6 trucuri eficiente pentru a scăpa de senzaţia de piele uscată

Vremea rece, hainele groase, aerul încălzit şi uscat din interior. Toate acestea sunt principalele cauze pentru care, odată cu venirea frigului, pielea ta devine uscată şi aspră, iar senzaţia că "te ţine", aşa cum o descriu multe femei, este tot mai intensă.
Atât pielea corpului, cât şi tenul sau mâinile au de suferit. Iar pe lângă aspectul neplăcut şi senzaţia de asprime la atingere, pielea excesiv de uscată poate produce şi alte neplăceri, precum senzaţia de mâncărime sau usturime.

Iată ce reguli să urmezi pentru ca pielea ta să fie suplă, hidratată şi frumoasă şi în sezonul rece:

Renunţă la baile fierbinţi
Apa fierbinte îndepărtează stratul natural protector al pielii, format din sebum (grăsime sebacee) şi lipite. Acest strat protector reţine apa în piele şi îi conferă acel aspect hidratat şi sănătos, iar fără el, pielea se usucă excesiv şi are un aspect solzos şi aspru. Deşi vremea rece de afară îmbie să faci băi fierbinţi şi lungi, aminteşte-ţi că acestea îţi afectează grav pielea.

Evită săpunurile agresive
Săpunurile cu un conţinut ridicat de sodă, în general cele care fac rapid multă spumă, pot fi prea agresive pentru pielea ta. Acestea îndepărtează stratul hidrolipidic al pielii, cauzând uscarea excesivă. Poţi folosi săpunuri pentru copii sau săpunuri special concepute pentru pielea uscată, dar şi geluri de duş pentru piele sensibilă.

Exfoliază
Prin exfoliere, îndepărtezi stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii, ceea ce reduce senzaţia de uscăciune şi îţi face pielea mai catifelată. Foloseşte o mănuşă abrazivă cu care să-ţi masezi uşor corpul de cel puţin două ori pe săptămână sau chiar la fiecare baie. De asemenea, ai putea încerca şi exfolierea uscată, care se realizează cu o perie pentru corp, pe pielea uscată, înainte de a intra sub duş.

Hidratarea este obligatorie
Uleiurile sunt esenţiale pentru a hidrata pielea foarte uscată în perioada rece a anului. Pentru ca rezultatele să se observe rapid, aplică ulei pe pielea umedă, imediat ce ai ieşit de sub duş. Masează până intră bine în piele şi ai grijă să nu ratezi nicio parte a corpului. Poţi folosi uleiurile naturale, foarte sănătoase, care nu conţin parfumuri, conservanţi, coloranţi sau parabeni precum cele sintetice. Alege uleiul de măsline, uleiul de susan, untul de cocos sau de cacao

Bea multă apă
Hidratarea se face din interior şi se vede şi pe piele. Este esenţial să bei doi litri de apă în fiecare zi, indiferent de anotimp. Astfel îţi ajuţi pielea să fie mereu suplă şi catifelată.

Evită materialele sintetice
Contactul zilnic cu materialele sintetice îţi poate agresa pielea, provocând, printre altele, şi uscarea excesivă. Alege o lenjerie de pat din bumbac neted sau satin, evitând aşternuturile din bumbac creponat sau în amestec cu poliester.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marissa pe 5 Oct 2013, 14:44
    Georgiana !

    Tu chiar crezi ce scrii ? Ai verificat vreodata, macar o data ceva din ce ai scris? Sunt curioasa tu ce coafura ti-ai ales,din cele recomandate, cum arata parul tau, pielea, unghiile si poate ar fi interesant sa vedem cam cum te imbraci tu. Daca eu, o fiinta superficiala, imi dau seama de superficialitatea articolelor tale, ce naiba sa mai zica cele destepte si profunde ? Cred ca alea te lasa in pace si se uita pe alte site-uri. Idee buna ! Asa am sa fac si eu !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod