7 efecte spectaculoase ale ceaiurilor asupra frumuseţii tale

Ceaiul verde, negru, alb şi roşu sunt câteva dintre sortimentele preferate de multă lume, însă pe lângă beneficiile interne, ele au efecte spectaculoase atunci când sunt aplicate pe piele şi păr.
După ce ai servit o ceaşcă de ceai, nu arunca niciodată plicurile, deoarece ştim că ele sunt eficiente pentru cearcăne. Dar, ştiai că ceaiurile pot să-ţi redea strălucirea părului? Plus multe alte efecte spectaculoase, dacă ştii cum să le întrebuinţezi.

Diversele sortimente de ceai verde, negru, alb, roşu. dar şi cele din plantele medicinale au fost folosite de secole pentru efectul lor spectaculos asupra sănătăţii, dar şi pentru beneficiile pe care le aduc asupra tenului şi părului. Toate sunt bogate în antioxidanţi, având proprietăţi antiinflamatorii şi anti-aging.

Iată câteva dintre efectele spectaculoase ale ceaiurilor:

1. Redau strălucirea părului lipsit de vitalitate şi cu aspect tern

Prepară un ceai verde sau negru, lasă-l la infuzat 15 minute, iar după ce s-a răcit sau în dimineaţa următoare foloseşte-l pentru a-ţi clăti părul cu el.
Lasă-l să acţioneze 10 minute, după care urmează paşii obişnuiţi folosind şamponul şi balsamul. Astfel, vei obţine un aspect sănătos al părului şi vei readuce la viaţă fiecare şuviţă, fără să mai ai probleme cu părului tern.


2. Calmează arsurile cauzate de expunerea neprotejată la soare

Te-ai ales cu arsuri solare după escapada de la mare? Foloseşte ceaiul negru pentru a aplica comprese reci pe zonele afectate. Prepară un ceai negru concentrat, lasă-l la frigider, după care înmoaie o batistă sau un tricou vechi în el, stoarce bine şi aplică pe zonele cu probleme.


3. Previn inflamarea înţepăturilor de ţânţari sau alte insecte

Pentru a preveni inflamarea exagerată şi senzaţia de mâncărime, generate de înţepăturile de insecte este recomandat să foloseşti un plic de ceai de muşeţel.
Prepară-ţi un ceai de muşeţel care este benefic pentru stomac, iar plculeţul păstrează-l la frigider. Aplică-l apoi pe zona unde ai înţepăturile de insecte.


4. Reduc pungile de sub ochi şi cearcănele

Încă un motiv să nu arunci niciodată plicul cu ceai negru după ce l-ai folosit pentru infuzat este acela că are rolul de a atenua aspectul ochilor oboşiţi, umflaţi şi cu cearcăne. Păstrează plicurile de ceai negru folosite la frigider şi aplică-le pe ochi pentru câteva minute. Cafeina din conţinutul lor are rolul de a subţia vasele de sânge de sub piele şi de a lumina astfel zona de sub ochi.


5. Înlătură mirosul neplăcut al picioarelor

Dacă ai probleme cu transpiraţia picioarelor, o soluţie numai bună pentru a scăpa de mirosul neplăcut este aceea de a ţine picioarele în ceai.
Acidul tanic din ceai are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, ajutând astfel la îndepărtarea mirosului neplăcut al picioarelor.


6. Tonic şi hidratant pentru pielea uscată

Persoanele cu pielea uscată pot să folosească ceaiul verde pentru a tonifia şi a hidrata tenul, în locul soluţiilor din comerţ care conţin adesea alcool şi favorizează uscarea excesivă. Foloseşte ceaiul verde pe care-l bei dimineaţa şi pentru a-ţi curăţa faţa de impurităţi, redându-i strălucirea. Aplică ceai pe o dischetă demachiantă şi curăţă delicat faţa sau toarnă ceaiul într-un sticlă cu pulverizator pentru a-ţi uşura munca.


7. Intensifică culoarea părului


Ceaiul de muşetel pentru părul blond, ceaiul negru pentru brunete sau ceaiul roşu (roiboos) pentru roşcate sunt soluţii naturale bune pentru a colora uşor părul şi a reda strălucirea.
De asemenea, vei intensifica culoarea părului. Lasă aceste ceaiuri să acţioneze 30 de minute pe păr după ce l-ai şamponat, după care spală şi foloseşte balsamul.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • livia pe 24 Aug 2013, 19:22
  ....

  atata ca pateaza dintii....

  1
  2

 • marina pe 24 Aug 2013, 08:14
  Inflamarea intepaturilor de tantar

  Umezeste un pic mana cu apa calduta,inmoaie apoi in sare de bucatarie si aplica pe intepatura de tantar masind usor,lasa 5 min sa actioneze apoi clateste.

  0
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod