Ochi mai mari și expresivi

Înainte de a începe să-ți povestesc cum ai putea să te machiezi pentru a lăsa senzația de ochi mai mari, trebui să discutăm despre ce înseamnă ochii mici. Demachiază-te și uită-te

Înainte de a începe să-ți povestesc cum ai putea să te machiezi pentru a lăsa senzația de ochi mai mari, trebui să discutăm despre ce înseamnă ochii mici.

Demachiază-te și uită-te în oglindă, la partea de sus a feței. Trasează o linie imaginară de la o tâmplă la alta și măsoară-ți un ochi. Dacă pe linia imaginară de la o tâmplă la alta se încadrează perfect încă trei ochi (câte unul pe fiecare tâmplă și unul între ochii tăi, la baza nasului), atunci mărimea ochilor este cea ideală.

Dacă, în schimb, la baza nasului ar intra un ochi și jumătate, atunci ochii tăi sunt mici și depărtați. Dacă la baza nasului încape doar o jumătate de ochi, dar pe fiecare tâmplă ar intra câte un ochi și jumătate, atunci ochii tăi sunt mici și apropiați, cu trăsăturile predominante pe centrul feței.

Nu vom discuta acum despre ochii apropiați sau depărtați, ci vom discuta despre ochii mici.

Machiajul de corecție pentru astfel de ochi ar suna cam așa:

Folosește culori calde și deschise pe toată suprafața pleoapei superioare, iar în felul acesta vei crea senzația de volum.

Pentru a scoate în evidență privirea, conturează linia de implantare a genelor superioare cu o dungă subțire și închisă la culoare, trasată de la jumătatea pleoapei, înspre exterior și ușor ascendent. Aplică o culoare închisă în unghiul extern al ochiului, culoare care să îmbine frumos conturul realizat anterior și pliul pleoapei. Cu aceasta culoare poți să exagerezi puțin, în sensul că poți să o degradezi înspre exterior, neoprindu-te fix în locul unde se termină și ochiul.

Pentru un maxim de efect, aplică un creion khol deschis la culoare pe conjunctiva pleoapei inferioare, din colțul intern al ochiului (cel care se găsește aproape de baza nasului), până la jumătatea conjunctivei. În felul acesta, realizezi senzația de ochi deschis și luminos.

Cu o culoare închisă, trasează un contur fin, aproape insesizabil, pe linia de implantare a genelor inferioare, ușor ascendent, care să se termine în punctul în care se unește cu umbra aplicată pe pleoapa superioară. Aplică un strat în plus de mascara, de preferat de alungire și încearcă să îți conturezi sprâncenele puțin mai sus.

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod