Exfolierea, secretul pielii sanatoase

Pe timpul iernii, pielea ta se poate usca peste masura. Vinovatul nu este frigul, asa cu te-ai putea astepta, ci din contra, aerul cald. Incalzirea locuintelor, dar si a spatiilor restranse precum masina, reduce drastic umezeala din aer.
Pe timpul iernii, pielea ta se poate usca peste masura. Vinovatul nu este frigul, asa cu te-ai putea astepta, ci din contra, aerul cald. Incalzirea locuintelor, dar si a spatiilor restranse precum masina, reduce drastic umezeala din aer.

Rezultatul este un aer foarte uscat, care ne usuca pielea, dar si caile respiratorii. Acesta poate fi si unul dintre motivele pentru care te poti trezi uneori dimineata cu gatul foarte uscat.

Pe o vreme atat de friguroasa, o baie fierbinte iti ridica moralul si te ajuta sa te incalzesti. Dar chiar daca starea ta de spirit se imbunatateste, nu putem spune acelasi lucru si despre sanatatea pielii tale.

Cu cat apa pe care o folosesti pentru baie sau pentru dus este mai fierbinte, cu atat pielea ta va deveni mai uscata. Apa fierbinte elimina uleiurile protectoare care se gasesc in mod normal la suprafata pielii si care o pastreaza hidratata.


In astfel de conditii, nu este de mirare ca poti vedea cu ochii tai cum pielea se descuameaza. Pe langa maini, coate, genunchi si calcaie, zone care prezinta in mod normal piele ceva mai uscata si mai aspra, pe timpul iernii pielea de pe intreg corpul este uscata si deshidratata.

Lasa-ti pielea sa respire!


Ce poti face pentru pielea ta? Primul pas, si cel mai important, este exfolierea. Pentru ca ritmul de descuamare este foarte rapid, celulele de piele moarta raman atasate de piele formand acel strat care ofera senzatia neplacuta de piele uscata. Pe langa asta, celulele moarte de piele pot bloca porii si pot absorbi substantele active din produsele cosmetice pe care le folosesti, diminuandu-le semnificativ rezultatele.

Te poti bucura de beneficiile exfolierii in mai multe moduri. Primul dintre ele este exfolierea "uscata". Aceasta presupune perierea corpului uscat, inainte de baie, cu o perie speciala pentru corp sau cu o manusa abraziva.
Vei indeparta o parte din pielea uscata si in acelasi timp vei stimula circulatia sanguina.

Al doilea tip de exfoliere, care este adesea si cel mai utilizat, este exfolierea sub dus, cu produse special concepute: gel de dus cu particule exfoliante sau crema pentru gomaj. Dupa cateva minute petrecute sub dus sau in cada cu apa, pielea moarta este suficient de moale incat poate fi indepartata cu usurinta. Fie folosesti aceste produse exfoliante, fie folosesti manusile abrazive sau periile pentru baie.

Exfoliere naturala


Daca esti interesata de exfoliantele naturale, care iti sunt intotdeauna la indemana si pe care le gasesti chiar in bucataria ta, iata cateva "retete":

Exfoliant cu miere si malai
- amesteca o lingura de miere cu o lingura de malai si foarte putina apa, cat sa omogenizezi amestecul. Maseaza-ti corpul cu acest exfoliant cand te afli sub dus.
Nu masa puternic pentru ca malaiul este foarte abraziv.

Exfoliant cu sare de mare - pune sare de mare intr-un borcan si adauga peste ea 5 - 10 picaturi de ulei esential de lavanda sau orice alt tip de ulei esential natural. Inchide borcanul cu un capac ermetic si agita-l pana ce uleiul esential este absorbit uniform de sare.

La fiecare baie, maseaza-ti pielea cu sarea de baie aromata. Desi sarea de baie aromata se gaseste foarte usor si in comert, este mult mai sigur sa o aromezi singura acasa, pentru a evita colorantii si aromele sintetice care pot patrunde in piele in timpul masajului.

Exfoliant cu pudra de migdale si ulei de masline
- piseaza marunt un pumn de migdale si amesteca pudra obtinuta cu cateva picaturi de ulei de masline. Maseaza-ti intreg corpul cu acest exfoliant, apoi clateste-te.

Dupa exfoliere si clatire, pentru ca pielea sa primeasca cat mai multe vitamine si nutrienti, maseaza-te cu ulei de masline, migdale sau susan.
Pentru ca pielea va ramane usor uleioasa, aplica un astfel de tratament seara, inainte de culcare.

Pentru a impiedica uscarea excesiva a aerului din locuinta ta, foloseste un umidificator, un aparat care elibereaza treptat vapori de apa, astfel incat umiditatea sa se mentina la cote adecvate.

O alta varianta este sa asezi in apropierea caloriferelor cate un mic vas cu apa. Apa se va evapora treptat si va asigura umiditatea necesara. Nu pune vasele cu apa in preajma aparatelor de incalzire care functioneaza pe baza de energie electrica (calorifer electric, aeroterma etc.) pentru a evita accidentele.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Silvia pe 12 Oct 2014, 22:16
    recomand pentru piele uscata si crapata.

    Foarte bun articolul. De mica am avut aceasta problema iarna cu pielea uscata,crapata si nu stiam ce sa mai fac. Dupa multe creme testate, am primit de la un doctor o lotiune de la Gloves In A Bottle care a fost pur si simplu incredibila. Aceast produs si-a facut treaba foarte bine si eficient. Acuma nu mai am nici o problema iarna si pot sa ma bucur si eu de sosirea ei. Va pot recomanda cu incredere aceasta lotiune, la mine a functionat. Numai bine

    5
    0

  • isabella2010 pe 9 Mar 2010, 18:46
    buna

    exfolierea e f importanta pt piele.......daca vreti pareri originale...si vreti sa cunoasteti o lume noua...intra pe lovedigital.ro....ma gasiti acolo..si putem discuta pe diferite teme...te astept

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod