Măști cu miere și lămâie pentru o piele radiantă

Mierea și lămâia sunt două ingrediente des întâlnite în casă și sunt două lucruri vitale pentru o piele radiantă. De ce?
Lămâile ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, în timp ce mierea este un agent natural antibacterian incredibil, cu antioxidanți care luptă împotriva leziunilor provocate de radicalii liberi. Mai jos poți regăsi câteva măști cu miere și lămâie pentru o piele radiantă.

Rețete de măști cu miere și lămâie pentru o piele mai frumoasă


Unele persoane au pielea sensibilă la zeama de lămâie, așa că ar trebui să testeze măștile pe o porțiune de piele din interiorul cotului înainte de a aplica zeama de lămâie pe față. Cele mai multe persoane au pielea sensibilă la soare după aplicarea sucului de lămâie, așa că este important să lase o anumită perioadă să treacă după aplicarea unei astfel de măști și să aplice și protecție solară.
Opțional, înainte de a aplica o mască, poți sta deasupra unui bol cu apă fierbinte pentru a-ți deschide porii. Iar după ce clătești masca de pe față, este recomandat să te speli cu apă rece pentru a-ți închide porii.

1. Mască cu miere și zeamă de lămâie


Această mască necesită doar miere și zeamă de lămâie. Stoarce sucul de la jumătate de lămâie și amestecă-l cu o lingură de miere organică. Se aplică pe față și pe gât, însă trebuie evitată zona din apropierea ochilor. După 20 de minute, spală cu apă caldă, apoi cu apă rece. Tamponează fața cu un prosop moale.

2. Mască cu turmeric, castraveți și zeamă de lămâie


Această mască este perfectă pentru persoanele cu pielea grasă. Ajută la luminarea petelor întunecate și la cicatrizarea acneei, precum și la calmarea arsurilor solare.
Curăță un castravete și taie capetele. Taie castrevetele în bucăți mici și pasează-le pe acestea într-un blender. Amestecă o linguriță de castraveți pasați cu o linguriță de zeamă de lămâie și opțional și un vârf de linguriță de turmeric. Aplică uniform această mască pe față, las-o să acționeze timp de 15 minute și să se usuce. Spală fața cu apă rece. Repetă acest tratament zilnic timp de o săptămână pentru cele mai bune rezultate. Pentru pielea uscată poți adăuga o linguriță de glicerină în amestec.

3. Mască cu mușețel, ulei de migdale, fulgi de ovăz și miere


Se fierbe o oală de ceai de mușețel și se lasă se răcească. Se adaugă în aceasta 1/4 cană de fulgi de ovăz, 2 picături de ulei de migdale, 2 linguri de miere și se amestecă până când se obține o pastă.
Se curăță mai întâi fața cu apă caldă, apoi se aplică pasta pe pielea umedă. Se lasă masca să se usuce timp de aproximativ 7 minute înainte de a se spăla cu apă rece. Fiind un exfoliant natural excelent, această mască ajută la eliminarea celulelor moarte și lasă pielea incredibil de catifelată.

4. Mască cu ceai verde și miere


Ceaiul verde conține mulți antioxidanți care combat daunele provocate de radicalii liberi și ajută la întinerirea pielii. Acțiunea acestor antioxidanți pe fața ta este posibilă doar cu ajutorul câtorva ingrediente din cămara ta. Ia un pliculeț de ceai, deschide-l și amestecă-i conținutul cu 2 linguri de miere organică. Aplică această compoziție pe față și las-o timp de 15 minute să acționeze înainte de a clăti cu apă caldă.
Masca aceasta îndepărtează petele întunecate de pe piele, calmează inflamațiile, previne formarea punctelor negre și îți oferă o strălucire radiantă.

5. Mască cu lămâie și lapte


Lămâia și laptele ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Combinarea acestor ingrediente te ajută să redai strălucirea pielii. Ai nevoie de 2 lingurițe de lapte integral și de 2 linguri de zeamă de lămâie. Se amestecă acestea, se lasă la temperatura camerei timp de 4 ore și se aplică pe față. Se lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi se spală cu apă rece.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod