Silicoane! Cât te ţin şi ce complicaţii pot să apară

„Femeile nu trebuie să se aștepte ca rezultatul operației de mărire de sâni să dureze o veșnicie. Chiar dacă implantul are așa-zisa garanție pe viață, sânii se modifică în timp. Controalele regulate și ecografiile mamare sunt foarte importante, în acest fel observăm dacă s-au produs schimbări sau rupturi și putem interveni rapid”, explică Dr. Călin Doboș.

De obicei, chirurgul recomandă un examen ecografic în fiecare an, pentru a depista eventualele modificari atât ale sânului, cat și ale implantului. În cazul în care femeia a născut, aceasta trebuie să facă un control după întreruperea alăptării pentru a vedea dacă nu au survenit alte modificări ale implantului mamar.

La cât timp ar trebui schimbat implantul de silicon?

Ultimele studii au aratat că implanturile cu silicon pot dura toată viața, în timp ce implantul salin are un termen de valabilitate de 12-14 ani. Există factori care pot modifica însă aceste termene. „Contează mult și mărimea implantului. Cu cât acesta este mai mare, iar pielea pacientei mai sensibilă și mai puțin elastică, cu atât cresc șansele ca sânul să se deformeze în timp. După 5-10 ani, există posibilitatea ca sânii să se lase sau să își modifice forma. În această situație se poate impune o nouă intervenție prin care să se ridice sânii lăsați, cu sau fără schimbarea implanturilor; sau poate să se renunțe la implant”, precizează chirurgul estetician Dr. Călin Doboș.

Care sunt complicațiile ce pot apărea?

Din nefericire, există o serie de posibile complicații care pot surveni de-a lungul anilor și care duc inevitabil către eliminarea sau înlocuirea implanturilor. Fiecare organism reacționează diferit și din acest motiv cele mai multe dintre complicații nu pot fi prevenite. Printre acestea putem include contracția capsulară (un înveliș pe care îl creează corpul nostru în jurul implantului) datorată micșorării capsulei sau buzunarului din jurul implantului, ceea ce duce la deformarea sânului, în cazuri rare chiar la ruptura acestuia. În cazul în care se bănuiește o ruptură sau o fisură, un RMN este cea mai sigură cale de a observa dacă pacienta are sau nu o astfel de problemă. Alte riscuri specifice implanturilor sunt: rotirea, „aspectul vălurit” mai ales pe exterior, vizibilitatea implantului și conturul dublu, ce apar mai ales atunci când implanturile sunt prea mari.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • corina pe 24 Feb 2015, 13:25
    fara silicon

    acum 1 an am vrut sa imi pun silicoane dar o prietena a avut mari probleme dupa implant si am renuntat. am inceput sa caut solutii naturiste si am gasit clinical bust. mai intai am cumparat capsulele si dupa 1 cutie deja am simtit sanii mai plini. am continuat asa vreo 3 luni si sanii imi crescusera cu 4 centimetri. acum folosesc si crema ptr ca ma ajuta sa am sanii fermi si sa nu fac vergeturi in urma maririi. sunt happy

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod