Cum să faci sprâncenele să crească dacă le-ai pensat prea mult

Cum să faci sprâncenele să crească dacă le-ai pensat prea mult

Aproape orice femeie s-a confruntat cu problema sprâncenelor pensate excesiv. În prezent există trendul sprâncenelor dese şi groase, iar cele care le au foarte subţiri pentru că le-au pensat intens de-a lungul anilor regretă deciziile din trecut.
Dar poţi face ceva pentru ca sprâncenele tale să revină la forma lor naturală?

Răspunsul este, din fericire, afirmativ. Specialiştii susţin că sprâncenele se pot reface după ce au fost pensate excesiv de-a lungul anilor. Dar pentru asta ai nevoie de foarte multă răbdare. Este necesar să aştepţi între şase luni şi un an pentru ca sprâncenele să crească iar, este de părere specialista Sania Vucetaj, citată de goodhousekeeping.com.

Iată câteva dintre sfaturile specialiştilor pentru ca sprâncenele tale să devină iar dese şi groase:

Renunţă la oglinda cu efect de lupă

O greşeală a persoanelor care vor să-şi redobândească sprâncenele groase este aceea de a le studia obsesiv folosind o oglind cu efect de magnifiere. Dar specialista evitarea acestui obicei. Perioada de timp în care se refac sprâncenele este destul de mare, prin urmare nu vei putea observa prea curând rezultate, iar acest lucru te poate face să renunţi.
Dar treptat părul va creşte, dacă îi acorzi timpul necesar şi nu renunţi.

Nu aplica produse cosmetice pe zona sprâncenelor

"Evită cremele, loţiunile, uleiurile şi serumurile - în general orice produs cosmetic pe care îl aplici pe ten", spune Vucetaj. "Acestea blochează creşterea şi fac firele să cadă", adaugă specialista. Dacă îţi este dificil să delimitezi zona pe care nu ar trebui să aplici, Vucetaj recomandă să conturezi vizual sprâncenele atât de groase cât îţi doreşti să fie şi să nu aplici cosmetice în zona respectivă.

Încearcă produsele special concepute pentru creşterea sprâncenelor

Unele produse de îngrijire special concepute pentru a stimula creşterea sprâncenelor conţin vitamine, minerale, peptide şi alte ingrediente care hrănesc foliculii de păr şi îi ajută să se dezvolte pentru ca firele să crească mai repede. În afara pensării excesive, se întâmplă uneori ca sprâncenele să se rărească în mod natural, din cauza îmbătrânirii.
În acest caz, ar trebui să discuţi cu medicul dermatolog care îţi poate recomanda tratamente pentru prevenirea căderii părului. De asemenea, o altă cauză este dermatita seboreică, cunoscută şi ca mătreaţa brună. Dacă observi mici fulgi de piele moartă în sprâncenele tale, aplică o cantitate mică de şampon antimătreaţă pe sprâncene şi apoi clăteşte-le. Repetă de două, trei ori pe săptămână, până când bucăţile mici de piele exfoliată dispar.

Aplică ulei de ricin

Uleiul de ricin este folosit de foarte mult timp pentru a stimula creşterea părului. "Hidratează şi protejează firele de păr de la nivelul sprânceneleor, prin urmare acestea nu se rup şi nu cad", spune specialistul. Aplică în fiecare seară, înaine de culcare, câteva picături de ulei de ricin pe degete şi masează zona sprâncenelor. Poţi folosi o periuţă curată de la un rimel vechi pentru a aplica foarte bine între fire.


Fă-ţi breton

Dacă vrei să camuflezi sprâncenele tale în perioada lungă în care le laşi să crească, o soluţie bună este aceea de te tunde cu breton. Acesta va ascunde sprâncenele şi astfel nu îţi vei face griji că sprâncenele tale nu au o formă bine definită. Un breton drept, gros, este cea mai bună variantă pentru că va acoperi complet sprâncenele. Ai grijă să nu aplici produse de styling pe breton precum ceară de păr, uleiuri pentru strălucire sau balsam leave-in, care ar putea să blocheze porii şi să afecteze creşterea unor fire noi de sprâncene. Bretonul care ajunge până la nivelul sprâncenelor sau le acoperă este de preferat în locul celui mai scurt sau pe o parte.

Nu te pensa deloc în perioada de creştere

În toată perioada în care laşi sprâncenele să revină la forma lor naturală evită să le pensezi. Probabil vei avea tendinţa de a smulge firele care ţi se par în plus, dar este o greşeală ce previne creşterea uniformă a sprâncenelor.
Abia după ce sprâncenele tale au redevenit groase te poţi programa la un specialist, care le va da forma ideală, care se încadrează perfect în funcţie de trăsăturile tale. Este foarte important să discuţi cu cosmeticiana înainte de pensat şi să-i explici că îţi doreşti sprâncene groase, astfel încât să nu penseze prea mult şi să distrugă tot ceea ce ai obţinut în perioada de creştere.

Evită produsele pentru conturarea sprâncenelor

O altă regulă esenţială este aceea de a evita folosirea creioanelor sau fardurilor pentru conturarea sau desenarea sprâncenelor. Acestea pot bloca porii şi încetinesc apariţia unor fire noi de păr. Deşi este un proces lung, ce necesită multă răbdare, rezultatele merită aşteptarea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod