Soluţie naturală. Mărirea sânilor fără silicon și fără cicatrici

Aproximativ 70% dintre femei sunt nemulțumite de mărimea sânilor lor, arată un studiu realizat de International Journal of Sexual Health. Cu toate acestea, multora dintre ele le este frică de operația de mărire a sânilor cu ajutorul siliconului.

În istoria măririi sânilor, de peste 100 de ani s-a încercat mărirea sânilor prin injectarea diferitelor substanțe. Acestea aveau însă dezavantajul unor complicații și au fost ulterior interzise. Cercetările au dus apoi la un rezultat satisfăcător pentru femeile care își doresc sâni mai mari fără să apeleze la silicon și fără să rămână cu cicatrici: injectarea propriei grăsimi.

Injectarea cu grăsime a fost de-a lungul timpului un subiect extrem de discutat, existând înca de la început ideea că aceasta este prețioasă și că nu trebuie irosită. Prima comunicare științifică a fost în 1895, când un medic a transferat grăsime în sânul unei femei. Odată cu apariția lipoaspirației, specialiștii au căutat să găsească soluția optimă în urma căreia grăsimea să poată fi transferată dintr-o parte în alta a corpului. Provocarea era ca rezultatul să fie durabil în timp, ca grăsimea să nu se resoarbă foarte repede și să nu se aglomereze în zona în care a fost reinjectată.

Ultimii ani de studii și cercetări au condus la anumite concluzii legate de procedura corectă de extragere și reinjectare a grăsimii proprii. „Recoltarea grăsimii trebuie făcută fără ca aceasta sa fie traumatizată, de aceea sunt excluse instrumente precum laserul, aparate cu vibrații sau cu ultrasunete. După recoltare, urmează prepararea grăsimii prin tehnici speciale, pentru a păstra potențialul de supraviețuire al celulelor cu până la 70%. Pasul final este cel al reinjectării cu ajutorul unor instrumente și proceduri speciale ce garantează rezultate care pot dura chiar ani de zile. Fesele, sânii, fața sau orice altă zonă de trup capătă o formă nouă și îmbunătățită care se poate menține pe viață”, a declarat chirugul estetician Călin Doboș.

Ce trebuie să știi înainte să apelezi la o astfel de intervenție. Prima condiție pentru demararea procedurilor intervenției este existența unei zone donatoare, o zonă cu grăsime în exces aflată fie pe abdomen, fie în talie, pe coapse sau alte zone de corp. Procedura are astfel doua etape: cea de recoltare și cea de injectare. „Odată cu standardizarea tehnicii injectării, se pot injecta cantități mai mari de grăsime inclusiv în sân. Dacă este nevoie, tehnica se poate repeta după câteva luni. Este necesar să știți că intervenția se realizează sub anestezie generală, iar cicatricile NU există. Singurele urme aflate la nivelul bustului vor fi câteva mici înțepaturi, care vor dispărea foarte repede”, precizează chirurgul estetician.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod