimul moment, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoști!

Lucruri pe care ar trebui să le știi despre cezariană


1. S-ar putea să îți fie frig


Este destul de frecvent ca femeilor care nasc prin cezariană să le fie frig. S-ar putea să simți acest lucru imediat după ce ți se face epidurala și să tremuri până când ajungi în sala de operație. Este, de fapt, un efect al medicamentului injectat, deși cele mai multe mămici cred că este din cauza temperaturilor scăzute din interiorul sălii de operație.
Este nevoie să se mențină o temperatură specifică în sălile de operație.

2. Poți tremura


În afară de frigul pe care îl simt, unele femei se confruntă de asemenea și cu tremur involuntar. Pentru unele, este vorba despre tot corpul, în timp ce pentru altele este vorba doar despre picioarele lor. În orice caz, medicii spun că este complet normal și nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

3. În timpul nașterii, vei simți niște senzații ciudate


Pentru că vei fi anesteziată, nu vei simți nicio durere când medicii vor face incizia. Totuși, nu te mira dacă simți mișcări puțin forțate în timp ce echipa medicală scoate copilul din burtă.

4. Vei avea scurgeri sângeroase


Nu la fel de mult ca în cazul în care ai fi născut pe cale naturală, dar din vaginul tău va ieși sânge, pe măsură ce fluidele se scurg după operație. Sângerarea poate dura până la câteva săptămâni.
Ai grijă dacă întâmpini sângerări excesive, deoarece acest lucru nu este normal. Discută imediat cu medicul tău dacă se întâmplă acest lucru.

5. Va fi greu să tușești, să strănuți sau să râzi


Tocmai ai avut o intervenție chirurgicală majoră. Având în vedere că este imposibil să nu faci oricare dintre lucrurile de mai sus (nici măcar nu poți anticipa un strănut), doctorii sfătuiesc pacientele să țină o pernă peste incizie atunci când strănută, tușesc sau râd. Acest lucru este destul de eficient pentru minimizarea durerii, cel puțin imediat după ce naști și în următoarele câteva săptămâni.

6. Este posibil să fie nevoie să iei laxative


Având în vedere că ai o rană nouă și inflamabilă, nu este recomandat să împingi forțat excrementele din organism folosind mușchii abdominali. Există pastile speciale pentru acest lucru, care sunt adesea amestecate cu laxative, pentru a te ajuta să ieși mai ușor la toaletă.
O cantitate suficientă de apă și câteva mișcări minime, cum ar fi mersul pe jos, îți vor ajuta organismul să revină la normal mai repede.

7. Este posibil să te sperii de rana ta când o vezi pentru prima dată


Dar cu o îngrijire postpartum adecvată a rănii și împiedicarea apariției oricăror afecțiuni precum diabetul, ar trebui să se vindece frumos, atât în exterior, cât și în interior, în termen de trei luni. Fii atentă la orice simptome, cum ar fi febra mare, roșeața sau inflamarea din jurul inciziei, lucruri care nu sunt obișnuite. Și consultă imediat medicul, deoarece ar putea fi vorba despre o infecție.

8. Vaginul tău va fi în continuare implicat


Chiar dacă nu ai născut natural, iar copilul nu a ieșit pe cale naturală, asistentele tot vor spăla zona, pentru a o curăța de sângele care se scurge după nașterea prin cezariană.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod