Frumuseţea ta: 5 obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc mai repede

Pielea ta are nevoie de o îngrijire atentă zi de zi pentru a întârzia cât mai mult posibil apariţia primelor semne de îmbătrânire.
Descoperă ce obiceiuri zilnice să eviţi pentru ca pielea ta să-şi păstreze tinereţea.

Nu foloseşti cremă cu factor de protecţie solară

Razele ultraviolete sunt responsabile pentru cele mai multe riduri apărute prematur pe care le poţi număra pe chipul tău. Fotoîmbătrânirea, aşa cum este numită această problemă cauzată de ultraviolete, se datorează expunerii la soare fără protecţie şi are loc zi de zi, indiferent de anotimp. O metodă pentru a evita ridurile premature este folosirea unei creme hidratante cu factor de protecţie solară zi de zi, fără să ţii cont de vremea de afară sau sezon. Poţi alege, de asemenea, şi fond de ten sau cremă BB cu SPF minim 20.

Bei prea mult alcool

Consumul de alcool are un efect imediat asupra pielii tale, cauzând cearcăne, pungi sub ochi, pori dilataţi şi înroşire. Dar efectele pe termen lung sunt şi mai grave.
Alcoolul conduce la deshidratarea pielii, apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură.

Un alt efect nociv al consumului de alcool este scăderea drastică a nivelului de vitamina A din organism, vitamină antioxidantă, cu rol important în sintetizarea colagenului. Colagenul este proteina care oferă elasticitate pielii, iar producţia scăzută a acestuia face pielea să se "lase", potrivit specialiştilor doctoroz.com.
Una dintre puţinele băuturi alcoolice care are efecte benefice asupra pielii este vinul roşu, prin aportul de antioxidanţi, cu condiţia de a nu consuma mai mult de 150 ml pe zi (o jumătate de pahar).

Nu consumi fructe şi legume de sezon

Pentru a-şi păstra supleţea de-a lungul timpului, pielea ta are nevoie de antioxidanţi, substanţe care au capacitatea de a reduce efectul radicalilor liberi, compuşi care deteriorează ADN-ul celular, cauzând îmbătrânirea. Alimentele bogate în antioxidanţi sunt fructele şi legumele.
Iar cu cât sunt mai proaspete, cu atât concentraţia de antioxidanţi este mai mare.

De aceea, o soluţie care îţi asigură necesarul de antioxidanţi este consumarea fructelor şi legumelor locale, care sunt în sezon. Fructele coapte natural sunt mult mai sănătoase comparativ cu cele culese crude şi lăsate la copt în timpul transportului, aşa cum este cazul celor exotice, potrivit specialistului youbeauty.com. Prin urmare, nu rata fructele româneşti din fiecare sezon precum căpşunele, cireşele, caisele, fructele de pădure, prunele etc.


Fumezi

Efectele nocive ale fumatului asupra întregului organism sunt foarte cunoscute. Pielea ta este cea care intră prima în contact cu fumul, iar rezultatele se văd cu ochiul liber.
Chiar dacă ai grijă de pielea ta, fumatul îţi va anihila efortul, conducând la apariţia ridurilor şi la acumularea toxinelor în piele.

"Pielea fumătorului se impregnează cu fum care schimbă culoarea suprafeţei cutanate. Pielea devine ternă, cafenie, pătată şi cu zone uscate. De asemenea, obiceiul fumatului îmbătrâneşte prematur tenul, accentuează atât ridurile de expresie, mai ales cele din jurul gurii, cât şi pe cele fine de pe obraji sau din jurul ochilor", declară Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog.

Nu porţi ochelari de soare

Pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi sensibilă, fiind şi locul în care apar de obicei primele riduri fine. Folosirea ochelarilor de soare te ajută să-ţi protejezi privirea de efectele razelor ultraviolete, dar şi să încetineşti formarea ridurilor.
Dacă nu porţi ochelari, razele ultraviolete şi expresia involuntară pe care o faci când lumina este prea puternică pot conduce în timp la accentuarea ridurilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod