Pastreaza-ti prospetimea intreaga zi!

Zilele caniculare sunt greu de suportat. Nu numai pentru ca temperaturile ridicate te toropesc, dar si pentru ca transpiratia iti face pielea "lipicioasa" si iti da o senzatie neplacuta.
Zilele caniculare sunt greu de suportat. Nu numai pentru ca temperaturile ridicate te toropesc, dar si pentru ca transpiratia iti face pielea "lipicioasa" si iti da o senzatie neplacuta. In astfel de situatii, ai nevoie de cateva solutii care te ajuta sa te simti proaspata intreaga zi.

Transpiratia are un dublu rol. In primul rand, prin piele sunt eliminate o parte din toxinele care se acumuleaza in organism. Este un proces absolut normal si indispensabil. Pe de alta parte, transpiratia contribuie la reglarea temperaturii corpului atunci cand aceasta este prea ridicata.

Alimentatia


Mirosul neplacut este dat de toxinele eliminate, dar, mai ales, de bacteriile care se afla la suprafata pielii si care se inmultesc, gasind pe pielea umeda un teren propice. Alimentele consumate pot influenta aparitia mirosului neplacut, dar pot determina si o crestere a cantitatii de transpiratie.
Mancarurile picante, alcoolul, nicotina si cofeina stimuleaza transpiratia. Incearca sa le eviti, atat cat este posibil.

Mancarurile grele au un efect asemanator, prin faptul ca sunt greu digerabile si suprasolicita aparatul digestiv, potrivit ayushveda.com. Consuma multe fructe, legume, lactate, cereale, supe reci si evita carnea grasa si prajelile. Bea cat mai multe lichide, in special apa, evitand bauturile carbogazoase.

Hainele potrivite


Hainele din materiale sintetice impiedica evaporarea apei de pe suprafata pielii si contribuie la inmultirea excesiva a bacteriilor. Alege hainele din materiale naturale, precum bumbac, in sau matase.

Culorile sunt de asemenea importante, cu cat hainele sunt mai inchise, cu atat vor atrage mai mult caldura. Tinutele lejere si hainele largi iti permit sa te racoresti mult mai usor.

Pe langa aceste reguli de baza, de-a lungul zilei poti face mici gesturi care iti ofera prospetime si te fac sa te simti iar bine in pielea ta.
Iata cateva dintre ele:

  • la fiecare baie, foloseste sare de mare aromata sau plante medicinale dezinfectante. Poti face infuzii din musetel, galbenele sau lavanda, pe care sa le adaugi in apa de baie. Pentru ca au un efect antibacterian, elimina excesul de bacterii de la nivelul pielii, ceea ce poate tine sub control mirosul neplacut al transpiratiei pe parcursul zilei.

  • dupa baie, un spray de corp hidratant iti ofera un parfum discret. Unele dintre acestea contin o cantitate foarte mica de alcool, ceea ce este ideal pentru stoparea dezvoltarii bacteriilor. Cu toate acestea, alcoolul usuca pielea, motiv pentru care astfel de spray-uri pentru corp nu trebuie folosite excesiv sau in zonele cu piele sensibila.

  • pune-ti in geanta un mini spray de corp si un mini deodorant, pentru a fi sigura ca le ai la indemana oricand ai nevoie.

  • foloseste servetele umede pentru a te improspata intreaga zi. Tamponeaza usor gatul si decolteul, iar daca simti ca este necesar, foloseste-le pentru a-ti sterge axilele, inainte de a reaplica deodorantul sau antiperspirantul. Le poti pune in frigider cu ceva timp inainte de a pleca de acasa, daca vrei sa iti ofere cu adevarat o senzatie de racoare. Servetelele pentru copii sunt cele mai blande, fiind special concepute pentru pielea sensibila.

  • evita produsele de machiaj care iti incarca tenul, iar daca nu te machiezi, foloseste apa termala pe care sa o pulverizezi pe fata si decolteu. Pe langa faptul ca te ajuta sa te racoresti, contribuie la refacerea echilibrului mineral al pielii.

In cazul in care transpiratia abundenta persista timp indelungat si nu este conditionata de temperatura de afara, adreseaza-te unui medic.
Anumite probleme de sanatate, dereglari sau modificari hormonale, precum diabetul, hipertiroidia sau menopauza pot avea ca simptom transpiratia excesiva. De asemenea, hiperhidroza este o problema manifestata prin transpiratie excesiva, determinata de o hiperactivitate a centrului din creier responsabil de reglarea temperaturii corpului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod