Ni se repetă frecvent, însă mereu tindem să nu ţinem cont cu toţii de acest avertisment: expunerea excesivă la soare este foarte nocivă.
Statisticile arată că uunul din trei cancere depistate este la nivelul pielii, iar expunerea excesivă la soare, fără protecție, rămâne cauza principală a maladiei.
“Nu este o problemă dacă ne expunem la soare puțin, ocazional, dar arsurile sunt nu doar extrem de neplăcute, ci și foarte periculoase. Recomandăm tuturor celor care iubesc soarele să fie atenți, să folosească produse bune cu protecție solară. Și îi mai sfătuiesc să-și monitorizeze pielea din când în când: dacă observă o aluniță nouă sau o excrescență, care nu se vindecă sau sângerează, să meargă la medic”, a declarat dr. Glen Goldman, Membru al Academiei Americane de Dermatochirurgie.
În România, cancerele cutanate sunt depistate mai ales la persoanele peste 60 de ani, care nu s-au protejat în tinerețe împotriva ultravioletelor. Cele mai expuse sunt cele cu pielea deschisă, fenotip 2, care au stat mult în aer liber, care au lucrat în soare și care nu s-au protejat niciodată.
Contează și moștenirea genetică, însă prejudecățile și amânarea vizitei la medic fac cele mai multe victime.
Milioane de persoane primesc anual, la nivel mondial, diagnosticul de cancer cutanat. Boala se poate vindeca dacă este depistată la timp prin biopsie și dacă este tratată prin metode performante precum microchirurgia Mohs.
© Copyright: depositphotos
Ce se ascunde în spatele bronzului frumos?
Arsurile solare sunt foarte periculoase. În spatele bronzului frumos se ascund statistici îngrijorătoare: numărul cazurilor de cancer de piele este în creștere!
Posteaza comentariu