6 remedii ayurvedice pentru părul alb

Dacă vrei să previi albirea prematură sau deja ți-au apărut primele fire de păr alb și nu vrei să se extindă încearcă și tu remediile ayurvedice care refac frumusețea și rezistența părului, reînnonindu-i culoarea.
Ai constatat că vopseaua clasică de păr nu îți face bine sau poate chiar ai simptome alergice la combinația de ingrediente? Ei bine, nu trebuie să te resemnezi să ai fire de păr albe, ci poți acționa în mod natural pentru a preveni apariția lor sau pentru a le elimina pe cele existente. Remediile ayurvedice ocolesc substanțele problematice care pot afecta frumusețea părului, dar în același timp te ajută să revigorezi strălucirea și nuanța naturală a podoabei capilare. Nu este greu să le utilizezi și te vei mira de ce nu ai încercat până acum. 

 
Iată ce remedii ayurvedice poți încerca și tu pentru a reface aspectul atrăgător al părului și nuanța care te reprezintă:

 
1. Pastă de Amla

Amestecă 20g de pudră de Amla cu suficientă apă pentru a obține o pastă groasă. Aplic-o la nivelul scalpului, lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește-te folosind apă călduță.
Repetă acest tratament de 3-4 ori pe săptămână și vei vedea că părul se va îndesi, nu se va mai rupe la fel de ușor, iar firele albe vor deveni din ce în ce mai greu de observat, până când vor dispărea complet.

 
2. Ulei de cocos și curry

Combină 6 linguri de ulei de cocos cu o linguriță de curry într-o tigaie. Lasă acoperit la foc mic timp de 5-7 minute, apoi oprește focul și lasă la răcit. După ce amestecul a ajuns la temperatura camerei îl poți aplica pe toată lungimea părului, insistând la rădăcini și vârfuri. Masează delicat scalpul, lasă amestecul să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță, continuând cu șamponul și balsamul pe care le folosești de obicei.

 
3. Ulei de migdale, suc de lime și suc de Amla

Combină 4 linguri de ulei de migdale cu o lingură de suc de amla și o linguriță de suc de lime. Amestecă bine, apoi masează scalpul cu acest mix.
Lasă să acționeze 45 de minute, apoi clătește-te cu apă rece, continuând cu un șampon și un balsam foarte hidratant.

 
4. Ulei de susan și ulei esențial din semințe de morcov

Amestecă 4 linguri de ulei de susan cu o jumătate de linguriță de ulei esențial din semințe de morcov. Mixează foarte bine, apoi aplică pe tot scalpul, masând 10 minute. Lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță, șamponează părul și finalizează cu un balsam pe bază de mușețel.
Dacă nu folosești tot amestecul poți păstra ce ți-a rămas într-un recipient de sticlă închis la culoare, cu un capac etanș cel mult o lună, într-un loc răcoros.

 
5. Suc de lămâie și pudră de Amla

Combină 4 linguri de pudră de Amla cu sucul de la o lămâie, plus 3 linguri de apă. Fă o pastă omogenă, apoi lasă acoperit o oră.
În continuare aplică pasta la nivelul scalpului și las-o să acționeze 25 de minute. La final clătește-te cu apă rece, dar nu folosi imediat șampon sau balsam. Lasă părul să se usuce natural.

 
6. Pudră de henna și schinduf

Amestecă 2 linguri de pudră de henna cu o lingură de pudră de schinduf, o lingură de smântână, o lingură de cafea măcinată, 2 linguri de suc de mentă și 3 linguri de apă. Mixează bine până când obții o pastă omogenă, apoi aplică pe păr. Lasă să acționeze între 2 și 4 ore, crescând durata în funcție de cât de închisă vrei să fie culoarea părului. La final clătește părul cu apă călduță și continuă cu un șampon pe bază de gel de aloe vera.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod