Nucile de săpun înlocuiesc șamponul, tratează alergiile și îți întăresc unghiile

Sunt naturale, nu au un efect negativ asupra mediului și pot fi utilizate în locul produselor obișnuite de curățare. Bănuiai, însă, că nucile de săpun tratează pielea și te ajută să ai un păr bogat și strălucitor?
Nucile de săpun provin din India și Nepal, fiind obținute din fructele arborelui Sapindus mukorossi. Prin îndepărtarea semințelor și deshidratarea micuțelor fructe se obțin nucile de săpun pe care le poți cumpăra de la magazinele cu specific naturist. În India sunt folosite din Antichitate pentru spălarea hainelor, a părului și a corpului.

 
Cum folosești nucile de săpun pentru frumusețe

Începe prin a măcina 10 nuci de săpun folosind râșnița de cafea. În acest mod vei favoriza eliberarea unei cantități mai mari de saponine decât dacă le-ai folosi întregi. Amestecă pudra obținută cu 1½ litri de apă, dă în clocot și lasă să fiarbă 30 de minute. Oprește focul și lasă lichidul să se răcească, apoi strecoară prin tifon. Poți folosi pudra rămasă în tifon pentru a spăla hainele.
Păstrează lichidul obținut în frigider cel mult 2 luni. Dacă vrei să prepari o cantitate mai redusă poți fierbe câte 2 nuci de săpun într-o cană de apă.

 
Iată ce beneficii îți aduc nucile de săpun în cadrul ritualului zilnic de îngrijire:

 
1. Devin un șampon natural, cu spumă plăcută

Nucile de săpun au fost utilizate o perioadă îndelungată pentru curățarea părului. Saponinele din componența lor sunt agenți naturali de curățare, formând și spuma care îți place în timpul dușului sau când faci baie. Pentru a pregăti șamponul din nuci de săpun folosește lichidul descris mai sus, la care vei adăuga 1½ cană de apă, o linguriță de bicarbonat de sodiu și 7 picături de ulei esențial de rozmarin, care stimulează creșterea părului.
Amestecă bine și utilizează mixul în locul șamponului. După ce clătești părul limpezește-l cu o cană de apă în care ai pus 2 lingurițe de oțet de mere. Lasă părul să se usuce natural, iar când este numai puțin umed întinde ½ linguriță de ulei de cocos pe toată lungimea, în loc de balsam fără clătire.

 
2. Curăță delicat fața

Cu ajutorul nucilor de săpun poți limita și cantitatea de ingrediente chimice care intră în contact cu tenul tău. Nucile de săpun au un efect blând asupra pielii și pot fi folosite de persoanele cu pielea sensibilă sau care suferă de rozacee, eczemă ori psoriazis.
Pentru a înlocui gelul de curățare pune ½ cană din lichidul de nuci de săpun într-un dispozitiv pentru săpun lichid și adaugă ½ cană de apă distilată, 3 picături de ulei de arbore de ceai și 3 picături de ulei esențial de lavandă.
Agită bine și folosește mixul dimineața și seara pentru curățarea tenului.

 
3. Tratează iritațiile și alergiile

Ai observat că îți apar des iritații când testezi diferite produse cosmetice? Acest lucru se întâmplă pentru că multe formule elimină complet sebumul de la suprafața pielii, lăsând tenul uscat și cu un risc mare de iritare. Principalul avantaj al nucilor de săpun este acela că nu usucă deloc pielea. Sunt foarte eficiente în cazul iritațiilor sau alergiilor pentru că pot calma pielea rapid. Sunt hipoalergenice și nu conțin deloc compuși toxici, fiind sigure inclusiv pentru bebeluși. Aplică amestecul pentru curățarea feței sub formă de mască pe zonele afectate, lasă să acționeze 5-10 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

 
4. Refac aspectul sănătos al unghiilor

Ai probleme cu unghiile îngălbenite, cu pete sau care se rup ușor? Nu te stresa pentru că ai la dispoziție o soluție simplă și naturală. Nucile de săpun te vor ajuta să ai unghii frumoase, fără să le usuce excesiv.
Pune 2 lingurițe din lichidul de nuci de căpun într-un castron, apoi adaugă ½ cană de apă caldă, ½ linguriță de suc de lămâie și ½ linguriță de ulei de măsline. Ține unghiile în acest amestec timp de 10 minute, apoi curăță-le delicat cu o periuță de dinți și vei redescoperi cât de frumoase sunt.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod